Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni teşhisim var. Malülen emekli olabilir miyim?

pirireis

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2006 da baslangic ve 2012 dede yuzde 45 ile memurluga basladim hizmet birlestirmesini de yaptim suan sgk 1100 gun memurluktan 2200 gun var ilk ise girmeden once memurluga engelli raporu ile girdim 2006 da ise sizofreni gibi rahatsizligim yoktu suan inanilmaz zorlaniyorym calismakta ilaclar uyku yapiyor ise filan zorla gidiyorum malulen emekllige basvurmayi dusunuyorum ben acaba 45 rapor ile basladim yuzde 60 i gecse malul sayiliyormuyum yardimci olun ne yapacagimi sasirdim.

Ben malulen emeklilik icin basvurdum reddedildi tam mart in 16 sindan beri ugrasiyorum elimde yuzde seksen rapor vardi sgk sevkiyle hastaneye yollandim orda ki raporda kac verdiler bilmiyorum yuzde 60 i gecememisim.yuksek saglik kuruluna itiraz ettim ordan da rededildi yani anlicaginiz kolay kolay emekli yapmiyorlar cevap 13.11.2018 de geldi bende dogum borclanmasinin iadesini istedim bakalim nekadar surede sonuclanacak...size temennim malulen degil normal emeklilik icin 3600 gunle engelli emeklilik icin basvurun cok uğraştırıyor lar..

Is yerinde idare edilmek beni gercekten cok uzuyor ilaclar zaten uyku yapiyor dogru duzgun ise filan gidemitorum gitsem de oturup oturup gelimiyor idare edilmek beni uzuyor istafa etmeyi de dusunuyorym ugrastirsalarda ugrasacam galiba burcu sizin mahkeme hakkiniz var en son is mahkamesi galiba bi de.sartlar.uymasu lazum benim uyuyor ama rapor da cok ugrasacam galiba sordum burda 1.5 sene ugrasirsiniz diyor kimse de.dogru duzgun bi sey bilmiyor kurumda neyse bi de yani erken olsa 15 yil olsa bile bu sefer prum yok 5400 civari yani sikinti ne yapsaj bilemedim.valla cok bilinmeyenlu denklem gibi sikinti durum.

pirireis

İşe girdiğiniz hastalığın dışında bir hastalıktan maluliyet cetveli'ne göre malul sayılırsanız ya da işe girdiğinizde var olan rahatsızlık ilerlemiş ve maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanızı gerektiriyorsa, malulen emeli olabilirsiniz.

Anladim tsk ederim heralde ocak 2019 da basvuracam sonucu yazarim.

Malulen emeklilige basvurmadim is yerinde mudurum evde tikili kalma daha kotu olursun dedi buraya gel git temizligini yap 2 3 saat takil hava al dedi hakli vazgectim ben de.

pirireis

Müdürün senin ne çektiğini bilemez kafasına göre yorum yapıyor, eğer evde yapacak bir meşgale bulursan evde kalmakla daha kötü olacağını sanmıyorum en azından istediğin saatte yatar uykun geldi mi istediğin zaman uyursun, şizofrenler için çalışma hayatı çok ama çok zorlayıcı oluyor. Ben de şizofren bir devlet memuruyum daha normal emeklilik yaşıma yani 60 yaşa 20 sene var ama ben de yakın zamanda erken emekli olmayı düşünüyorum.

15 yilda olmak icin 60 rapor 3960 gun lazim anlasigim
45 rapor ise 6480 20 yil civari
Yemin ediyorym kimse bi sey den anlamiyor ya yeni basvurdum malul emeklligine ne avukat ne doktor biseyden anlamiyor doktor bizzat bakirkoy saglik kurulunu aradi 15 yilda istedikleru zaman olavilecegini soyluyor rapor 45 ile 2 yil lazim daaha 3 ay rapor aldim calisamiyorym artik 2 yil rapor verelim dediler 3 ay sureyle 15 yilin sonund normal olursun dedu sizin anlattiginiza gore normal emeklilik mumkun degil
Alllah askina yaziyi okursaniz bi cevap yazin
13 yil mevcut suan 2006 sigorta baslangici 1100 gun mevcut 2012 de 45 rapor ile engelli kadrosundan devlet memuru oldum hizmet birlesmesini ve vergi indirimini filan yaptirdim bu rapor ile 15 yil mi beklemem gerek anlattiginiza gore 20 yil mi kafam karisti doktor 15 yilda olabilecegini soyluyor
Suan 3 ay istirahatliyim malulen emekllige basvurdum kuruma kaymakamliktan onay cikti 6 ay suresi var malulen emekllikte 60 rapor isteniyor galiba oyle yuzde 60 rapor la olma imkanimiz var mi acaba 2 yil beklemeden kafam karmakarisik.

Is yerinde idare edilmek sikinti oldu e devlette 15 yila tabi oldugum emeklilik yas veya tarih 01.05.2021 de olunabilecegi ve 5510 yasanin 4 uncu maddesi birici fikrasinin c bendi kapsaminda calismalari kapsaminda yaziyor 4 madde 1 fikra c bendini anlamadim neyse artik artik yapacak bisey yok 3 ay rapor aldim boyle raporla 2 sene gececek anlatilanlara gore yine rapor lazim galiba.

15 16 18 yilininda roparununda 2008 den sonrasinida zaten calisamiyoz ne zorluyorlar bizi devlet memurluguna doktorununda ilacininda ta ....

pirireis

1- ilk sigortalı olduğunuz tarihte maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak oranda işgücü kaybınız yok idiyse
2- Şu anda maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak durumdaysanız
3- 10 yıllık sigortalılık süreniz ve en az 1800 priminiz varsa

malulen emekli olabilirsiniz. Bu taleple kurumunuza başvurun, sizi hastaneye sevk etsinler. Orada rahatsızlığınız tespit edilir ve rapor sgl sağlık kurulu'na gönderilir. O kurum durumunuzu inceler ve maluliyet bağlamında kararını verir.

Ben de malullen emkllige basvurdum sgk dys de gelen giden evrak olarak kayitlu ve beklemede diyor 6 aydir sonuc bekliyorum

pirireis

Emeklilik için başvurdunuz, hastaneye sevk edildiğiniz ve rapor SGK'ya gönderildi. Üzerinden de 6 ay geçti ses yok. Öyle mi? Durum bu ise bir sorun var demektir. 6 ay çok uzun bir süre. 2 ayda hallolması gerekirdi.

bende uyku yapıyor ılacları bırakıyorum yıne baslıyorum ama calısıyorum emeklı olcam dıye beklemıyorum bıle anlıyorum bende hem bipolar hemde şizofren var ama raporda bısey yazıyo okuyamıyorum kı doktor bana bu hastalık var dıyo ama yıne calısıyorum işçi olarak sız yıne memursunuz valla dua edın ben cop topluyorum sadece askerı ucret karsılıgı dua edın bence

beynim uyuşuyor clonex clopixol akineton kullanıyorum beynim patlıyacak diye korkuyorum

OturanBoğa abi sgk kendi hastanemize mi yoksa istediği rastgele bir hastaneye mi maluliyet raporu için sevk ediyor. Yani bu durumda önceden yüzde 60 engelli raporu almamız bir anlam ifade etmez değil mi?

(Gölge)

Ama hocam hastaneme doktoruma sevk etmezlerse sevk ettikleri hastaneden raporu nasıl alacam, süreci, takip durumumu bilmiyorlar ki, dosyam hep keçiören hastanesinde. başka hastaneden nasıl rapor verecekler,
Bu arada çalıştığım kurumum beni kendi hastaneme sevk etmesini sağlayabilir miyim, yoksa sgk mı sevk edecek.

Üst Alt