Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ve diğer rahatsızlıklarım ile emekliliğe başvurmak istiyorum..?

Matadora

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar

ben 2004 den beri şizofren tedavisi görmekteyim. 2018 de agır uyku apnesi teşhisi kondu bir de hipertansiyon rahatsızlıgım var
size bazı sorularım olacak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

2001 sgk girişim var ama fazla çalışamadım 10 senedir bi şirkette çalışmaktayım 3600 günüm doldu 15 yıl hizmetim doldu
2007 tarihlide agır özürlü şizofren çalışamaz raparum var sürekli yazıyor
yanlız ben hiç vergi indirimine başvurmadım şimdi başvurmayı düşünüyorum emeklilik için [malülen değil] ama vergi indirimi düşürür diye korkuyorum çünkü bu rapora göre emekli olabiliyorum düşürürülerse emekliliğim uzayacak ancak çalışma gücüm kalmadı.

Diğer sorum ben evliyim 1 tane kız çocucugm var asgari ücrettten yattı ssk emeki maaşı baglanırsa 1000 tl civarı diyolar sizce bana bu özürlü çalışamaz sürekli raporu ile eşime bakım maaşı baglanır mı

diger sorum: ötv imdirimi almak için yeniden rapor için başvurmam mı gerekecek yoksa ekletme gibi bi şansımız varmı acaba 90 da ötv imdirimi veriliyor diye biliyorum
sizce vergi dairesine şizofren raporumu düşürürülerse itiraz edip diğerlerini o zamanmı ekleteyim yoksa vergi indirimine başvurmadan tekrar hastaneden rapor almammmı mantıklı cevaplarınız içim teşşekür ederim sagolun arkadaşlar

Ben yeni emekli oldum ve tarafıma EK ÖDEMEYLE BERABER 931,39 tl MAAŞ BAĞLANDI. Toplam prim günüm 3737 gün idi. Artı bu 3737 günün içinde 1125 gün EMEKLİ SANDIĞI HİZMETLERİM VARDI. Buna rağmen bu maaş bağlandı.

Doktor ilaçları sürekli ve düzenli kullandığın için ENAZ %80 ENGELLİ RAPORU VERECEKTİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. Yani diğer hastalıklarınızla beraber enaz bu oranı verebilir.

Matadora
İster vergi indirimi, ister bakım aylığı için olsun zaten yeni rapor almak zorundasınız.
Çünkü Mart 2013 de ilgili yönetmelik değişti ve o tarihten önceye ait raporları kabul etmezler.

ayDÜNYAvazo kardeş verdiğin bilgi için teşekkür ederim bende zaten o rakamları bekliyorum hayırlısı hakkımızda Ufukalp kardeşim ben vergi dairesi danışma hattını aradım gerekli belgelerde 2007 ve sonrası raporlar geçerli dediler ona göre bu soruları yönnettim nasıl olacak bilmiyorum

Üst Alt