Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofrenide bahar sendromu oluyor mu?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
243
Reaksiyonlar
150
arkadaşlar bişeyi merak ettim kitaplarda şizofreniyle ilgili okudugum bilgilerde bahar ayıyla ilgili hiç bir şey yazmıyor belirtilerde
bazı uzmanlar bahar aylarının şizofreniye iyi gelmedigi söylüyor
sizde böyle bişeye inanıyormusunuz sizde bahar aylarında kendinizi kötü hissediyormusunuz

Mevsim degisikliginde bir kac alevlenme oluyor.
Herkeste olmayabilir
Mesela bende olmuyor.

Her Eylul ve Nisan da deeeyt tirlatiyom ulen!!!

destkop

Aynen. Mevsim geçişlerinde duygusal dalgalanma olabiliyor ama bipolar bozukluktaki kadar şiddetli değil.

kesinlikle bazı belirtiler görülüyor
ama ilaç kullanımı devam ediyorsa tam anlamıyla bir alevlenme olmuyor diye biliyorum.
en azından bende öyle

Psikoz hastasıyım bende bahar dönemi alevlenmeleri oluyor. Geçen doktor görüşmemde doktor farkında mısın şu an bağırıyorsun dedi. Hiç farkında değilim dedim. Yaz ayına girsekte rahat etsem. En rahat dönemler kış dönemleri oluyor benim için.

sizlerde saldırganlık var mı ? ben saldırıyordum etrafa polis zorla beni hastaneye yatırdı

Mevsim geçişlerinde dalgalanmalar olabiliyo fakat ilaç varsa hayatınızda kolay atlatıyorsunuz.

Bütün psikiyatrik yayınlarda mevsim geçişlerinde özellikle ilkbaharda şizofren,depresyon ve bipolar rahatsızlıkları çekenlerde şikayetlerde artışlar olabileceği yazıyor tabi her bünye farklı herkeste olacak diye bir şey yok.

Üst Alt