Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni tedavisi görüyorum. Dışarıda yemek yiyemiyorum..?

volkano39

Üye
Konular
166
Reaksiyonlar
10
şizofreni hastasıyım daha doğrusu hastasıydım. ilaçlarımı düzenli kullanıyorum semptomlar bitti denebilir. çalışıyorum onda da bir sıkıntı yok ama ne zaman dışarıda kebaptır lahmacundur yemeye gitsek ailece, çok sıkılıyorum hastalanıyorum ne yapmalıyım?

@volkano39
çok fazla sık yapmadığınız gezmeler ailece yani her gün rutin yapmadıkalrınız size alışmışın ötesinde gelip hem bundan ötürü biraz daha rahatsız gibi hissdebilirsiniz daha fazla ailece dışarıya çıktığınızda bu his gidecektir normalde gördüğünüz size karşı bir bakış olabilir her kes birbirine bakıyor daha fazla ailece dışarıya çıkmak daha fazla rahat olmak daha çok iyi gelebilir size

volkano39

Ankarada yaşıyorum. 34 yaşındayım. Sen demekki Kırklarelinde yaşıyorsun. Pekiyi senin aslen memleketin nere ? Balkan göçmenliği var mı sende ? Benim baba tarafım 1977 de Ankaraya yerleşen Bulgaristan Göçmenlerindendir.

Ayrıca senin engelli raporun var mı ? Engelli raporun varsa yüzde kaç şizofrensin ? Şizofreni teşhisi sana nerede konuldu ? Kırklarelinde devlet hastanesinde mi sana şizofreni teşhisi koyuldu ?

2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Engelli Memur Sınavı açtı. Bu sınavda başarılı oldum ve yaşadığım şehir olan Ankarada evime yakın olan bir ortaokula memur olarak atandım. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri sağolsunlar Engelli memur sınavında başarılı olup memur olmaya hak kazanan engellileri evlerine yakın mesafedeki devlet okullarına memur olarak yerleştirdiler. 2007 yılında doktor bana şizofreni teşhisi koydu. 2008 yılında engelli raporu aldım. Engel oranım % 50 dir. Doktorumun verdiği ilaçları düzenli olarak kullanıyorum. Hastalığım tamamen iyileşmedi. Ne kadar iyileştiğimi yüzdelik rakamla ifade edersem şöyle ifade edeyim. % 70 % 80 civarında iyiyim. Gündelik hayatımı çok şükür idare ettiriyorum. İlaçlar bir nebzede olsa beni rahatlatıyor.

Gündelik hayatta sana ne gibi düşünceler geliyor diye sorarsan evden dışarı çıktığım andan itibaren sokaklarda, caddelerde, alışveriş merkezlerinde yürürken, bir yerde otururken herkes bana uzun uzun bakıyor hissi geliyor. Bazı insanlar bana uzun süre ve tuhaf tuhaf bakıyorlar. Bu bakışlardan aylarca çok rahatsız oldum. İnsanların çoğu sana neden durup dururken uzun uzun baksınlar ki diye soracaksın. Bende şu cevabı veririm. Tipimde acaiplik var, dikkat çekici bir tipim var, farklı bir görünüşüm var, bundan dolayı çok sayıda insan gündelik hayatta bana uzun süre bakıyor derim. Ben hiç kimseye rahatsız edici ve uzun süre bakmıyorum ama bazı insanların ( çok sayıda insanın ) bana uzun süre baktıklarını hissediyorum. Bu insanların bana bakışlarından çok ama çok rahatsız oldum. 2007 yılında Bu yazdıklarımı Ankarada Gazi Üniversitesinin Psikiyatri doktoruna anlattım. Bana birkaç test yaptı ve bana Şizofren teşhisi koydu

2 yıllık üniversiteden Açıköğretimden Halkla İlişkiler bölümünden mezun oldum. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği 2 yıllık üniversite mezunlarının girdiği sınava girdim. Sınavda ruhsal engellilere sorulan sorular çok kolaydı. Bu sınavda başarılı oldum ve yaşadığım şehir Ankarada evime yakın olan bir ortaokula memur olarak atandım. Çalıştığım okulda Okul Müdürü ve Müdür yardımcıları Psikolojik yönden engelli olduğumu Şizofren olduğumu biliyorlar. Okulda benden başka bir tane daha çalışan memur var. Bu memurda psikolojik yönden engelli olduğumu biliyor. Bana okul müdürü ve müdür yardımcıları psikolojik yönden engelli olduğumu bildikleri için yapabileceğim, yaparken zorlanmayacağım işleri veriyorlar. Milli Eğitimde düz bir memurun bir okulda yapması gereken işlerin hepsini yapamıyorum. Ben çoğunlukla getir götür işlerini yapıyorum. Çalıştığım okuldan ilçe milli eğitim müdürlüğüne evrak götürüp, tekrar ilçe milli eğitim müdürlüğünden çalıştığım okuluma evrak getiriyorum. 2010 yılının Eylül ayında da memurluğa başladım. 16 yıl çalıştıktan sonra engelli memur emekliliğinden yararlanarak emekli olmak istiyorum. İnşallah emekli olduğum günleri görürüm.

bulgar göçmeniyim. %80 şizofreni raporum var.iyiyim ama işte bu dışarıda yemek yerken bir sıkıntı geliyor engelleyemiyorum.

Üst Alt