Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ve dikkat eksikliği birbirinden ayrılır mı?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
349
Her şizofreni hastasında DİKKAT EKSİKLİĞİ görülür mü??
Veya Hiperaktive de eşlik edebilir mi??

Ben ŞIZOFRENİ hastasıyım.
Aynı zamanda da OBSESIF KOMPULSIF BOZUKLUK da var.
Aşırı derecede de DİKKAT EKSİKLİĞİM var. Bu beni çok rahatsız ediyor.
Bazen yerimde duramayıp evin içinde tur atıyorum.
Heyecan da oluşuyor anlamadığım şekilde.

İlaçlarımı kullanmadığımda çok aşırı dikkat eksikliği oluyor.hatta herşeyi unutuyorum bariz şeyler bile gözümden kaçıyor.

Mrb . Dikkat eksikliği konsantrasyon olamama normal . Onu düzelten ilaç var doktoruna söylersen iyi olur .. Evde tur atma , ayakları sürekli oynatma isteği ilaçların olumlu etkisi .. Süreklı hareket etme duygusunu tespih alarak biraz köreltebilirsin .. Huzursuz ayak durumu sabit kalıcı bir şey değil .

Bende bakıyorum ama göremiyorum, sanki öyle geliyor bana. @Ocean spray senin hastalığın neydi tam olarak.

aydın yavuz bende şizofrenim dikkat eksikligi şizofreninin özelligi sende ayrı bi dikkat eksikligi hastalıgı yok bence

Arkadaşlar hangi ilaçları kullanıyorsunuz yazarsanız daha iyi fikir edinebiliriz.ben 100mg xeplion kullanıyorum ve hafif kilo yapma ve hafif zeka geriliği dışında bir yan etkisini görmedim.ama bu etkiler bütün ilaçlarda var o yüzden egzersiz yaparak ve bilgisayar programlaması öğrenerek bu yanetkileri gidermeye çalışıyorum.siz hangi ilaçları ve hangi dozda alıyorsunuz.ha birde hafif jinekomasti yaptı onuda belirtmek isterim

_DORLİ_
Huzursuz ayak sendromu bende de vardı.onun dışında ereksiyon problemimde vardı fakat hepsi geçti.şu anda yukarda belirttiğim yan etkiler dışında hiçbir yan etki yok fakat her ilaç herkeste aynı etkiyi yapmayabiliyor

Ocean spray

selam xeplion bende kullandım..paronoid şizofreni benim..o ilaç beni mahfetti..kullanmıyorum artık...o ilaç yüzünden 1 ay kabus yaşadım...neydi o ya....sende öle olmadımı

Mrb XEPLION ilk kullanan kişiyim . Olumlu yonde faydası çok oldu .. 50 mg kullandım şimdi amerıkadan gelecek 3 ayda 1 yapılacak iğneyi test edeceğiz haziran ayında .. Haplardan kurtuldum xeplıon sayesınde .. Tek sıkıntısı enjeksiyondan sora kolda şişlik ve ateş yapmasıydı.

Mrb XEPLION ilk kullanan kişiyim . Olumlu yonde faydası çok oldu .. 50 mg kullandım şimdi amerıkadan gelecek 3 ayda 1 yapılacak iğneyi test edeceğiz haziran ayında .. Haplardan kurtuldum xeplıon sayesınde .. Tek sıkıntısı enjeksiyondan sora kolda şişlik ve ateş yapmasıydı.

bende neden huzursuzluk,keyifsizlik,bunalım,yerinde duramama ve aşırı intahar düşüncesi yaptı....bende ilk kullananlardanım,,,doktoruma yalvardım bir daha bunu kullanmayalım diye..etkisi tam bir ay sürmüştü bende..bir ay boyunca çok kötü olmuştum...allah tekrar kullanmayı nasip etmesin bana.

Nasıl ki her insan her beden farklıysa rahatsızlıkta derecesi farklı . İlac olumlu etki verır mutlaka kesin tedavi o denemıyor .. İlac ayarları bildiğin gibi deneme yanılma şekli ile veriliyor . Kilo yaptı diyorsunuz 98 kilodan 76 kiloya düştüm . Seroqal sersem yaptı kilo yaptı yaramadı bana mesela . Kişiden kişiye değişir ilaç etkileşimi .

AKİNETON
MİSOL 100 mg GÜNDE 2
İNVEGA 3+9 mg
ZOLERİP 30 mg
SEREQEL 100 mg
4 yıl olacak ilaçlarımı düzenli olarak kullanıyorum.
Zaman zaman doktor Tarafından ilaç değişimleri oluyor.

ACABA BU KULLANDIĞIMIZ İLAÇLARIN GELECEKTE
BİZİ ETKILEYECEK YAN ETKILERI NELERDIR.
EN ÇOK VÜCUDUMUZUN NERESINE ZARAR VERIR.

Arkadaşlar bu hastalığa zeka geriliği sonradan mı eklenir??
ZEKA GERİLİĞİNİZ ENGELLI RAPORUNUZDA KAYITLIMI??

aAkıneton vücut kasılmalarını alsın diye bir nevi kas gevseltici . İnvega ve seroqual tedavi için . Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerıne gıdiyormusun düzenli takip ve hobi ugraşları için . Bu arada belgesellerim ve ropartajlarım var medyada ve sağlık bakanlığında. Şu an youtube de tek belgeselim var .. Kelebek etkisi ve şizofreni 1 - 2 bölüm

Zeka geriliği LABARATUVAR TESTİYLE mi tespit ediliyor, bilen var mı?
Belirtileri varmıdır?
(çocuk düşünceli fikirli olmak, anlamakda zorluk çekmek, kendini bebek gibi hissetmek, sürekli üzgün gibi durmak, içten içe moral bozukluğu, ağlamaklı gibi durma, eskiden bildiği şeyleri erkenden unutmak, ne unuttuğunu bilememek, hayattan umutsuz olmak, hep birşeylere takılıp orda kalmak, kendini yeni bilgilerle geliştirememek, gözünün Önünü görememek ve dışarıda ne olup bittiğini anlayamamak, en küçük şeyde bile karar verememek, tanımadığın insanlardan bile şüphelenmek, dışarda bütün insanların sana baktığını his etme, bi yerden kaçma kurtulma isteği, terk etme heveslisi olmak, düşüncelerini kontrol edememek, sanki yas tutuyor gibi olmak)

Son düzenleme:
mürekkep testi ve soru cevap el beceri testi ile yapılır zeka derece öğrenilmesi .

Arkadaşlar bende atipik pskozdan tedavi görmekteyim ama dokdor beni hastaneye zorla yatırabilirmi bu benim başıma geldi
_DORLİ_ AYDINYAVUZ

Aslında xeplionun etkin maddesi paliperidon bir diğer deyişle risperidonun yıkımından oluşan bir madde.yani risperidon kullanan kişilerin paliperidona toleransı var.ben 2 yıl risperidon kullanmıştım o yüzden bende kötü bir etki yapmadı.aslında ilacın tam etkisini görmek için biraz sabretmek gerekiyor.benim kullanalı 7 ay oldu.dediğim gibi aslında benim tek problemim sexuel durumdu.sex yaşamımı etkilemediği için bir sorunum yok

Bende de şizofreni ve dikkat eksikliği oluyor
Ok

Aile rızası olmadan bilgi vermeden zorla tedavi yaptırılamaz .. Onay olmadan hasta hastanede alıkonamaz..

Benimde rahatsızlığım paranoid şizofreni ve dikkat eksikliği,

Dikkat eksikliği için kullandığım ilaçlar;
Benexol b12,Bemiks c,marincap

Bu ilaçları kullandıktan sonra hastalığımda azalma oldu.

Üst Alt