Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreniden Ağır Engelli raporu aldık. Evde bakım maaşına başvuracağız..?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
arkadaşlar merhaba yillardir bende aranizdayim yorumlarimla katkı vermeye çalışırken şimdi bede sizden yardım istiyorum çunku evde bakım hiç ama hiç bilmedigim bir konu

20 yildir kronik şizofren olan kardeşime en sonunda agir engelli raporu aldık ilk başvurdugumuz hastane % 80 kronik şizofren raporu verdi ama agir engelli ibaresinde hayır dedi il sağlık kurulu itirazından sonra yonlendirildigimiz ikinci hastaneden agir engelli evet raporu aldik şimdi bu aşamada

-raporumuz agir engelli evet kronik şizofren tedavi ile çalışma olanağı vermeyen

- hanede 4 kişi yaşıyor hanenin toplam geliri 1800TL kişi başına düşen gelir 450TL

-engelli kişi çalışmıyor

-evde bakım aylıgı için 2016 ekim ayı itibari ile nereye başvurmam ve ne gibi evraklar tamamlamam gerekiyor ..forumlara baktıgımda 2009 -2010 yillarinin bilgilerine rasliyorum degişiklik varmı

-engelli kardeşimin daha önceden raporu oldugu için engelli kimlik kartıda var şimdi ağır engelli raporu alinca eski engelli kimlik kartını değiştirmelimiyiz

-evde bakım aylıgı baglatma süresi ne kadar surer

evde bakım aylıgı ile güncel yeni ve doğru bilgilerinizi paylaşmanızı diliyorum hepinize tesekurler..

Son düzenleme:
henüz ermedim paranoya raporu aldım ama evde bakım işini halletmem lazım

geçmiş olsun ,bakıcı olacak kişi kim ise almış olduğunuz raporun aslı ile sosyal hizmet merkezi müd gidicek.ordan verilen kağıtta ilgili kurumlar gezilip imza mühürlendirilecek.sonra kuruma teslim ediyorsunuz.sonra kurum heyeti evinize bakmaya geliyor .onaylanırsa telefonla aranıyorsunuz.
ayrıca aile ve sosyal pol. bak.ağır engelli kartınıda aynı yerden alıyorsunuz hastanın fotoğrafına yanınızda olsun.
hayırlı olsun.

özür dilerim

Son düzenleme:
ya musait olamadım ancak cevap yazdım paranoya aşk olsun kardeşim yukarıdaki mesajını sil :) yada özür bekliyorum senden
bakıcı kişi hastanen annesi olacak
gerisi kolay demişsin ama yol göstermemişsin :)

Baglamazlar.
Bu nasil agir engelli rapor kimse anlamadi.
Saglamsiniz masallah.
Memurlar eve gelince bakar.
Yururmu bakima muhtac
Mi kosarmi diye incelerler komsulardan bile sorusturur.
O rapor onemsiz.

Son düzenleme:
erdal bilip bilmeden konuşma şizofrenler alabilir evde bakım hastalık sabit kuntanın abisi şizofren
top gibi şizofrenleri bakım evine almışlar aileleri bakım evine atmış şizofrensen dinlenilmende fayda yok kısıtlanırsın hakimin gözünde hastadır şizofreni
ailenin sözü geçerli oluyor şizofren ne kadarda iyiyim dese hakime bakım evinde kalmak istemiyorum dese hakim şizofreniyi bakım evine tıkar yakınının sözü geçerli oluyor ve bu bakım evleri şerefsiz sahipleri devletten 2000 tl alıyor para dubarasından başka bişey degil bizim burda memlekette bakım evi var yanından geçiyorum şizofrenler bizi kurtarın diye bagırıyorlar tüylerim diken diken oluyor şizofrensen şizofrensindir şizofreninin AGIRI MAGIRI OLMAZ şizofreni puan taplosunda şizofreninin bütün çeşitlerini aynı puana almıştır
ben şizofreni hastasıyım paranoid tip şizofreniyim kafamda çok güzel çalışıyor %80 raporum var ama tıpba göre hastalık olarak görülüyor şizofreni ben şizofreniyi farklı görüyorum
şimdi ben şizofreniyi farklı görüyorum diye devletin verdigi yardımlardan faydalanmayayımmı ben biraz gerçekçi olun
benim kuzey korede bir arkadaşım var kuzey kore komünist rejimle yönetiliyor dedim kendisine şizofrenler ne alemde dedim orda dedi şizofrenleri sanatla iyileştirmeye çalışıyorlar dedi müzik,resim .v.s türkiye kapitalist oldugu için çogu top gibi şizofrenler bakım evine atılıp devletten rant saglıyorlar bakım evi sahipleri babası hayrına açmıyor bakım evini ticaret yapıyor adam kimse kimseyi düşünmüyor
başka bir örnek verecek olursam paranoid şizofreni toplumda normal konuşur hiç hasta oldugunun farkında bile olmazsın tıp böyle diyor 2 ci bir şizofreniyi ele alalım dezorganize şizofreni halk arasında tam tabiri caiz ise deli olarak bilinir kendi kendine gülmeler gereksiz yere hiç yoktan gülmeler yerli yersiz aglamalar saçma sapan konuşmalar yerli yersiz konu dışı konuşmalar
sen diyemezsinki dezorganize şizofreni AGIR diyemezsin o da şizofren o da şizofren demek istedigim şizofreni hastalıgı sabitse bu kişi tıpben hastadır puan taplosunda 2 sininde puanlaması aynıdır

[FONT=helvetica]Özel mülkiyetin egemen olduğu yerde, insanların ilişkisi ve kadın erkek ilişkisi bir ticarete dönüşür[/FONT]

KUNTA YUKARIDA TEDAVİYLE ÇALIŞMA OLANAGI VERMEYEN YAZIYOR ONUN ALTINDAKİNİ OKURMUSUN OKUYAMADIM BEN
ZİHİNSEL DUYGUSAL DAVRANIŞSAL BÖLÜMÜNÜN KARŞISINDAKİ YAZAILAN ŞEYİ DİYORUM

Ara sira cinnet geciren insanlarda rapor alacak.
Amac calismadan maas almak.

ya arkadaşlar Allah kimseye bu hastalıgı vermesin dolayısıyla raporuda vermesin ,bu hastalıgı bir çeken bilir yani başına gelen anlar gelmeyen de işte böyle klavyeden sallar

kunta sende şizofreni varmıydı yanlış hatırlamıyorsam

Paranoya kac maas alin?
Bakim+2022 engelli maas ve dogrumu?
Sizofreni

arkadaşlar il sağlık bizi üçüncü bir hakem hastaneye yönlendirdi buranın karası kesindir diye oradan rapor almanız lazım diye bi kağıt gönderdi, oradan da aynı raporu aldık % 80 ağır engelli evet ,evde bakım aylığına başvuralı 1 ay oldu acaba bu maaşın bağlama süresi ne kadar sürer takip edebileceğim bi yer varmı

Kunta profilini okudumda vallahi akliniz yerinde,benim aklima bile gelmez.oyle olumlu cevaplar.
Ankara buyuksehir bekleyin.
Il s.hizmeztede ugrayin.noldu diye.
Sen evde yokken gelmis olabilirler.
Mutlaka hafta ici evde ol.gelene kadar.

Vallahi paranoya nin anlattiklari dogru galiba. Boyle dedi.ama sizofreni nin agiri ve hafifi var.

top gibi şizofrenleri bakım evine almışlar aileleri bakım evine atmış şizofrensen dinlenilmende fayda yok kısıtlanırsın hakimin gözünde hastadır şizofreni
ailenin sözü geçerli oluyor şizofren ne kadarda iyiyim dese hakime bakım evinde kalmak istemiyorum dese hakim şizofreniyi bakım evine tıkar yakınının sözü geçerli oluyor ve bu bakım evleri şerefsiz sahipleri devletten 2000 tl alıyor para dubarasından başka bişey degil bizim burda memlekette bakım evi var yanından geçiyorum şizofrenler bizi kurtarın diye bagırıyorlar tüylerim diken diken oluyor şizofrensen şizofrensindir şizofreninin AGIRI MAGIRI OLMAZ şizofreni puan taplosunda şizofreninin bütün çeşitlerini aynı puana almıştır
ben şizofreni hastasıyım paranoid tip şizofreniyim kafamda çok güzel çalışıyor %80 raporum var ama tıpba göre hastalık olarak görülüyor şizofreni ben şizofreniyi farklı görüyorum
şimdi ben şizofreniyi farklı görüyorum diye devletin verdigi yardımlardan faydalanmayayımmı ben biraz gerçekçi olun
benim kuzey korede bir arkadaşım var kuzey kore komünist rejimle yönetiliyor dedim kendisine şizofrenler ne alemde dedim orda dedi şizofrenleri sanatla iyileştirmeye çalışıyorlar dedi müzik,resim .v.s türkiye kapitalist oldugu için çogu top gibi şizofrenler bakım evine atılıp devletten rant saglıyorlar bakım evi sahipleri babası hayrına açmıyor bakım evini ticaret yapıyor adam kimse kimseyi düşünmüyor
başka bir örnek verecek olursam paranoid şizofreni toplumda normal konuşur hiç hasta oldugunun farkında bile olmazsın tıp böyle diyor 2 ci bir şizofreniyi ele alalım dezorganize şizofreni halk arasında tam tabiri caiz ise deli olarak bilinir kendi kendine gülmeler gereksiz yere hiç yoktan gülmeler yerli yersiz aglamalar saçma sapan konuşmalar yerli yersiz konu dışı konuşmalar
sen diyemezsinki dezorganize şizofreni AGIR diyemezsin o da şizofren o da şizofren demek istedigim şizofreni hastalıgı sabitse bu kişi tıpben hastadır puan taplosunda 2 sininde puanlaması aynıdır.

Son düzenleme:
Yorum yazan arkadaşlar hepiniz haklısınız bende şizofren olmadan önce şizofrenler agır engelli sayılıyolar desen hadi lan ordan adam sapa saglam eli ayagı tutuyor yemegini yiyor ne bakımı lan derdim amaaaa gel gelelimki bu hastalıga yakalandım en agır dönemini atlattım allaha şükür şu an agır engelli degilim ama hastalıgın siddetlenme döneminde kücük bi bebek gibi ne yemek tabagına uzanıp yemek yiyebiliyon korkudan banyoya giremiyon tek başına banyo yapman imkansıza yakın beyin fonksiyonları calışmıyo oranı buranı traş edemeyip tırnaklarını kesemiyon bi kac arkadaşa ilginc gelecek eli ayagı tutuyo nasıl tırnaklarını kesemiyo diyo önüne yemek koymasan acından ölür yaşadım gördüm ebemin a....... neyse boşuna anlatmaya gerek yok yaşayamıyan gene anlamayacak sonuç itbariyle sokakta yaşayan şizofrenlere baksalar konuyu anlarlar artık ailelerine trilyon verseler bakmıyacak duruma geliyolar daha cok abes ayrıntılar var anlatamayacagım bu hastalara bakmak ortapedik engelliye bakmakla eş deger ne kadar ilginc gelirse gelsin yaşamayan bilmez

erdal71 ağır engelli ben değilim benim kardeşim :)

ya bu evde bakım ilk maaş ne zaman yatıyor sure olarak 1 ayı geçti başvuru yapıp evrakları tamamlayıp hesap açtırdıgımız tarihten itibaren 35 gün filan oldu ilk maaş yatmadı 2-3 ay sürecek sanırım peki geriye dönükmü yatıyor yani başvuru tarihinden itibaren mi yatıyor yoksa bir maaşmı yatıyor bilen varmı

sonunda muradına erdin
Memur heyet geldi duruma bakti demi olumlu hesap actiniz
2017 ocak 15.gunlerinde ilk maas yatacak.engelli kisiye iyi bakim yapilacak kurusuna kadar.

Üst Alt