28 Yaşındayım Üç yıldır kesintili birbuçuk yıldır sürekli olarak şizofreni ilaçları kullanıyorum. (Rexapin 20mg- Risperdal 4 mg - Akıneton) yan etki olarak kasılma, halsizlik dışına pek yan etki görmüyorum, düzenli olarak spor yapıyorum onun etkisi olabilir.
Şşikayetlerim sesler duyuyorum örnek veriyorum birisi ile sıkıntı yaşadığıma belli süre sonra o kişi hakkında o senin için şöyle düşünüyo sana bunu yapmak istiyo gibi, bazen doktora gittiğimde o seni daha çok hasta etmek ilaçları kullanma sen hasta değilsin gibi gece yatağa yattığımda saatlerce şarkı söyleyebiliyo, lavaboya gitmeme bile karışabiliyo bazen devamlı git tuvalete saatlerce aynı şekilde.
Aşırı çabuk sinirleniyorum tahammülüm yok diyebilirim.
İnsanlarla anlaşamıyorum çevremde kimse yok diyebilirim.
Çalışma hayatımda sıkıntılar oluyo.
Şuanda şükürler olsun ses duyma yok.
Ama ben kendimi hasta olarak göremiyorum inanın beni görseniz konuşsanız kimse bu şizofren demez.
Bazen ilacları yavaş yavaş bırakmayı düşünüyorum ama sonra ya bırakınca daha ağır şeyler yaşarsam diye korkuyorum.
Şimdi bunları neden yazıyorum,
Ne yapacağımı bilmiyorum.
Sevenin halinden seven anlar mantığı ile aynı hastalığı paylaşan arkadaşlardan düşüncelerini öğrenmek istiyorum.
Şşikayetlerim sesler duyuyorum örnek veriyorum birisi ile sıkıntı yaşadığıma belli süre sonra o kişi hakkında o senin için şöyle düşünüyo sana bunu yapmak istiyo gibi, bazen doktora gittiğimde o seni daha çok hasta etmek ilaçları kullanma sen hasta değilsin gibi gece yatağa yattığımda saatlerce şarkı söyleyebiliyo, lavaboya gitmeme bile karışabiliyo bazen devamlı git tuvalete saatlerce aynı şekilde.
Aşırı çabuk sinirleniyorum tahammülüm yok diyebilirim.
İnsanlarla anlaşamıyorum çevremde kimse yok diyebilirim.
Çalışma hayatımda sıkıntılar oluyo.
Şuanda şükürler olsun ses duyma yok.
Ama ben kendimi hasta olarak göremiyorum inanın beni görseniz konuşsanız kimse bu şizofren demez.
Bazen ilacları yavaş yavaş bırakmayı düşünüyorum ama sonra ya bırakınca daha ağır şeyler yaşarsam diye korkuyorum.
Şimdi bunları neden yazıyorum,
Ne yapacağımı bilmiyorum.
Sevenin halinden seven anlar mantığı ile aynı hastalığı paylaşan arkadaşlardan düşüncelerini öğrenmek istiyorum.