Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni tedavimi kesersem ilerde emeklilikte sorun yaşar mıyım?

Kosavalı

Yasaklı Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Şzofren tedavim devam etmekte ama ilaçlar iyi gelmiyor çok uyku yapıyo uyuşukluk yapıyor beni çok halsiz bırakıyor beynimi çok karıştırıyor ilaçları kullanmasam eger ilaçları tamamen bırakırsam emeklilikte sıkıntı yaşarmıyım süreli olan %80 raporum var vergi indirim sürekli emeklilikte ne gibi sıkıntı çıkar bilgili can arkadaşlardan bilgi yardımı bekliyorum.

doktorunuza danışmadan ilaçları bırakmayınız

@Kosavalı

Hayır, bir etkisi olmaz. Sonuçta ilaçları keserseniz daha kötü olursunuz, bu da emekliliğe temel rahatsızlığınızın artması demek. Yani emekli olmanızı sağlayan işgücü kaybınız fazlasıyla sürüyor demek. Emekliliğinizi kesecek bir durum olamaz.

Eğer emekli olmamış olsaydınız ve ilaç kullanmanız gerekirken kullanmayıp iyice hasta olsaydınız ve emekli olmak isteseydiniz, o zaman emeklilikte sorun olurdu. Göz göre göre engelli olup emeklilik istiyorsun derlerdi. Ama o aşamada değilsin. Zaten tedavin devam ederken (yani ilaç kullanırken) emekli olmuşsun. Şimdi ilaç kullanmaman var olan durumunu kötüleştirir ve emeklilik için daha ileri derecede sakat sayılırsın.

Tedaviyi kestin diyelim sonrasında ne olacak düşünme veyahut fikir yetin daha mı iyi olacak yoksa hastalık tetiklediğinde düşünme ve idrak yetini kayıp mı edeceksin.Uykunu alamıyorsan erken uyu,kilo aldırıyorsa ilaçlar spor yap ama tedavini kesme.Bunu şizofreni tedavisini yarıda bırakan bir hasta olarak diyorum.Kişilerin ne düşündüğünü önemseme önemli olan sensin.En sevdiğin kişi bile olsa karşındaki önce can sonra canan demelisin.Saygılar.

Emeklilik

Şizofren hastasıyım 3 yıldır ilaç kullanıyodum 1 yıldır kullanmıyorum emeklilik zamanım geliyor vergi indirimi sürekli SGK ya emeklilik için başvurumda sıkıntı yaparmı bu hasta ilaç kullanmıyor gibi düşünüp benden tekrar rapor istermi yada ilaçla bi alakası varmı emekliligin. AYDINYAVUZ

Kosavalı Sakın ilaçları kesmeyin.Benim eşimde şizofren hastası.Aynı hatayı o da yaptı sonra 3 ay hastane kalmak zorunda kaldı

Kosavalı

İlaçları bırakman sağlığın açısından 1.si kötü olmuş. Bu son 1 yıl içinde ilaçlarınızı kullanmadınız sanırım. İlaçlarla emekliliğin tabiki alakası vardır. İlaç kullanmayana tabiki yüksek oran vermezler.

Tabiki ilaç kullanmaya devam etmezsen istediğin raporu vermezler. Bu şekilde olursa eğer erken emekliliğinizde riske girer. Doktorlar belki 80 değilde 50 verir 60 verir ve bu adam iyileşmiş der. Kestirip atar doktorlar, kimsenin gözünün yaşına bakmazlar. SONRA BÜTÜN UMUTLARIN ÇÖPE GİDER YAZIK OLMASIN SANA.

Allah korusun da semptomlarda akut alevlenme olursa gözünü hastanede açarsın.

@Kosavalı

Heniz emekli olmadıysan ilaçları bırakmak emekliliğin için önemli bir risk yaratır. Aman diyeyim. Aman!

İlaçları bırakmakla ilgili tıbbi ve sosyal riskleri yazmadım bir önceki mesajımda, çünkü bunları zaten biliyor olmalısınız! İlaçları bırakmak her şeyi bugünkü halinden on kat zorlaştıracaktır. Sonra o zorluklardan kurtulmak için bugün kullanmaktan geri durduğun ilaçların kat kat fazlasını kullanmak zorunda kalacaksın.

Psikiyatri hastalarının ilaç bırakması ya da kafalarına göre değiştirmeleri olabilecek en kötü senaryodur. Akıldan geçirilmemelidir bile...

Abilerim bugün gittim hastaneye muayenemi oldum Daha ônceleri teşhisim Atipik pskoz yazıyordu. Bugün de recetemde Teşhis BTA PSKOZ yazıyordu ama ilaçlar aynıydı.

Kosavalı

Galiba ilaçları bıraktıgın ve içmediğin için bu teşhisi yazmışlardır.
Bende 2011 yılında kendi isteğimle ilaçları bırakmıştım.
(HASTALIGIMIN İLK ZAMANLARIYDI O ZAMAN)
Doktor o zaman banada bu teşhisi yazmıştı.

BTA PSİKOZ diye engelli raporu yazmışlardı.
(BAŞKA TÜRLÜ ADLANDIRALAMAYAN PSİKOZ anlamına gelir)
(BU KONU HAKKINDA FAZLA BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİM)

TEDAVİYLE ÇALIŞMA OLANAĞI OLAN diyeydi.

AYDINYAVUZ BTA PSKOZLA ATİPİK PSKOZ aralarındaki fark dan dolayı %lik oran farkı varmı.

Üst Alt