merhaba sevgili arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır şizofreni tedavisi görüyorum ancak hastalığım 2.5 sene oldu çok şükür baya bi yol katettim. pozitif semptomlar ilaçlarımı kullandıktan hemen sonra kesildi. ama bilişsel semptomlarda aksaklıklar var. muhakeme gücüm pek yok soyut dusunemiyorum ve hafıza sorunsalım vs. var. ancak bu hastalık bende başladığı günden beri başımın üst bölgesinde yanma hissi var sanki beynim yer değiştiriyormuş gibi oluyor ve sürekli beynim yanıyor karıncalanıyor iğneleniyor cok acı cekiyorum. gözlerimde yanmaya başladığı oluyor zaman zaman. sabah saat 8 de kalkarım ağrılar 10:30 11:00 gibi başlayıp yatana kadar sürüyor. psikiyatrım bana bunun somatizasyon olduğunu söyledi. ancak nörolojik bir olgu varmı bunu bilmiyorum. ağrım olmadığı zamanda beynim donuk oluyor. sanki her şey mat gibi. bu ara risperdal 3 mg kullanıyorum. sizinde vucudunuz da bu vb duydugunuz şikayetler varmı sosyalleşmenizi çalışmanızı veya aktivitelerinizi engelleyen çünkü bu yanma hissi ve iğnelenmeler bende hiç bir şey yaptımıyor.