15 yilda olmak icin 60 rapor 3960 gun lazim anlasigim
45 rapor ise 6480 20 yil civari
Yemin ediyorym kimse bi sey den anlamiyor ya yeni basvurdum malul emeklligine ne avukat ne doktor biseyden anlamiyor doktor bizzat bakirkoy saglik kurulunu aradi 15 yilda istedikleru zaman olavilecegini soyluyor rapor 45 ile 2 yil lazim daaha 3 ay rapor aldim calisamiyorym artik 2 yil rapor verelim dediler 3 ay sureyle 15 yilin sonund normal olursun dedu sizin anlattiginiza gore normal emeklilik mumkun degil
Alllah askina yaziyi okursaniz bi cevap yazin
13 yil mevcut suan 2006 sigorta baslangici 1100 gun mevcut 2012 de 45 rapor ile engelli kadrosundan devlet memuru oldum hizmet birlesmesini ve vergi indirimini filan yaptirdim bu rapor ile 15 yil mi beklemem gerek anlattiginiza gore 20 yil mi kafam karisti doktor 15 yilda olabilecegini soyluyor
Suan 3 ay istirahatliyim malulen emekllige basvurdum kuruma kaymakamliktan onay cikti 6 ay suresi var malulen emekllikte 60 rapor isteniyor galiba oyle yuzde 60 rapor la olma imkanimiz var mi acaba 2 yil beklemeden kafam karmakarisik.
Is yerinde idare edilmek sikinti oldu e devlette 15 yila tabi oldugum emeklilik yas veya tarih 01.05.2021 de olunabilecegi ve
5510 yasanin 4 uncu maddesi birici fikrasinin c bendi kapsaminda calismalari kapsaminda yaziyor 4 madde 1 fikra c bendini anlamadim neyse artik artik yapacak bisey yok 3 ay rapor aldim boyle raporla 2 sene gececek anlatilanlara gore yine rapor lazim galiba.
15 16 18 yilininda roparununda 2008 den sonrasinida zaten calisamiyoz ne zorluyorlar bizi devlet memurluguna doktorununda ilacininda ta ....