Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofrenilerin çeşitli mazeretlerle 2022 vb. aylıkları kesiliyor!

daily_26

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Yaa Arkadaslar Bu Hak mi ?? Zaten Ruhsal Anlamda Sıkıntı Ceken Malum Hastalarin Bide Devlet Tarafindan Verilmis Haklarinin Geri Alinip Onlari Magdur Birakmak Soruyorum Size ??

Neymis babanin Emekliligi Varmis Kardesi Calisiyomus Arabasi Varmis Evleri Kira Deilmis Dogalgazliymis Sigara İciyomus Yemek Yiyomus Nefes Aliyomus vs vs Biraz Abartiyorum Ama Allah Askina Bu Maasi Almak İcin Sokakta mi Kalmak Gerekiyor Yada Dilencilik mi Yapmak Gerekiyorda Alalim

Bune İnsafsizliktir , Kimsenin Lokmasinda Gozumuz Yok Ama Nerdeyse Yarim Milyon İnsan haybeden Memur Yapilacakda Benim Verdigim Vergiyle Aldigi 3 Kurusluk Maas mi Cok Goruluyor Yoksa Bu Garibanlar Devletin Yeni Kaynagimi Ediliyor ???
Biraz İsyankar Yazdimm Amaa Az Bile Galibaa..

konuyu biraz açarmısınız ne oldu, şikayetiniz tam olarak ne
ben de şizofreni hastası olarak maaş alıyorum hangi haklarımız tehlikede bilmek istiyorum.

İşte ileride, bunun gibi ters durumlar çıkar diye çekindiğim için malulen emeklilik günümü doldursam da düşünmüyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Galiba 2022 engelli maaşından bahsediyor. Kişi başı gelir kriteri 423 TL Yi gecmeyecekmiş, kanun böyle😐

Onlarin kanunlarina ben noktanoktaa araplar bile sorgusuz sualsiz bidunya haktan yararlaniyolar yeni yasayla yarim milyon insan memur olcak vedaha bicok sey ama gozum yok alsin herkes ama şu hayatta sigara parasina bile zor yeten meblayi nie cok goruyolarda yakinina muhtac birakiyolar yaslari 40-50 olanlar var neyse cok seyler solencek ama Allah buyukk..

daily_26

ben de şizofrenim Buna rağmen 13 senedir aralıksız çalışıyorum. Hastalığı bahane etmeyip mücadeleye devam et. Çalışmak hem para kazandırır hem de işlevselliğin artar..

perseküsyon

Kardes calismak guzel sey hak veriyorum sana ama birincisi malul kisi abim ve %80 engeli olan biri evde bile bazi isleri yapamayan biri anlican kolay deil ole konusmasi Allah herkese once sifa versinn..

Galiba abin için evde bakım maaşı alınır,
2022 engelli maaşı alinamadi diye mi şikayetcisiniz?
daily_26

Benim engelli arkadaşlar babası emekli diye evi var diye çeşitli nedenlerle aylıkları kesildi kötü durumdalar şu an

Evde bakimda zor onada agir engel ibaresi istiyolar yani suruncen sokakta kalcan belki ole vercekler yada arap olcann bu ulkede..aynen ole sevket usta bizi tonla sey sordular 1 aya kesilir dedilerr..

Şimdi ben çalışabiliyorum. Boğazımdan kesip ev almaya çalışıyorum. Bugün malum ev fiyatları da ucuz değil orta halli bir ev fiyatı 200 bin lira civarı. Şimdi malum kişi Anadan babadan kalanla üzerine ekleyip bir ev aldı diyelim. eşi çocukları sokakta kalmasın diye başını sokacakları bir dam bulunsun diye. Bu maaşı verenler şunu düşünmüyor mu bu adam o evi kendine değil yarınlarına alıyor evi arabayı artık neyi varsa hepsini satıp sokakta mı yaşasın istiyorlar. başını sokacakları bir evi bile olmasın mı istiyorlar ev kiralasalar verdiği maaş ev kirasına mı elektrik suya mı yetecek.

sadece bununla mı bitiyor birde hayat başkası yerken gözünün içine mi baksın istiyorlar. bu adam traş olacak çocukları okula gidecek vs vs. Komşuları yardım ediyor diyemi düşünüyorlar ben bu yaşıma kadar hiç öyle komşuya denk gelmedim. 5-6 gün önce araç kazası geçirdim bir komşum da gelip bir şeye ihtiyacın varmı kısmını geçtim bir geçmiş olsun demedi. Buna bir çözüm yolu bulunması gerekiyor. Ben cahil bir insanım bu konuda çok bilgiye de sahip değilim ama farkındalık oluşturulması lazım diye düşünüyorum. ne yapılacaksa arkadaşlar ön ayak olsun mağdur olanlarla beraber bizlerde oralara yazalım.

TahaAY İnsanlık mı kaldı Ede. Takma bu devirde kendi ayağının üzerinde durman lazım. Sende çok psikolojini yoğunlaştırıp moralini bozma Edecim. Çok şükür canınız sağ. Gerisi bir şekilde hallolur evvel Allah.

Love Master inşallah kardeşim. Ben kendi derdimden çok 2022 maaşı kesilenlere üzülüyorum. daha önce birinin öyle evini gördüm eve ev demeye bin şahit bulsan ben inanmam gözümle gördükten sonra ev kendilerinin diye maaşı kesmişler. Böyle de duyunca insan üzülüyor. Daha tanıdıklardan da var öyleleri 2022 maaşı almıyorlar tabi ama yardım etmese bir kaç kişi o duruma gelecekler maalesef.

TahaAY Haklısın kardeşim. Allahım herkese kolaylıklar ihsan eylesin. Ne diyelim. Vatandaş olarak durumumuz varsa yardım etmek düşer yoksa da dua etmek düşer. Aileni düşün güçlü ol edecim. Dünya hayatı herşey başa geliyor. Hiçbirşey yolunda gitmesede hiçbirşey seni yolundan etmesin.

@daily_26 sanırım abinin 2022 aylığı kesilecekmiş.
rapor oranı kaç olursa olsun fark etmez, eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL (2017 yılı için geçerlidir) altında tespit edilmişse muhtaç kabul edilmez ve aldığı 2022 engelli aylığı kesilir.

2022 aylığında gelir kriteri aranır. hastalığın durumuna vs bakılmaz. hanede kişi başına düşen aylık gelir miktarı 2018 yılı için 483,63 TL olmuştur. abinin 2022 aylığı halen devam ediyorsa 1 Ocak'tan itibaren bu sınıra göre muhtaçlığı degerlendirilir. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL altındaysa aylık devam eder. aksi durumda yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra aylığı kesilir.

Tesekkur ederim Melek hanim encokta sizin yorumunuzu merak etmistim simdi daha netim ilaclarinida sgk karsiliyacak kesilme olursa diye varsayiyorum..fakat bu incelemeden kastiniz eve gelip incelememi yoksa gecenlerde bizden istenen raporla birlikte sorduklari sorularla mi yapilmakta yoksaa kendim mi evhamlandim?? Tekrardan tesekkurler Melek hanim..

daily_26 vakfa gitttiğinizde mi soru sordular yoksa hanenize geldiklerinde mi? vakfa gittiğinizde herhangi bir memur sorduysa evhamlanmana gerek yok. her bilgi veren doğru bilecek demek değil vakıflarda:)
anladığım kadarıyla henüz 2022 aylığı kesilmiş değil. istersen gelir hesabını ben yapayım. tehlike var mı yok mu söyleyim sana.
şu sorularımı cevaplar mısın?
1. abinin ikamet ettiği hanede toplam kaç kişi ikamet ediyor ve yaşıyor?
2. abinin hanesinde evde bakım aylığı alan var mı?
3. abinin ikamet ettiği ev kira mı?
4. abinin ikamet ettiği ev kira değilse, o hanedekilerin üstünde bu oturulan ev haricinde ev sahibi olan var mı?
5. hanede ikamet edenlerin üstüne araç, tarla vs mal mülk var mı?
6. hanede çalışan varsa aldıkları aylık ne kadar, yaz.
7. çalışanlar haricinde hanede başka aylık gelir varsa, yaz.
8. tek tek yazmak yerine hanedeki toplam aylık geliri de yazabilirsin. bu gelire alınan 2022 aylığını dahil etme.

Evet kesilme suanda yok ama ihtimali cok fazla sizinde sordugunuz sorularda cogu alehimize gibi 3kisiyiz ,ev,araba,2maas vs ama bunlar eskidende vardi hatta gecen senede eve gelinip arastirilmisti kesinti olmamisti

simdi vakifa cagirilip bilgi guncellemesi deyip kesinti olcak die cekinmio deilim cunku memurun 2 sene agirdan aldik artik durum kritik demesi yetti o deil bide ceza sararlar basimiza ya hayirlisi..ama sunuda diyim benim sikintim maddiyat deil abimin uzulmesi cunku onun gibiler morelle ayakta kaliyolar bilmem anlatabildim mi??

sizede cok tessekkur ilginiz icin Melek hanim hep olun burdaa.. Kalem

ya ev araba 2 maaş herşey var hala maaş kesilecek diye korkuyorsunuz ihtiyacınız yoksa kesilsin ne olucak allah zor durumda bırakmasın yeterki durumunuz kötü değilse abin neden üzülsün

@daily_26 oturdugunuz ev sizinse o ev gelire dahil edilmez. araç ÖTv indirimli alınmışsa vergiden düşülmüş tutarın 120'de biri dahil edilir hane gelirine. eger araç ötv indirimsiz alınmışsa kasko/rayiç değerinin 120'de biri hane gelirine dahil edilir.

alınan 2022 aylıkları hane gelirine dahil edilmez. (2 maaştan biri buysa)
eger evde bakım aylığı alınıyorsa hane gelirine dahil edilir.

2022 aylığı hariç tüm aylık gelirleri, aracın 120'de birini topla hanedeki kişi sayısına böl. eger sonuç 483,63 TL'yi aşıyorsa 2022 aylığı kesilir. aksi durumda yani sınırı geçmiyorsa 2022 aylığı kesilmez.

Çok guzel aciklama yapiyosunuz Melek hanimda şu kanuni durumlarda bizim sadece tek asgari ucretle bile 2022 alamayiz gibi gorunuyor 3kisilik aile olarak , benim takildigim nokta sartlarin agirligi ya neysee hayirlisi bazi arkadaslar bu sartlarda yasamaya alismis ne diyelimm..hayirli gunleriniz olsun Melek hanim..

Bu mevzu banada çok saçma geliyor. 3 kişilik bir aile de eve sadece bir asgari ücret giriyorsa 2022 aylığı bağlanmıyor bu durumda öylemi? Bu şartlarda aylık alacak çok az kişi olur. Vermemek için bin türlü bahane öne sürüyorlar gibi. O ailelerin o insanların ruh halini sadece yaşayanlar anlar. Bu kanunları yapanlar değil.

Birde bu konuda bir şey yapmak lazım. Somut bir eylem. Mesela Aile bakanı ile görüşülmeli. Acaba bu konuyu yani engelli aylığı vermemek için konulan ENGELLERİ kendisi ile yüz yüze konuşan oldumu? Derneklerden yetkililer bu konularda bir şeyler yapıyorlarmı bilginiz var mıdır?

ReMeMbEr Suriye vatandaşlığına geçerse hiçbir şekilde 2022 aylığı alamaz. başvurusu bile alınmaz. çünkü 2022 aylığına sadece T.C. vatandaşları başvurabilir.

Üst Alt