Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni teşhisim var. 2323 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

Rodania

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben şizofreni hastasıyım. 2009 dan beri şizofreni tedavisi görüyorum. 33 yaşındayım. Okuldan mezun olduktan sonra çeşitli işlerde çalıştım. Çoğu asgeri ücretin biraz üstünde işler. Bütün işlerden çıkmak zorunda kaldım mobing vs. yüzünden. Sorum şunlar:
1- 2323 gün pirim günüm var sgk da. Bazı başlıklarda baktım. Çalışabilir durumdaki ilaç tedavisine olumlu cevap veren hastalara %45 oranında engelli raporu veriliyormuş. Ben ne zaman malulen emekli olurum.
2- Engelli raporunu alırsam e-kpss girip atana bilir miyim? Devlet de şizofreni hastaları çalışabiliyor mu? Üniversite mezunuyum
3- Bazı ilaçlarım pahalı. İnvega diye bir ilaç kullanıyorum 250 tl kutusu. Bu ilaçların parasını karşılar mı devlet, engelli raporu alırsam ?

Rodania

1- Teşhis alan Şizofreni hastaları en düşük %45 engelli oranı alır. Ama bu oran sizi malulen emekli etmeye yetmez. Malulen emeklilik için %60 veya üzeri oran almanız gerekir. Heyete girip şansınızı deneyebilirsiniz. Ayrıca malulen emeklilik için emeklilik girişinizin en az 10 yıl önce yapılmış olması lazım. (1800 gün sigortalılık, 10 yıl sigorta girişi ve en az %60 engellilik oranı maluliyet için aranan şartlardır.)

2- %40 ve üzeri rapor alırsanız EKPSS'yi kazanıp atanabilirsiniz. şizofreni hastaları devlette çalışabiliyor; bu konuda sıkıntı yok yalnız rapor alırken çalışabilir ibaresi olması lazım.

3- Kullandığınız ilaçlara ''sürekli kullanım raporu'' çıkarırsanız para vermeden ilaçlarınızı alabilirsiniz. Yalnız bu raporu sadece Psikiyatristler verebiliyor.

Not: Maddi açıdan sorununuz varsa EKPSS'ye girip memur olmanızı öneririm çünkü emekli maaşları ciddi oranda düşük bağlanıyor.

Bol şanslar..

friends hocam artık raporlarda çalışabilir ibaresi yok, yeni formatta yokmuş, 1 ay önce arkadaşım aldı engelli raporu. Benim durumumu konuşup espiriler yapıyorduk, şimdi arkadaşım da kalp ameliyatı oldu.:(

true blue

Doğrudur, benim raporların en yenisi 6 yıllık. İsabet olmuş çalışabilir ibaresinin kaldırılması. Kurumlar/memurlar bazı durumlarda, kulp takıp bizi kapı kapı dolaştırmayı seviyorlardı. :)

Çok teşekkür ederim cevapladığınız için bende ekpss girmeyi düşünüyorum inşallah raporu alabilirim ve atana bilirim. Tekrardan çok teşekkür ederim.

Pisikiyatri teşşizinde işlevsel yaziyorlar artik çalişabiliri kaldirdilar

(Gölge) hocam ben engelli raporundan bahsediyorum, arkadaşım kalp ameliyatı oldu, engelli raporu aldı, yeni engelli rapor formatında çalışabilir ibaresini koymuyoruz demişler.

Üst Alt