Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni teşhisim var. Ozaprin, Aripa ve Gyrex kullanıyorum.

Ocean35

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Gyrex 100 Mg , Ozaprin 10 Mg , Aripa 5 Mg ilaçları her gün düzenli olarak kullanıyorum. Bu 3 İlaç beni artık normal bir Vatandaş haline getirdi. Artık çok mutluyum. Yanlız değilmişim bunu öğrendim. Tek başıma artık tüm işlerimi aksatmadan yapabiliyorum. Birçok şeyleri aştığımı düşünüyorum. Hayatımın normale dönüşmesini sağlayan ilaçlar bunlar. Bu İlaçları kullanan Arkadaşlar varsa deneyimlerini Paylaşırlarsa çok sevinirim.

ozaprin bende uyku yapıyor o yüzden akşamları alıyorum

Evet haklısın , bende Gyrex ile beraber alıyorum Ozaprin'i.. İkisi de uyku yapıyor.

Psikotik bozukluk tedavim iyi gidiyor. Bundan sonra beni neler bekliyor..?

2003 yılından itibaren Kronikleşme gösteren Psikiyatrik Rahatsızlığım var. Teşhis:F28,F29 psikotik bozukluk, psikoz.
Ridperdal Consta iğne, Gyrex , Abilify, Rexapin Easy tab bu üç ilacı hergün düzenli olarak kullanıyorum. Hepsi de iyi geliyor Allah'a şükrediyorum.

TRSM; Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Üyesiyim, takibim burada yapılıyor. Burada gerekli olabilecek bilgiler öğretiliyor. Tutuk ve içine kapalı , toplumdan kendini soyutlamış birisi iken içgörüyü birazda olsun kazandım. En önemli sorun Stres beni çok etkiliyor.

Bundan sonraki süreçte nasıl hareket edebilirim, davranabilirim, evlilik yapa bilir miyim?
Sizlerden Açıklama ve Bilgi istiyorum?

Aripa 5 mg ne için kullanılır?

Değerli Arkadaşlar,

Sizden ricam daha önce almış olduğum bipolar tanısı yüzünden kullandığım ilaçlar solian 100mg, ayrıca rileptid 1 mg ve lityum beraber kullandım bir süre 4 ay kadar. Eski doktoruma hiç güvenmediğimden ve vermiş olduğu tanının benle alakası olmadığını bildiğimden doktor değiştirmeye karar verdim. Yeni doktorum bana aripa 5 mg yazdı sadece kullandığım bu ilaç günde 1 adet, çok şükür ki kendime geldim. Çatı bir tanı olarak psikotik bz dedi ama tam netleştirmedi henüz. Gerçekten çok iyi bir doktor ve ilacı 6 ay kullanacağıım. Çok sükür ki lityum belasından kurtuldum.

Aripa kullanan arkadaşlar bu ne tedavisinde kullanılır ne kadar süre kullanılır? Fikir verebilecek var mı tanı açısından? Çünkü gerçekten düşük bir doz.

Abilify, Aripa, Abizol aynı etken maddelidirler. Aripanin farki kilo aldırmaz.

Cvp için tşk dostum tam olarak ne tedavisinde kullanılır. Psikozda detay olarak?

Ozaprin rapid dil altı kullanıyorum.çok sinirliydim gereksiz yere.şöyle 1 saat önce dil altı aldım.sinirim geçti.

ARİPA 5 mg ve 15 mg yetişkin ve ergenlerde (13-17 yaş)olmayan şeyleri duyma, görme veya hissetme şüphecilik yanlış düşünceler, tutarsız konuşmalar davranışlar ve duygusal durumda durgunluk gibi belirtiler ile karakterize bir hastalığın tedavisi için kullanılır..Bu durumdaki hastalar aynı zamanda ruhsal çökkünlük içinde olabilir veya kendilerini suçlu endişeli ya da gergin hissedebilirler.

ARİPA,olağan dışı ve sürekli taşkın ya da sinirli bir dönemin olması, aşırı derecede enerjinin olması, her zamankinden daha az uykuya ihtiyaç duyulması, düşünce içeriğinde hızlanma ile birlikte ve bazen aşırı derecede tepkisel bir şekilde çok hızlı konuşma durumundaki yetişkinlerin tedavisinde ve bu durumun tekrarlamasının engellenmesinde kullanılır..

Üst Alt