Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni teşhisi konuldu. Herkesin bana baktığını düşünüyorum..?

erbin

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
28
Tüm Şizofren hastası arkadaşlara çok geçmiş olsun.

Ben 2007 yılında Ankara da bulunan Gazi Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri bölümüne şu şikayetlerle gittim. Doktora şu şikayetleri anlattım: Evden dışarı çıktığım andan itibaren sokaklarda, caddelerde, alışveriş merkezlerinde yürürken, bir yerde otururken herkesin değil de bazı insanların bana uzun uzun ve beni rahatsız edici seviyede bakıyorlar hissi bana geliyor. Bazı insanlar bana gündelik hayatta uzun süre ve tuhaf tuhaf bakıyorlar. Bana gerçekten de gündelik hayatta çok sayıda bakan insan var. Bana böyle bir his geliyor diyeyim. Gündelik hayatta çok sayıda insanın bana uzun süre bakışlarından aylarca çok rahatsız oldum. İnsanların çoğu sana gündelik hayatta neden durup dururken uzun uzun baksınlar ki diye bana soracaksınız. Bende sizlere şu cevabı veririm. Benim tipimde acaiplik var, dikkat çekici bir tipim var, farklı bir görünüşüm var, bundan dolayı çok sayıda insan gündelik hayatta bana uzun süre bakıyor derim. Ben hiç kimseye gündelik hayatta rahatsız edici seviyede ve uzun süre bakmıyorum ama bazı insanların ( çok sayıda insanın ) bana uzun uzun baktıklarını hissediyorum. Psikiyatri doktoruna bu yazdığım şikayetleri anlattım. Bana hastanede bir kaç test yaptılar ve bana Şizofren teşhisi koydular.

Değişik değişik ilaçlar kullandım. Bu ilaçların bazısından az fayda gördüm, bazısından orta derece de fayda gördüm. Hiç bir ilaçtan tamamen fayda görmedim. Şu an kullandığım ilaç Dogmatil 200 mg adlı ilaç. Bu ilaçtan günde 3 kere içiyorum. Bu ilaçtan tamamen fayda görmesem de bu ilaç bir nebzede olsa beni rahatlatıyor. Bana kendini ne derecede iyileşmiş olarak görüyor diye sorarsanız ben size şu cevabı veririm. Ben kendimi şu an yüzde 50 oranında yani yarı yarıya iyileşmiş biri olarak görüyorum derim.

Son düzenleme:
erbin

Bu bir takıntı olsa gerek. Bendede vardı perdeleri örterdim gündüz. Abizol adlı ilaçla baya iyiyim ben. Ozaprin de iyi geldi bana.

Bende kaygılanıyorum senin gibi özelliklede yakınımdaki insanlar için o an bana bakıyorlar sanıyorum.

ınsanlar bakabılır herkes herkese sokakda bakıyor yururken uzun surede bakabılır ama her ınsanında sıze hep uzun sure baktıgını dusunmenız sorun bence paronoya yapıyorsunuz ınsanların ozellıkle tanımadıgınız ınsanların sızle ılgılı ne gıbı dusuncelerı olabılırkı kafada uretıyonuz .Bu dusuncelerden kurtulmanız lazım bence.

Sizosalgun

Ben 39 yaşındayım. Bana 2007 yılında Şizofren teşhisi konuldu. Ben yukarıya hayat hikayemi yazmadım. Ben yukarıya psikolojik şikayetlerimi yazdım. Ben çocukken psikolojik olarak travmatik, olumsuz ve beni çok üzen olaylar yaşadım. Benim yaşadıklarımı yaşayan bir insanın büyük ihtimal ya Şizofren gibi ciddi bir psikolojik hastalığı olur ya da Bipolar hastalığı gibi ciddi bir psikolojik hastalığı olur.

Kayserili bir anneyle Bulgaristan Göçmeni bir babanın çocuğuyum. Benim annem ve babam çocukluğumdan gençlik dönemime kadar benim yanımda birbirlerine bağırarak, çağırarak sık sık kavga ederlerdi. Annem ve Babam çok kez boşanma noktasına geldiler ama ekonomik sebeblerden dolayı annem ve babam boşanmadılar. Çocukluğum ve gençliğim kavgalı bir aile ortamında geçti. Ayrıca çocukken ben annemden çok kez ve sık sık dayak yerdim. Birde ben çocukken Kayseri de benden 8 yaş büyük kuzenim tarafından 3 kere cinsel tacize uğradım. Ayrıca dilimde kekemeliğin bir çeşidi olan tutuklulukta var. Dilimdeki tutukluluk şu anda da devam ediyor. Dilimdeki kekemelik yüzünden ortaokul da ve lise de okuduğum sınıflarda çalışkan bir öğrenci olduğum halde ben ortaokulu ve liseyi çok zor bitirdim. Çocukluğumda ve ergenlik dönemimde çok daha psikolojik olarak travmatik olaylar yaşadım. Forumda bu konuya yazdığım bu mesajım daha uzun olmasın diye yaşadığım her travmatik olayı buraya yazmıyorum ve bu mesajımı daha uzun yazmak istemiyorum.

Asıl yazmak istediğim şey şu: Türkiye de ve dünyanın her hangi bir ülkesinde bir insana Psikiyatrist doktor tarafından Şizofren teşhisi konulmuşsa bunun mutlaka bir kaç sebebi veya çok sayıda sebepleri vardır.

Son düzenleme:
erbin arkadaşım aynı şikayetler bende var başkaları beni izliyor gibi
sonra baktım bu işin sonu yok sizinle mi uğraşacağım dedim kim bakıyorsa baksın
ben de size bakarım dedim idare etmeye çalışıyorum böyle.

bunyaminozdemir

tamam anlıyorum bende dusuncesını duzeltebılsın dıye onları yazdım,farkında degılkı oyle dusuncelere kapılıyor dogru dusunceyı bıldıkden sonra nıye kapılsın :)

Her takip edilen şizofreni olacak değil ya

ORGANİK PSİKOZ TANISI ALMAŞSANIZ ŞİZOFRENİ DEĞİLSİNİZ.HER PSİKOZ ŞİZOFRENİ OLABİLİR AMA HER ŞİZOFRENİ PSİKOZ DEĞİLDİR.

Psikoterapi

Bana Ankara da Gazi Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri bölümünde çeşitli testler yaptılar. Bu testleri yapmak için hastane de doktor bana uzunca bir zaman ayırmıştı. Bana yapılan testler sonucu bana Psikotik Bozukluk teşhisi yani Şizofren teşhisi konuldu.

Türkiye de her mesleğe mensup insanlardan olduğu gibi doktorlardan da işini iyi yapmayan insanlar, çürük insanlar çıkıyor ama şunu da inkar etmemek lazım Türkiye de Tıp bilimi gerçekten dünyanın bir çok ülkesine göre çok daha gelişmiş. Türkiye de alanında işini çok iyi yapan, alanında uzmanlaşmış çok sayıda Psikiyatrist hekim var. Türkiye de her hangi bir üniversite hastanesinde Psikiyatrist hekim bir hastasına Şizofren teşhisi koymuşsa bu teşhis çok büyük ihtimal doğru bir teşhistir.

Psikoterapi

Peki Organik olmayan Psikoz teşhisi, ilerde Şizofreni olarak değişebilirmi acaba?

Bana baktıkları, hakkımda konuştukları, gülmeleri vs çok oluyor bende mi şizofrenim acaba.. İnsanlar arasında çok geriliyorum sosyal fobi de var bipolar da, bunların bileşimine ne hastalığı denir acaba..

Organik olmayan psikoz şizofreni ye dönebilir.ama düzgün tedavi ile bu kontrol altına alınabilir.

Allah herkesin yardımcısi olsun psikoz zor bir hastalık.

Bunların hepsi. Nevrotik yani nevroza kategorisinde değerlendirilir.

erbin Öncelikle sormak istediğim diğer ülkelerin sağlık sistemlerini biliyor musunuz, test ettiniz mi? Yoksa kulaktan dolma bilgilerle mi konuşuyorsunuz, hani şu covid aşısı Avrupa'da parayla yapılıyor diyenlerden misiniz?

Elbette ülkemin herhangi bir kurumunu ya da hekimini kötülemek istemem ancak gittiğim 10 doktordan 7-8 tanesi fos çıktı. Aile hekimi benim alanıma girmiyor diyerek sallıyor devlet hastanesine, üniversite hastanesinde "profesör" dediğiniz adam şuan beyin kanaması geçiriyorsun dedi az kalsın yalandan tekrar keseceklerdi benim kafayı :D Pratisyenler tekrar değerlendirmeye aldılar da sorun olmadığını fark ettiler, sorsan adam işinde profesör yani. Zamanında beni ameliyat eden doktora gidiyorum sen kimsin diyor dünyadan bi haber.

Bilemiyorum sadece bana mı denk geliyorlar ancak nöroloji doktorum hariç devamlı takip edebileceğim birine rastlamadım henüz.

GaribanÖğretmen

Benim bu internet sitesinde açtığım bu konunun farklı yerlere çekilmemesi için seninle uzun uzun tartışmaya girmek istemem. Sana şunu yazayım. Türkiyedeki sağlık sisteminden kendi sağlık sistemleri daha beter, daha kötü bir sürü ülke var. Mesela Suriye de iç savaş var. Suriye de insanlar doğru düzgün hastaneye bile gidemiyorlar, doğru düzgün doktor bile bulamıyorlar. Türkiye de sağlık sistemi, hasta - doktor ilişkileri dünyada refah seviyesi çok yüksek ülkeler olan İsviçrede, Norveçte, Finlandiyada olduğu gibi gelişmiş, ileri seviyede değil. Bunu kabul ederim ama sağlık sistemleri Türkiyeden çok daha geri kalmış dünya üzerinde bir sürü ülke var. Mesela Türkiyenin komşu ülkesi Bulgaristanda akıl hastalarını hastanelerde zincire bağlıyorlarmış ve dayak atıyorlarmış. Bulgaristanda Tıp sistemi Türkiyedeki Tıp sisteminin 50 sene gerisinde kalmış. Ben bu bilgileri kulaktan dolma bilgilerle yazmıyorum. Bu bilgileri Bulgaristan Göçmeni bir kaç tanıdığımdan öğrenmiştim. Halimize şükredelim. Türkiyede Tıp sistemi çok gelişmiş olmayabilir ama Türkiyeden çok daha beter ülkeler var. Halimize şükredelim.

Son düzenleme:
Turkiyenin saglik sistemini iskandinav ulkeriyle kiyaslamak cok sacma. Daha on firin ekmek yemesi gerek sistem olarak. Daha sacma buldugum ise yan komsumuzdan daha iyiyiz sukur edelim. Zaten oyle diye diye ulke batti.

Neyse konumuz o degil. Ilac tedavisi her daim bir yapboz gibidir. Ya sana uyar, ya uymaz. Sana uyan bir ilaci bulmak zaman alir. Bulduktan sonra rahatlarsin. Iyilesmis hissi verdigine sevindim. Demek ki hastalaginla yasamayi ogreniyorsun.

ÖzgürKız

Cümlelerin çoğunluğu kötüymüş, betermiş, yerlerdeymiş gibi "-miş" ile biten insanlarla tartışmaya giremezsin zaten onlar her zaman kazanır.
Sen İskandinavya ülkeleri ile kıyaslama ama ben Suriye ile kıyaslayayım :p
Bir de şükür mevzu var elbette, insanı imandan vurmaya çalışırken çok fazla kişiyi dinden soğuttular farkında değiller. Bütün dünya daha iyiye ulaşmaya çalışırken bizde "otur şükret haline". Neyse ya uzatmayalım ben biraz daha şükredeyim de birilerini kızdırmayayım.

Üst Alt