Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreniler ehliyet alıp motor kullanabilir mi?

volkano39

Üye
Konular
169
Reaksiyonlar
10
13 yıllık şizofreni hastasıyım %80 raporum var otomobil kullanmak istiyorum ama olacak gibi değil. öyleyse motorsiklet alsam evden işe giderken -ki çok bir mesafe yok- kullanmak amacıyla mümkün müdür, bayağıdır öyle çok alevlenme olmuyor zaten ilaçlarımı düzenli alıyorum.

Bendede psikoz var ehliyet almıştım rapordan önce. Rapor alırken sağlık raporunda senin raporun ortaya çıkar büyük ihtimal bana sağlık ocağında sormuşlardı sadece hastane kaydım vardı. Ben aldım ehliyeti ama daha sonra kötü oldum işi bıraktım eve kapandım. Ehliyet öyle duruyo boşta.
Bende araç kullanabilirim problem olmaz bende. Ama bende çalışamıyorum 3 senedir bi ara gene deniycem çalışmayı bakalım.

Sen hastalığın için mi soruyosun yani kullanıp kullanamıycağını sen anlarsın bence. Halisinasyon işaretler falan alıyosan sağdan soldan problem olabilir. Ama hiçbişeyi takmadan herkes gibi yorumluyosan hayatı kullanmanda pek problem olmaz.
Ehliyet için soruyosan zor ama dene derim bi. Benim hastane kaydımda psikoz türevi hastalıklar vardı ama doktorla konuştum izin vermişti ozmn. Yani ehliyet biraz zor bence. Ama dene yinede. Elektrikli motor ehliyeti alırsın M onunki daha hafiftir belki daha kolay olur alman.
Geçmiş olsun.

Pek mesafe yok ise motor yerine bisiklet neden düşünmüyorsunuz. En azından ehliyet derdi yok. :) Hatırladığım kadarı ile kırklareli pek dağı bayrı olmayan bir il idi sanırım. En son panayır için gitmiştim.

Üst Alt