Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni'de malulen emeklilik..?

noctiluca

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
74 doğumluyum ve 97 ssk girişliyim. Aralıklarla toplam 1192 işgünüm var. sürekli çalışamadım.. şizofreni hastasıyım. maluliyetim belgelenmedi henuz. yüzde kaç bilmiyorum.

su anda da çalışmıyorum. 1800 güne tamamlamak ve emekli olabilmek için dışardan ödemek istiyorum. isteğe bağlı sigorta yani. ssk nın var mı bilmiyorum. bağkur var diye biliyorum ama bağkurdan olursa son ödemeler dönemin emekli maaşının sskdan olmayacağını duydum.
1800 gün diye duydum ama bu gün sayısı doğru mu.

emekli olabilmek için en uygun olanı nedir ne yapmamı önerirsiniz.

babam memurdu vefatından sonra annem ve ben emekli maaşı alıyoruz. bu sorun olur mu.
şimdiden teşekkürederimm..

evet malülen emekli olmak için ilk işe girdiğinizde bu malüliyetinizin olmamasi lazim bunun yaninda 10 yıl ve 1800 gün hizmet sürenizin %60 ve üzeri sağlık raporuyla bu malüliyetinizin belgelenmesi lazim sizin emeklilik koşullariniz bunlardır

evt başlangıçta yoktu hastalığım . 2004 de başladı. ama emeklilik için isteğebağlı sigorta yapmam gerek. onu nasıl yapabilirim.

Bence isteğe bağlı sigortalı olmayın. Bir şekilde çalışan statüsünde sigortaalı olun ve 1800 gün prim tamamlanınca da o kapsamda malulen emekli olun... Bağkur'dan malulen emekli olunduğunda emekli maaşları çok düşük oluyor.

maluliyeti peki önceden tespit etmem gerekir mi. yani emekli olurken mi yapmam gerek yoksa şimdiden tespit ettirmeli miyim..

Malulen emeklilik şartlarınız tamamlandığında sigorta müdürlüğüne başvuru yapmalı ve onların sevki ile rapor almalısınız...

çok teşekkür ederim yardımlarınız için.. çok sağolun

Üst Alt