Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni teşhisi alanlar askerlik tecrübelerini burada paylaşabilirsiniz

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

evet hasta hasta askerlik yaptım
yeni başlamıştı hastalık
yer mekan zaman değişimi iyi geldi
ilaçları da kendim kestim sonra gelince tekrar başladı ve uzun soluklu bir tedaviye başladım
çürük almayı hiç düşünmedim

ahmet22

halk arasında çürük derler lafın gelişi söyledim askerlige elverişli degildir kararı verilir asıl adı bu
bende hasta hasta askerlik yaptım ama cok zor oldu elverişsizdir raporu aldım terhis edildim hayatımın en zor dönemiydi askerlik akıllı işi degil mantıgın bittigi yerde askerlik başlar çok zor günlerdi allah düşürmesin kimseyi askere ZORUNLU ASKERLİGİN KALKMASI LAZIM AVRUPADA YOK ZORUNLU ASKERLİK İNSAN HAKLARI OLARAK OLMASI GERENDE BU

mmmy1983
KAÇ AY YAPTIN KISA DÖNEMMİ

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

vicdani ret olmalı bu konuda sana katılıyorum ama görmek istiyordum nedense ortamı.

peki anlatır mısın biraz zorluk dediğin neydi mesela bizimle paylaşır mısın?

Son düzenleme:
tanımadıgım insanlarla aynı havayı oksijeni teneffüz etmek istemiyordum rahatsız oluyordum ordakilerden toplama kampı gibiydi her tipten adam vardı esrarcı jiletci madde bagımlısı askerlik insanın dogasına aykırı sen kafan tutmadıgı insanla aynı ortamda olurmusun çeşit çeşit adam vardı 20 FİRARIM VAR...

YILMAZ GÜNEYİN BİR SÖZÜ VAR SİVASTA ASKERLİK YAPTIGI DÖNEMDE FİRAR EDİP ASKERİYENİN DUVARINA YAZDIGI YAZI VAR AKLIMA GELDİ SİVAS LİMAN BEN BİR GEMİ DÖNERSEM ........

:D :D :D Başlık güncellensin. Ben de askerliği kendi rızamla yaptım. Ama BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM isimli arkadaş gibi çok zorlandım. Leponex kullanan arkadaşlar , geceleri uyurken ağzımdan salya akıyor. Leponex içip de bu sorunu yaşayan var mı ?

lisans mezunu olduğum için yedek subay olarak yaptım
rahattım
üstüne maaş da alıyordum :)
ben zorlanmadım

mmmy1983

merhaba,

mmmy1983 askerlik nasıldı bendemi yapsam hem işim olur diye düşündüm bir an , çok anlık karar değiştiren biriyim son zamanlar gerçi bu iyi bişey değil
anlatsana yedek subay olarak askerlik nasıldı,annem gelirse yanıma belki yapabilirim.

engellli raporu biraz sıkıntı gibi ,içimden bi his alma diyor kesinlikle çünkü ben dürüst ve önemli kararlarda net biriyim ama yinede kafam karıştı.hastanedeki tanıdık bi abla var al diyor iyi olur diye. annem abim alma diyorlar.ama bi işim yok

aslına bakarsan akademi belki olur gibime geliyor uzun süre çalışırsam , dil puanım 72 ve bunu biraz daha yükseltebilirm.napsam bilmiyorum

yedek subay :cool::cool::cool::cool::cool:olarak yaparsan çok iyi tabikiii ben çavuştum

konuyu mahvettiniz arkadaşlar lütfen askerligi bırakıp ilaçlara dönelim yan etkilere dönelim

Arkadaşlar,

konular çok içiçe girmiş. Askerlikle ilgili kısımları buraya ayırdım. Buradan bu konuda devam edebilirsiniz.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM perseküsyon ahmet22 mmmy1983

Bak @mmmy1983 Onbaşınin anlattığı gibi hastalığı yenecektin

yalniz06

nerde kalmıştık sen 19 yaşında nasıl askerlik yaptın erken gittin yalan söylüyorsun türkiyede 20 yaşından önce kimse askere gitmez

yalniz06

onbaşı değil o asteğmen oluyor (yedek subay) şu anda teğmen olması laızm bildiğim yani bunlardan hangisi daha üstün rütbe onu bilmiyorum ama onbaşı değil :) neyse mmmy nerde merak ettim soruma cevap verse iyi olurdu

ahmet22

askerlik şanstır
ben rahat ettim diye sende rahat edeceksin anlamını çıkarma. hastayken gidip çok zorlanan insan var bırakanda var gördüğün gibi.
yedek subaylığın subaylıktan memurluktan farkı yok
8-5 çalışma saati hafta sonu nöbetin yoksa izin
istediğin yere git gez
istediğini ye karavana ile bağlantın yok
koğuşlarda normal askerlerle kalmıyorsun istersen eve çıkabilirsin 8 -10 aylığına ama değmez dersen orduevleri boş

eğer hayatında geçim sıkıntısı çekiyorsan atanamadınsa filan engelli raporunu al derim
atanma şansın artar
benim gibi bir meslek sahibiysen ve iyide bir maaş alıyorsan engelli raporu almana gerek yok
gittiği yere kadar hastalıkla ve hayatla mücadele etmeye devam derim
ilaçlar bunun için var. topluma karışmamız için
@yalniz06

yine saçmalamışsın kardeş
UZUN DÖNEM ASKERLİK VAZİFESİ NE KADAR?
2017 Yılı itibari ile uzun dönem askerlik süresi 12 ay olarak belirlenmiştir. Ancak Bakanlar Kurulu kararı ile savaş gibi durumlarda bu sürenin 18 aya kadar uzatılabileceğini unutmamak gerekir. İzinlerin kullanılmaması durumunda bu süre daha da kısalacaktır. Bu durumda uzun dönem askerlik yapan bir kişinin 24 gün izin hakkını kullanmaması durumunda süre daha da kısalacaktır. Yol izni ise ikametin durumuna göre 1 ila 3 olarak değişmektedir.

KISA DÖNEM ASKERLİK SÜRESİ KAÇ GÜNDÜR?
Fakülte mezunları askerlik vazifelerini Yedek Subay olarak değil de er yada erbaş olarak yapmak istemeleri halinde kısa dönem askerlik olarak ifade edilen 6 ay süreli askerlikle mükelleftir.
6 ay askerlik yapan bir kişinin izin hakkı 12 gündür. Kullanmaması durumunda askerliği 12 gün daha kısa sürer.

YEDEK SUBAY ADAYLARININ ASKERLİK SÜRESİ
Fakülte mezunları söz konusu askerlik vazifelerini Yedek Subay olarak yapabilirler ise (tercihle yada seçimle) uzun dönemde ki gibi 12 ay yapacaklardır.

gördüğün gibi ülkemizde 15 ay askerlik süresi hiç bir seçenekte yok
işkembeden sallama

96 yılı kasım ayında üni. tecilini bozdurarak Malatya ulaştırma eğitim taburuna gittim . 30 günlük dağıtıma ayrılmışım . (5 gün yatakhane bakımı , 10 gün revir de istirahat , 15 gün yemekhane de yemek dağıtımı )
İnzibat olarak ayırmak istediler şizofreni kalıntısı var dedim vazgeçtiler .

Tekirdağ 5. kolordu karargah bölüğü ulaştırmaya çıkmış .
Üst tertibin üstleri vardı . İlk günler sabah , öğlen, akşam , sahur yemeği getirmesi , eğitimi diye geçti .
Tertipler sürgüne veya dağıtıma ayrıldı . Kışlada numunelik tek tertip ben kaldım . ( Tertibim diyecek tertibim olmadı 16 ay boyunca )
Üst tertipler teskere almaya başladı . En eski kalan ve öğrenim diğerlerinden yüksek olduğu için bölük çavuşu görevi verildi .
Teskere alan çoğaldıkça yazıcılık, revircilik , eğitim çavuşluğu , gece nöbet çavuşluğu , şok mangası denetimi ve benzinlik kontrolü bana kaldı .
Tek başıma sorumluluk yokken oldu başıma 48 kişinin sorumluluğu .

Gündüz yorgunluğu üzerine gece uykusuzluğu eklendi . Yeni onbaşı ve çavuş gelmiyor merkezden . Firar edeninden tut , bali çekenine kadar ( içtima alırken bıçaklanmam dahil ) dertler çoğaldı .
Şikayetler başladı tahammül sınırını geçti .
3defa askeri hastane psikiyatriye muayene oldum. ( Karşımda tabib yarbay olunca hazırolda birşey anlatamıyorsun )

İstanbul GATA ya sevk ettiler . ( Bazen anlatıyorum ortamını da hangi film de gördün diyen çıkıyor )
İlk gece üst katta rahattım . Ertesi gün alt kat parmaklıklı demir kapılı bölümde 21 gün yattım . Anksiyete teşhis ile kışlada 20 gün istirahat raporu verildi .

Rapor sonrası grup komutanı albay araba göndermiş karargaha gittim . 5. kolordu ilk itfaiye bölüğü kurulacak başlarında çavuş sensin denildi . İtfaiye eğitimleri ve kursları alınmaya başlandı . İlçe itfaiye ekibi ile görevlere çıkar olduk gece gündüz .

Marmara Ereğlisi Özel Eğitim ve Harekat Bölümünde 2 ay boyunca kurslar almak için gönderildim . ( kacacak yerde yok , önü deniz arkası dağ )

İstanbul yolunda olaya gittim sol kolumdan yaralandım . % 40 hasar olmadığından birlikte tedaviye devam denildi .

96-97 98 yılı derken mayıs ayında teskere alıp 18 aylık askerlik bitti .
Şimdi bakıyorum da bunalıyorum askere gitmeyeyim diyenleri gördükçe tuhaf oluyorum .

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYI Arkadaşım askerli sevmiyor olabilirsin gitmek istemende normal ama askerliği kötüleyen yazılar yazmanı doğru bulmuyorum tanımadığın insanlar aynı havayı solumak istemem demişsin ben askerden sonra engelli oldum 1992 yılında güneydoğuda görev yaptım senin o aynı nefesi bile almak istemediğin insanların dağda onların nefesini sesini kokusunu hissetmek duymak için her zaman bir birimizin yanında olduk

sen bilirmisinki çatışmada önündeki arkadaşının sesini nefesini duymak bizi mutlu hissetdirirdi Onun nefes almadığını öğrenmek bizi nasıl yıkardı onun için askerlik konusunda yazdıklarına dikkat ed orası PEYGAMBER OCAĞI Sağlam olan her türk genci askerlik yapacak (

kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM
Mademki kötülemiyorsun bu yazdıklarından ne anlam çıkıyor Hele o yılmaz güney den alıntın

-DORLİON-
Sende 18 ay yaptın senin iş baya zormuş ben doğuda görev yaptım senin kadar kötü değildi sedece günde 16 18 saat nöbet vardı 1mt çukurun içinde

merhaba,

bence VİCDANİ RET çıkmalı. bana masum birini öldürmek dışında bir sebepten insan öldürmek mantıklı gelmiyor yada insan öldürmek benim doğama aykırı , zaten hümanistim ben. o yüzden vicdani ret çıkmalı. asıl bu sebepten askere gitmek istemem ben.

Ülke güvenliği zaafiyetinden masum biri dediğin sokağını ve evini basarsa ben hümanisttim demek yarar sağlamaz . Bu ülke de bizi koruyacak güç yok mu dediğinde , yetkili kişiler kusura bakmayın ordu ve emniyete gerekli eleman bulamıyoruz başınızın çaresine bakın demesini mi istersin ?
Güçlü ordu alt yapısı ve emniyet güçleri ile şu an rahat rahat klavye delikanlılığı yapıyoruz :) . Evimiz de ve işyerlerimiz de mal ,can ve namus güvenliğimiz yerinde olmasını istiyorsak nöbetleşe bu işi yapacağız .

Olur ki ileride büyük sıkıntılar doğdu ve işgal altında olursak temel askerlik eğitimleri ile disiplin ve organizasyon ile bu belayı def ederiz .

Kurtuluş savaşımız da kadınlarımız da bir erbaş oldu . Yiyecek , giyecek ve mühimmat taşıyarak ülke savunmasına katkı da bulundu .

Vicdan i red olayını tartışmadan öncesi Çanakkale şehitlerini hatırlayın , 15 yaşında şehit olan gençlerimizi hatırlayın . İzmir de ilk kurşunu atan HASAN TAHSİN , Kahramanmaraşlı SÜTÇÜ İMAM , Erzurumlu NENE HATUN vicdani red yapsaydı vatansız kalırdık .

vicdani ret bence olmalı hocam kesinlikle olmalı. o dedikleriniz artık öyle olmuyor yani avrupa ve amerikan ülkelerindede hep zorunlu askerlik yok neden bizde olmasın. çünkü işler hep kalemin gücüyle oluyor kol gücüyle değil ayrıca bunu tam bilmiyorum ama sanırım bi filmde izledim onlarda güvenlik hizmetleride hep ücretli ...

ama askerlik ücret karşılığı yapılmalı madem bu iş için yeterince istekli kişiler var onlar yapsın hem ücretini de alsın ...

çanakkale şehitleri vs bunlarda tartışılabilir ama ne yazık ki devir çok değişmiş kimse iplemiyor eline bikaç kuruş versen adam başına buyruk gelir sana zulmeder.

Burada bir eleştiri mi var bana bilmiyorum ama eleştiriye açığım..

Son düzenleme:
ben zorunlu askerlige karşıyım insan hakları olarak insanım diyen dürüst olan zorunlu askerlige karşı çıkar çokta istiyorsan gönüllü gidebilirsin o sana kalmış burda ucuz kahramanlık yapıp milletin moralini bozmayın ben gitmek istemiyorum o kadar basit

sen gideceksen git sana kalmış bişey avrupada zorunlu askerlik yok hepsi ücretli + burda bedelliden bahsediliyor türkiyede parası olan gitmiyor parası olmayan gidiyor bırakın çanakkaleyi manakkaleyi nara atmayı ben askerde şizofreni hastası oldum bunun hesabını kim verecek benim hayatım kaydı hasta oldum 1 saçımın telini kurban ederim benim gönlüme kalsaydı ama kelepcelediler ve askere götürdüler zorla

ortada savaş falanda yok enayilik var çogu kişide zaten askerde rahatsızlanıyor kafayı sıyırıyor sanki savaş var boş yere herkez o köprüden geçiyor zaman gelecek zorunlu askerligi kaldıracaklar yavaş yavaş yapıyorlar zaten sözleşmeli er çıktı

[FONT=sans-serif]kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? [/FONT]
[FONT=sans-serif]şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda! [/FONT]
[FONT=sans-serif]canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda, [/FONT]
[FONT=sans-serif]etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

[/FONT]
BURDADA İYİ GAZ VERMİŞSİNİZ SEN GİT KARDEŞİM ASKERE ALLAH KOLAYLIK VERSİN SANA BOL BOL ÇATIŞIRSIN

[FONT=Helvetica]Bizim TC askerlerine duyurulur [FONT=inherit]
1f642.png
[FONT=inherit]:)[/FONT][/FONT]))[/FONT]

[FONT=Helvetica]Avrupa'da aylık maaş almadan askerlik yapan tek keriz yoktur.
Alman vatandaşı olduğum halde neden beni askere almadılar dersiniz? Çünkü pahalıya geliyordum [FONT=inherit]
1f642.png
[FONT=inherit]:)[/FONT][/FONT])))[/FONT]

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM sen Alman vatandaşı mısın Kardeşim

Üst Alt