Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreniden dolayı % 80 raporum var. Askerlik durumum ne olur?

volkano39

Üye
Konular
166
Reaksiyonlar
10
1987 liyim 2007 de bipolar bozukluğu hastalığına yakalandım şu anda da psikoz tedavisi görüyorum raporlarım da şizofreni yazıyor %80 şizofren raporum var 2007 de pamukkale üniversitesi iktisat bölümüne girdim fakat hastalığım sebebiyle yarıda bıraktım 2012 de de engelli memur sınavıyla tarım bakanlığında memurluğa girdim . şu anda da aöf işletme 2. sınıftayım askerlik durumum ne olur nasıl çürük raporu alırım askerlikten muaf olmam için ne yapmam gerekiyor

volkano39

Askerlik şubesine gittiğinde hastaneye sevk alacaksın. Elinde eski tarihli ne kadar rapor varsa yanına alıp hastaneye öyle git Volkan. Orada durumun tespit edilir ve muafiyet sağlanır.

volkano39

Askerlik için çağrı geldiğinde askerlik şubesine gideceksin ya. Orada ifade edip askeri hastaneye sevk alacaksın...

29 yaşında engelliyim askerlik durumum ne olacak

psikoz hastasıyım 2007 den beri . 2007 de pamukkale iktisatı kazandım 2009 da yarıda bıraktım ama kaydım 2016 itibariyle devam ediyor. 2010 da da aöf işletmeye girdim bu okulda da kaydım devam ediyor. %80 engelli raporum var ve 29 yaşına girdim askerlik durumum ne olacak toparlayıp götürürler mi

volkano39

hayır,
celp döneminde veya askerlik durum yazısı evine veya karakola posta ile geldiğinde,askerlik şubesinden askeri hastaneye sevk işlemin yapılır.Askere gitmek istemiyorsan muayene için askeri hastaneye giderken.tadvi evraklarını,varsa raporunu veya elinde yazılı hiçbir evrak yoksa tedavi olduğun hastaneden epikiriz raporunu alarak yanında götür.Askerliğin ertelenir veya askeri hastane sağlık kuruluna çıkar ve çürük alırsın.tabi askere alınıp,belirli bir süreyi hava değişiminde geçirip sonrasında çürüğe çıkma ihtimalin de var.

nereden mi biliyorum.

askerden çürüğe ayrıldım bende.psikoz,okb ve sonunda paronoid şizofreni tanısıyla..

yaptırmazlar askerlikk benm depresyon varmış orta derece uyum bozuklugu deyip yolladılar :D

Üst Alt