Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni yaygın hastalık mıdır? Şizofrenlerin yaşadığı en büyük zorluklar nelerdir?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
350
ŞİZOFRENİ ülkemizde yaygın bir hastalıkmıdır? ŞİZOFRENİ ülkemizde ençok hangi kaç yaş grubunda görülmektedir? ŞİZOFRENİ hastalık,sosyal ve AİLE bakımından bakarsak eğer ÜLKEmizde kaç milyon kişiyi ilgilendirmektedir? ŞİZOFRENİ hastası kişilerin yüzde kaçı memur, yüzde kaçı işçi, yüzde kaçı çalışmayan, yüzde kaçı üniversite mezunu, yüzde kaçı AKTİF ÖĞRENCİDİR.

1- Yaygın hastalıktır
2- Her yaşta vardır 20 li yaşlarda başlar daha çok.
3- 800 bin kişi
4- Hastaların yüzde kaçı memur kaçı işçi bilmiyorum. Bu fişlemeye girer. Fişlemeye Karşıyız..
5- Bir şizofrenin üniversite bitirmesi imkansıza yakındır. Kısacası imkansızdır..

Şizofrenlerin en büyük zorluğu önyargılardır. Hollywood filmlerinde çizilen şizofren profili hayaller gören dünyadan tamamen kopuk psikopat gibi biridir. Halbuki şizofrenlerin çoğu hayal görmez sadece (özellikle atak durumunda) duygu ve düşünceleri karmaşıklaşır bir de maalesef bazı konuları kafaya takıp çok uzatabilirler bunun sebebi de çok hassas insanlar olmalarıdır. Sonuçta şizofreni çok zor bir hastalıktır çok uzun bir tedavi süreci gerektirir ve tedavinin çoğunluğu ilaç tedavisi olsa da bu hastalıkta sosyal tedavi de çok önemlidir. Tek başına yaşayan hastaların durumu iyiye gitmez. Ancak şizofrenlerin aile kurmaları da çok zordur en büyük sorunlardan birisi de budur. Hem yalnız kalmamaları gerekir hem de aile kurmaları neredeyse imkansızdır. En önemli sorunlardan bir diğeri çalışma yaşamı ve kariyer sorunudur, bir işyerinde mükemmel davranan birinin şizofreni hastası olduğu öğrenilirse o kişiye karşı hemen bir önyargı oluşur insanlar o kişiyi takip etmeye geçmişini sorgulamaya ve davranışlarında bir tuhaflık bulmaya çalışırlar. Ayrıca şizofren bir çalışanın yükselme imkanı neredeyse yok gibidir, amirleri o kişiyi yüksek görevlere layık görmezler. Sonuç olarak şizofrenide en temel sorun alanları: 1-Toplumsallaşma ve Toplumsal Önyargılar 2-Evlilik ve aile 3-İstihdam ve kariyerdir.
zaferim34
5. maddeye katılmıyorum şizofrenim ve lisans+master+doktora yaptım. John Nash ise şizofren ve Nobel ödüllü bir Prof.tur.

Demir60

Evet hasta olduktan sonra lisans+master+doktora yaptım, master+doktora aynı zamanda hem hasta hem de çalışırken yaptım. Yani hasta ve çalışırken iki adet tez yazdım ayrıca yayınlanmış bir kaç adet makalem de var.

Tebrik ederim kardeşim başarılarının devamını dilerim.

En büyük zorluk adliye savcılıkla polislere düşmemdi kendimde olmadıgım icin kendimi polis vs sanıp davacı olmamdı yani atak anı benin ve aynı hastaların yaşadıgı sorundur psikoza girmediyseniz evlilikteb okulda işte yürür önemli başarı bence hicbiri dehildirbatak esnasındavevliliği işi okulu devam ettirebilmek suc işlememektir şizofren olu dünyadan bi haber avare dolaşan bi ton insan var asıl şizofreni onlar yaşıyor biz degil

ekonomist79

Mümkünsüz beyfendi lisans + master + doktora imkansız. O zman sen şizofreni değilsin. Doktoraya kadar gittiysen Şizofrenim diye kimi kandırıyon acaba... Yanlış anlaşılmasın sana yalancısın demiyorum ama imkansız. Ben kendimden biliyorum neden dersen ben teşhis alacak seviyeye gelmeden liseyi bitirmek için ne sıkıntılara girdim.. Sen Şizofrenim doktora yaptım diyorsun bipolar filan olmayasın...

John Nash gibi aslı olmayan birileri benim ilgimi dahi çekmez.. Onun şizofren olma ihtimali üzerinde durmuyorum bile.. Detaya girmenin gereğide yok tabiki. John efendinin durumu "şu otu kullan depresyona iyi gelir" benzetmesine benziyor. Görünen köy klavuz istemez beyfendi. Filmini izlemedim izleyenlerin anlattığı kadarıyla konuşurum. Görsel halüsinasyonlar Psikozda komplike gelişmezler.. Birilerinin çekip cebini doldurduğu filmlere inanmam mümkün değil. Anlayabiliyormusun.. Şimdi bu adamın teşhisi var dersin.. Bende derimki bir çok insanın hem hasta hem sağlıklı olduğuna dair Raporları var..

60 basamak şifreyi hele hele "blue fish" algoritmasını çözersin ama kaç milyar yıl sürer belli değil.. 5 Milyar yılda çözüldüğünü farzedelim. Sen diyorsunki çözüldü ben diyorumki 5 milyar yıl sürdü. Meseley anlatabildimmi..

@zaferim34

Şizofreninin dereceleri vardır senin derece %80 çalışamazdır benimki %45 çalışabilirdir örneğin. Devlet memurluğu yapabilen bir şizofren neden master + doktora yapamasın anlamadım her şizofren eğitimsiz olmak zorunda mıdır??? Ayrıca benim yaptığım doktorayı nerden biliyorsun da algoritma çözmek ile filan alakası yok yaptığım iş için basit bir program var verileri koyuyorsun kitapta gösterildiği gibi analizi yapıyorsun sonra yorumluyorsun yani yaptığımız atomu parçalamak veya uzaya çıkmak değil. Bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen her şizofrenin hastalık derecesi aynı olmadığı gibi zeka derecesi de aynı değildir. Ayrıca şizofreni hastalığı eğer remisyonda gidiyorsa (yani ilaç ile kontrol altındaysa) zekayı geriletmez. Ayrıca anti parantez siz her doktora yapanı dahi mi sanıyorsunuz, benim aldığım eğitimin %25'i şansımın yaver gitmesi, %70'i durmadan disiplinli şekilde çalışmam ise ancak %5'i zekama bağlıdır. Saygılar...

Arkadaşlar bi başlık attım yeni konu agır şizofren döneminde yaşanılanlara bizzat şahit oldum yeni konu inceleyin şunu iyi ayırt etmek lazım psikoza girmemiş bi şizofren cogu şeyi başarabilir psikoz yaşayan şizofrenler sokakta üstü başı perişan sac sakal birbşrine karışmış gercek agır şizofrenlerdir herkes farklı yaşar ben 7yıldır hastayım ama şunu diyim 1aylık şizofren tanosı almış kişi bile benden bin kat beter olabilir bunun zamanla alakası yok atak zamanında şurada yazılmaya utanılacak bir cok şey yaptım şiddet dengesiz konuşma gibi işim itibariyle sokakta yaşayan bir cok şizofrenle karşılaştım kendini atatürk sanan altına pisleyen günlerce ac susuz kilometrelerce yürüyen bakımsız elinde bıcakla gezip zarar veren anladımki ben şizofrenin ş. Sini bile yaşamamışım

Tüm ülke bugün psikoza girdi YSK sayesinde. Geçmiş olsun :)

Senin dediğin şizofrenler tedavisini ya olmamış ya da olmuş ama cevap vermemiş olanlar. Yani bunlar remisyonda değil sürekli olarak atak halinde olanlar. Allah sabır versin onlara İnşAllah tıbbın da yardımıyla bir an önce remisyona dönerler. Aslında bu durumda olanlar için eğer ailesinden kimsesi varsa polis zoruyla hastaneye yatırıp, bir kaç seans EKT yapılması çok faydalarına olur.

Özgür kız cok yaşayın öbür secimdede yenilecekler twkrar secim diyecekler dogrudu halkumız delirmek üzere

zaferim34

şizofrenler nasıl unıversıte bıtırmesı ımkansız ben lisans mezunuyum artı sen unı bıteremezsın dıyorsun john forbes nash unıversıtede profosordu. Ben Suan memurumda .

5- Bir şizofrenin üniversite bitirmesi imkansıza yakındır. Kısacası imkansızdır..

:D :D :D O zaman imkansızı başarmışım.

ekonomist79
Acaba memur olduğum için midir ? Böyle sorunlar hiç yaşamadım. Sadece kurumda hademelik yapan yaşlı bir adamla ilk zamanlar biraz sürtüşmemiz olmuştu. Zamanla bu durum da düzeldi...

Sen daha ılımlısın sanırım ayrıca sorumluluğun da az zannımca. Benim işim çok zor sürekli kafaca çalışıyorum kafayı yiyorum bazen kimsenin umrunda değil. Bir de çalışma arkadaşları önemli tabiki. Ben işe girdiğimden geri genelde sorunlu tiplerle çalışıyorum artık burama kadar geldi, sabrediyorum kibar davranıyorum ama en ufak hatamı kolluyorlar gibi geliyor bana. Ve maalesef bu tipler 65 e kadar ordalar bıraksalar 90 a kadar da gelirler o sebeple onlar beni gömmeden benim emekli olmam gerekiyor.

Şizofreniyle birlikte görülen diğer psikiyatrik hastalıklar nelerdir
Bende ayrıca,
"Takıntı(Obsesif Kompulsif Bozukluk)" ve
"Sınırda Mental Kapasite" var

Bende var diyorum. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
KESİNLİKLE OLAMAZ DİYEBİLİRMİSİNİZ SİZ?
(Bazen bu konu hakkında ben bile şüpheleniyorum)

ayDÜNYAvazo

Takıntı zaten tüm şizofrenlerde var, ama sınırda mental kapasitenin şizofreni ile alakası yok. Şizofreni zekayı geriletmez.

ekonomist79

Sanırım bende geriletti.
BU KONUDA ÇOĞU ZAMAN KÖTÜYÜM BEN.
Başka benim gibi yaşayan varmı?

Arkadaşlar kimseyi korkutmak istemem ama ileri derecede şizofrenşnin zeka geriliğine sebeb oldugunu bi doktordan duydum

O tedaviye yanıt vermeyen ve çalışamayan cinsindedir büyük ihtimalle.

Ekonomist79 dogru agır hastalarda proftan videosunu izledim uzun zaman oldu cok ileri safhalarda benim bu dediğim

ayDÜNYAvazo

Benim zekamda gerileme yok ya da varsa da az seviyede
çünkü ben yıllardır okuyor ve sınavlara hazırlanıyorum yani sürekli taze tutuyorum zekamı.
Bir de kelime bulmaca (sözel) ve sudokuyu (sayısal) öneririm tabletiniz varsa mutlaka bu oyunları oynayın.

ekonomist79 SEN HİÇ KATOTONİK ŞİZOFREN GÖRDÜNMÜ;);););););););)
BENCE ŞİZOFREN DEYİP HEPSİNİ BİR TUTMAMAK LAZIM ŞİZOFRENİNİN ÇEŞİDİ ÖNEMLİ
BUNLAR KENDİ İÇİNDE BELİRTİLERİ VAR HEPSİ FARKLI TAPLO SERGİLİYOR HALİSİNASYON VE SESLERİ PARANOİD TİP ŞİZOFRENLERDE OLUYOR HEPSİ FARKLI BELİRTİ OLUYOR
ŞİZOFRENİNİN 5 ÇEŞİDİ VAR 2 DE ALT TİPİ VAR 7 ÇEŞİT ++++ DİGER PSİKOTİK BOZUKLUKLAR VAR 8,9 KÜSÜR ŞİZO EFFEKTİF KISA PSİKOZ V.S DİYE GİDİYOR

Ağır hastalarda olabilir zeka gerilemesi ama şizofrenin görünür zeka gerilemesi açacağına inanmıyorum ama etkisi olabilir.

Katatonik şizofren hiç görmedim ama bildiğim kadarıyla tamamen içine kapanıyor dış dünya ile iletişimini kesiyor diye biliyorum.

ekonomist79

Dış dünyayla iletişimim kapalı, sadece çalışabiliyorum.
SADECE YAŞIYORUM, YARIN DİYE BİR KAVRAM DA YOK GİBİ, YARINLAR HAKKINDA HİÇ BİRŞEY GEÇMİYOR AKLIMDAN.

ayDÜNYAvazo

Yani siz katatoniksiniz öyle mi, ama katatonikseniz nasıl çalışabiliyorsunuz, sonuçta kimseyle iletişim kurmadan çalışamazsınız, ayrıca forumda da insanlarla gayet iyi iletişim kuruyorsunuz gibi geliyor bana.

Üst Alt