96 yılı kasım ayında üni. tecilini bozdurarak Malatya ulaştırma eğitim taburuna gittim . 30 günlük dağıtıma ayrılmışım . (5 gün yatakhane bakımı , 10 gün revir de istirahat , 15 gün yemekhane de yemek dağıtımı )
İnzibat olarak ayırmak istediler şizofreni kalıntısı var dedim vazgeçtiler .
Tekirdağ 5. kolordu karargah bölüğü ulaştırmaya çıkmış .
Üst tertibin üstleri vardı . İlk günler sabah , öğlen, akşam , sahur yemeği getirmesi , eğitimi diye geçti .
Tertipler sürgüne veya dağıtıma ayrıldı . Kışlada numunelik tek tertip ben kaldım . ( Tertibim diyecek tertibim olmadı 16 ay boyunca )
Üst tertipler teskere almaya başladı . En eski kalan ve öğrenim diğerlerinden yüksek olduğu için bölük çavuşu görevi verildi .
Teskere alan çoğaldıkça yazıcılık, revircilik , eğitim çavuşluğu , gece nöbet çavuşluğu , şok mangası denetimi ve benzinlik kontrolü bana kaldı .
Tek başıma sorumluluk yokken oldu başıma 48 kişinin sorumluluğu .
Gündüz yorgunluğu üzerine gece uykusuzluğu eklendi . Yeni onbaşı ve çavuş gelmiyor merkezden . Firar edeninden tut , bali çekenine kadar ( içtima alırken bıçaklanmam dahil ) dertler çoğaldı .
Şikayetler başladı tahammül sınırını geçti .
3defa askeri hastane psikiyatriye muayene oldum. ( Karşımda tabib yarbay olunca hazırolda birşey anlatamıyorsun )
İstanbul GATA ya sevk ettiler . ( Bazen anlatıyorum ortamını da hangi film de gördün diyen çıkıyor )
İlk gece üst katta rahattım . Ertesi gün alt kat parmaklıklı demir kapılı bölümde 21 gün yattım . Anksiyete teşhis ile kışlada 20 gün istirahat raporu verildi .
Rapor sonrası grup komutanı albay araba göndermiş karargaha gittim . 5. kolordu ilk itfaiye bölüğü kurulacak başlarında çavuş sensin denildi . İtfaiye eğitimleri ve kursları alınmaya başlandı . İlçe itfaiye ekibi ile görevlere çıkar olduk gece gündüz .
Marmara Ereğlisi Özel Eğitim ve Harekat Bölümünde 2 ay boyunca kurslar almak için gönderildim . ( kacacak yerde yok , önü deniz arkası dağ )
İstanbul yolunda olaya gittim sol kolumdan yaralandım . % 40 hasar olmadığından birlikte tedaviye devam denildi .
96-97 98 yılı derken mayıs ayında teskere alıp 18 aylık askerlik bitti .
Şimdi bakıyorum da bunalıyorum askere gitmeyeyim diyenleri gördükçe tuhaf oluyorum .