Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ve baş bölgesinde geçmeyen ağrı..?

masaüstü

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
5
merhaba sevgili arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır şizofreni tedavisi görüyorum ancak hastalığım 2.5 sene oldu çok şükür baya bi yol katettim. pozitif semptomlar ilaçlarımı kullandıktan hemen sonra kesildi. ama bilişsel semptomlarda aksaklıklar var. muhakeme gücüm pek yok soyut dusunemiyorum ve hafıza sorunsalım vs. var. ancak bu hastalık bende başladığı günden beri başımın üst bölgesinde yanma hissi var sanki beynim yer değiştiriyormuş gibi oluyor ve sürekli beynim yanıyor karıncalanıyor iğneleniyor cok acı cekiyorum. gözlerimde yanmaya başladığı oluyor zaman zaman. sabah saat 8 de kalkarım ağrılar 10:30 11:00 gibi başlayıp yatana kadar sürüyor. psikiyatrım bana bunun somatizasyon olduğunu söyledi. ancak nörolojik bir olgu varmı bunu bilmiyorum. ağrım olmadığı zamanda beynim donuk oluyor. sanki her şey mat gibi. bu ara risperdal 3 mg kullanıyorum. sizinde vucudunuz da bu vb duydugunuz şikayetler varmı sosyalleşmenizi çalışmanızı veya aktivitelerinizi engelleyen çünkü bu yanma hissi ve iğnelenmeler bende hiç bir şey yaptımıyor.

Ben daha önce karşılaşmadım böyle bişeyle. Ama fikrimi sorucak olursan psikolojik birşey olduğunu düşünmüyorum. Hiç noroloji gidip bakmadın mı ?

nöroloji ye gittim ama yine gidicem sonuçta norolojik ya da enfeksiyonel bi rahatsızlık olmalı dimi bu yanma iğnelenmeler gözlerim bile yanıyor. mr'ımı çekmişlerdi temiz eeg ye de girdim o da temiz çıktı. norolojik başka bi testte tabi olmadım ama. bi keresinde internette şizofrenlerin anlatımıyla kendi hastalıklarını nasıl anlattıklarına dair bir kitaptan bir bölüm okumuştum sanırım da hasta amerikalı. hasta kendisini başına dikenli bir tacın batırıldığını söylüyordu. benimkisi de aynı o misal sanki biri başıma dikenli bir taş batırıyor. ya diyorum şansıma bak şizofreni yetmezmiş gibi bide bula bula bu somatik rahatsızlık beni mi buldu. neyse eğer duyarsanız deneyiminiz veya tecrubeniz varsa bu başta yanma hissiyle alakalı yeşillendirirseniz konuyu sevinirim.

masaüstü

Merhaba,

Ben de Şizofreni hastasıyım.
Kabaca 15 yıldan beri ben de tedavi görüyorum.
bazen bende de olur başağrısı; ve günümü mahveder.
bazen iki gün de sürdüğü olur.
Çözümüm:

1-uykumu ayarlarım(10 saati geçerim uykuda.)

2-suyu artırım. (bazen suyu az içmeme yorarım ağrıyı; ve 4 litreye kadar çıkarırım günlük su tüketimimi.)

3-sigarama dikkat ederim. (bazen de çok sigara içtiğime yorup sigara içmemi azaltırım.)

4-duygusal sorunlardan kaçınmak da bir çözüm gibi bence.(işten izin alıp, telefonu, tv'yi ve başka herşeyi kapatıp yalnız kalmak.)

Son olarak:
Ağrım genellikle çok çok ağır değildir. Ve Minoset Plus'tan bir tane içince bir iki saate diner genellikle.

çok şanslısınız hocam klasik ağrı kesiciler işe yarıyormuş sizde ve büyük ihtimal ilaçlarda baş ağrısı yapar ve sizinki ona bağlı bi ağrı gibi. ama benimki iğnelenme yanma erime gibi bir şey. sanki beynim biber gibi yanıyormuş gibi oluyor ve klasik ağrı kesiciler hiç etki etmiyor. gerçi etki eden bi şey daha bulamadım henüz ama. teşekkür ederim yine de

Sinüzit tarzı bir sorununuz olabilir mi acaba? Sinüzitte alın bölgesine özelliklede iki kaşın ortasına iğne batırılıyormuşcasına can yakıcı olabiliyor.

Üst Alt