Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni veya psikoz hastalığının altında yatan tıbbi bir neden olabilir mi?

Coni bosi

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
5
Arkadaşlar meraba , beyinde tümör , troid değişiklikleri hipofiz de tümör gibi şeyler paranoyaya yani şizofreni gibi hastalıklara neden olabilirmiş, tetkik yaptırmak gerekmez mi ? yaptırmak gerekirsr hangi tetkikleri yaptırmalıyız ?

Sinir sistemi hastalıkları da sanrılara neden olabiliyormuş , nelere baktırmak lazım.

Benim amcamda tümör vardı sizofreniligide vardı fakat tümör olduktan sonra mı şizofreni oldu yoksa tümörden önce mı onu bilmiyorum.

@Coni bosi,
Böyle diyince biraz hafızamı zorladım amcam tümör alındığında bir deri bir kemik kaldı. Sizofrenliği devam ediyordu sanki ama o kadar değildi ama genede biraz rahatsız hareketler sergiliyordu.

Beyin emarı yani MR çekilebilir.

Emar (MR) Nedir? Emar (MR) Neden Çekilir?

Beyin MR, beyinde oluşan tümörlerin, felç, bunama ve multiple skleroz gibi kronik sinir sistemi hastalıklarını tespit etmek için yararlanılır. Aynı zamanda hipofiz bezi, beyin damarları, göz, iç kulak organlarının hastalıklarını değerlendirmede en duyarlı yöntem olarak kullanılır.

Beyin Emarı (Beyin Mr) Fiyatı: 700 TL yazıyor.

Devletde uzun süre verilir. Özelde aynı gün çekilebilir ve sonuçları 1-2 günde size sunulabilir.

Keşke psikozun altında yatan tıbbi bir sebep olsa bir tümör olsa razıyım ilaçlı tedavi çekilmiyor hayat stresli geçiyor belki bir zaman gelir emarda psikoz şizofren gibi hastalıklar görünür acımasızlar bize hedefe yönelik ilaç verir belki psikoz ilaçların yan etkisini protesto ediyorum sizde edin belirtin yorumlarda

Anladım ! Genetik faktör ler değilde aşırı Tramva ve dramadan olduğunu psikiyatri yeni keşfetmiş yıllar sonra ilk defa psikolog Tramva terapisi verecek 3 aylıktan 20 yaşına kadar ailemle buyumedigğmğ bil miyor Muş ! Ama ailemle sorunlarımın olduğunu biliyor Muş ! Ne alaka ya kobra bu psıkıyatrıstın tutumu

@Kobra_ sence uydurduğumu falan mı düşündü

2 tane nodulden sonra livotron tiroid ilacına başladım. Dikkatimde bariz artış oldu. Bipolarım.

@Kirlielmasim,
Psikolog veya psikiyatriste yaşam hikayeni doğumdan bu yana ayrıntılı anlat.
O zaman sana uygun tanı koyacak ve ilaç tedavisine başlayacak ve ona göre psikoterapi yapacaktır.

Geçmiş olsun. Anasız babasız büyümekte zordur anlıyorum. Ama sen gene iyisin, biyolojik anne ve baba yerine kendine anne ve baba bulabilmişsin.

Öz ailenle ne gibi sorunların var? Seni kabul etmiyorlar mı?

@Kobra_,
ilk 5 yılda cennnetten sonra 5 yıl cehennem yasadım! annem sinsi ve zeki bi kadın ve tarikatcı ! Babam agresif ve saf ! İlk önce çocuklarına karşı babayı kışkırtıyor sonra baba bağırınca siddet uygulayınca korur gibi yapıp çocuklarını kendine çekti ! Benim dışımda ! Ben dindar biriyim ama bu kadın sabahtan akşama kadar elinde teşbih Ramazan oruçları dışında oruç tutar namazlar kılar! Ama çok zeki bir Okadar yalancı ve oyuncu ! Babamda biyolojık saf anlamıyor ama afresif ! Psikolojik şiddet , şiddet evlat ayrımcılığı ve dışlanma herseyi yaşadım ve yasiyorum ! Ben giyimimi değiştirmedim ! Sevdiğim adamlarla takıldım evlenmedim ! Evlilik olsun diye de evlenmedim vs ama güçlüyüm bence

@Kirlielmasim,
Anladım. Üzücü bir durum. Annen ve baban biraz kötü birileriymiş gibi geldi. Sana karşı ayıp ediyorlar.

Peki şu an nerede kalıyorsun, çalışıyormusun?

@Kobra_,
İlk hastalandığım yıllarda ve öncesi stressli ve heyecanlı olduğum zaman evin yüzeyinde yürürdüm bi bahaneyle biyolojik annem ayrı evde oturmamı istedi kafası götürmüyormuş ! Yanlız yaşıyorum! Bide devletten işsizlik maaşı aldım yıllarca öyle geçindim ! Okadar inandırdılar ki beni bişeye yaramadıgıma yıllarca koz koz oturdum ! Sonra bana birileri böyle olmamam gerektiğini yapabicegimi söyledi 1 günden devlete bağlı bir şirkette sekreterlik yapmaya başladım şuan 2 gün stressli bi iş dar gelirlerin haklarını arıyorum yani randevu tuttuğum yer!1 günde farklılık olsun diye antikacıda çalışıyorum ve 2. El ( ✋ bi vazo 250 Euro) :)) bide gönüllü alzaymer sempozyumlarında çalışıyorum ! Bunu anlattım ben basarabiliyorsam Herkez başarır kimse ye olduklarından değersiz işe yaramaz hissetirilmesin

kafaya alınan bir darbe şizofreni yapabilir mi ? bir adamı

25 senelik psikiyatri geçmişi olan bir olarak şunu diyebilirim ki bu ihtimali çok düşük görüyorum . Şikayetim anksiyete ile başladı zamanla bipolara dönüştü.
Bende hep rahatsızlığımın fizyolojik kaynaklı olduğunu düşünüyordum. Defalarca Dahiliye, Kardiyoloji, Nöroloji v.s. bir çok bölüme gittim ve defalarca testler yaptırdım. . Başka başka şehirlerde ki ünlü doktorlara da gittim
Bu yolda bir ev parası harcamışımdır diye düşünüyorum.
Sonuç olarak b12 vitamini eksikliği dışında bir şey çıkmadı.

Son düzenleme:
@TungaTunga, Bu yazdığınız olaylar tecrübe açısından çok değerli.
Her hasta ve hastalık bir değil ama siz fizyolojik olma ihtimali ile alakalı bütün ihtimalleri değerlendirmişsiniz.

Ben de bundan takribi 10 yıl önce acaba yaklaşık 20 yıldır (tabii ki şu an ortalama 20 yıl oluyor) çektiğim psikiyatrik rahatsızlıkların organik olabilmesi ihtimalini gözeterek beyin cerrahından randevu aldım devlette doktor sağ olsun anlayışlı çıktı mr çektirdi ama mrda bir sey gorunmuyor diyeceğim şu anki beyin görüntüleme çalışmaları bunu saptayamıyor mesela eeg'de epilepsiyi gösteriyor vb..
Bu görüntüleme çalışmaları hakkında daha detaylı ve ayrıntılı bilgi sahibi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
Bu arada farklı bir konu olucak ama TMS (TMU)'nun belli hastalıklarda uygulanması yasakmış. Ama ve fakat EKT uygulanabiliyor..

Psikozun son dönemlerinde bunu düşünüyordum. Hatta psikiyatriste bence epifiz bezim üçüncü gözüm fazla çalışıyor demiştim o da ne zaman başladı bu yetenek demişti. Soruya cevap vermemiştim. Yan etkiden dolayı ilacımı değiştirmişti ama yan etki yoktu. Bende zaten olan kronik bir problemi söylemiştim ama ilaçtan kaynaklı olduğunu düşünmüştü.

Üst Alt