Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Şizofrenilerin izlemesini önerebileceğim bir dizi: Kırmızı Oda
Şu diziyi izleyince gerçekten yalnız olmadığımı anlamak bana moral verdi.sizofreninin bir hastalık olduğunu ve içgörü kazanmamız açısından faydalı olacağını düşünüyorum.
şizofrenı olup hastalıgınızdan utanmayın hırsızlıkmı yapıyonuz yalanmı konsuuyonuz yada bırınımı öldürdünüz.Şizofrenı gercekle hayali ayırt edemedıgın an deliliktir bu normal ınsanlar gıbı degılız yanı bunu kabul edın .Şizofrenı delılıktır sızofrenı olupta gercekle baglantısı kopup deli hastanesınde yatmayanız yoktur herhalde ben sadece bı hap ıcıom ben bıle yattım kendınızle barısık olun .
Bu başlıkta değil ama başka başlıkta da yazmıştım bnce bütün psikiyatrik rahatsızlığı olan arkadaşlar kendinizi tanıyın utanmayın sıkılmayın bu elimizde değildi maalesef o yüzden anın tadını çıkarmak lazım hastalığım dan utanmıyorum ve haykırıyorum yaşasın diyorum çünkü bu hastalıköar zekası yüksek ve vicdanlı ve merhametli insanlar da çıkıyor ya da gen yoluyla geçiş oluyor o yüzden hiç bir zaman kendimi çekingen görmedim elimde değil Di sadece tek sorun iş hayatında biraz sıkıntı oluyor ön yargılı davranıyorlar ama kimin umurunda ki hepimiz insanız yaşasın kırmızı oda çokta severim ve izlerim
Arkadaşlar ben 2004 de hastalığa yakalandım.Bende ses görüntü koku yok şüphe var dı.Clonex kullandıktan sonra normal bir hayata başladım.10 yıldır kullanıyorum.Mutluyum
Şüphe dediğiniz nelerdi mesela? Ben de kırmızı odayı ilgiyle izliyorum. Şizofren konusu da hep ilgimi çekmiştir. Masumlar apartmanında da Safiye de var. Ölmüş annesi gelip konuşuyor sürekli. Bir de masum diye bir internet dizisi var. Haluk bilginerin. İzlemenizi tavsiye ederim. Sonu acı bitiyor malesef
_çalıkuşu_ anlatmakla anlatılacak gibi bir durum değil aslında sanrıları anlatamazsın yaşarsın meslela şüphe evt korku evt normal bir insana belki normal gelen ama yada anlattığımızda dalga geçilen olunur mesela şöyle diyeyim boncuğu son bölümde ilaçlarını bırakması içmemsi ablasının zorla içermesi ama Red etmesi ve ablasının ayağının kırıldı deyip deli diye bağırması boncuğa.. Bu bir örnek tabi normalde mesela şüphe duyar mesela birisinin onun hakkında söylediklerinden konuştuğunu sanması yada onu öldürmek istediğini düşünmesi yada ona görünmeyen şeyler görmesi duyması sesler koku alması genelde yanık kokusu şeklinde alınır yada kendini bir makine ilah melek şeytan görmesi gibi şüpheler... Korkular sınırsızca uzar da uzar Rabbim kimseye yaşatmasın
tapasya Bipolar belirtilerinin hiçbiri yok bende şuanda yalnızca insanların bağnazlıklarından rahatsız oluyorum.Farklı renklere tahammülleri yok.Tek tip insan yaratma gayretleri hiç son bulmuyor.İstikrar yarışının göbeğindeyim.Şimdi birine anlatmak istesem bana deli gözüyle bakar.Ama bu durumdan herkes müzdarip.Siyah ördeği ötekileyen bir sistemin içindeyiz.Kaldı ki ruh hastaları toplumda aidiyet kazanabilsin.Sağlıklı insanlar bile ötekileniyor.Ben sana bir şey söyleyim mi tapasya bizi hasta eden toplum.Çoğu ruh hastasının hastalığı genetik değil.Farklı toplumda yaşasak belki de normal karşılanacağız.
@ Vtecll bnm de yorgunluğum bundan müzdarip olmam zaten hastalıkla uğraşmak canımıza yetti gitti sosyal hayat yok iş yok güven yok ekmek yok eeee ver ilacı sal gitsin kötü olunca yatır hastaneye 20 gün misafir et ver ilacı tekrar gönder ya bnm tek üzüldüğüm şey zaten dünya kadar sorun ile uğraşıyoruz arkadaş lafa geldimi yok çok zekisin çok yaratıcısın ama işe geldi mi icraata geldimi yok istihdam yok ya işkura bile giderseniz mesela engelli kardeşlerimiz için iş bulunuyor ya güya ama iyi kötü gittin görüştün diyelim bi iş için daha başlamadan iş yeri doktora sorar sa a engelin ne dersin ki bipolar veya şizofren veya mental retardasyon yada okb ya da depresyon adam der gibi olmaz kardeşim kursağında kalır yani dedğin gibi bu toplumda bir şey beklemek çok saçma evet başka ülkelerde insanlar böyle hastalıklara karşı o kadar insancıl ki o kadar anlayışlı ki örnekleri çok var toplum yargılamadn damgalamadan sahip çıkıyor eee bizde iş yok güç yok gir sınava kadro yok kendi başının çaresine baksın kardeşim oldu mu şimdi olmaz olmamalı bence o yüzden artık gerçekleri bildiğim için hiç üzülmüyırum heves etmiyorum kasmıyorm sadeece halkıma girenlerden bir gün cezalandırlıcapını biliyorum o zman hepimiz eşit olacaz.. Vtecll
tapasya Herkesin yakındığı,intizar ettiği sosyal ilişkileri var.Senin de öyle ve bu senin normal düşünebildiğini gösteriyor.Ne olursa olsun hastalığın ardına sığınma.Ne koşullarda olursa olsun başarmaya gayret göster.Ve birgün bu durum selamete erecek.Ben ne kadar ruh hastası gördüysem insanlardan uzaklaşmayı,insanlardan uzak boş bir odada mesaisini doldurarak çalışmayı istiyorlar.Sen ne yaşadın bilmiyorum ve sormaya cüret etmiyorum ama temelinde gizli,içeride kalmış bir sosyal fobi var.Toplumdan kendimizi soyutlayarak aslında kendimize çok büyük zarar veriyoruz.Ve sana bir şey söyleyim mi tapasya normal olarak kabul edilen insanlar işsiz kaldıkları için intihar ediyorlar.Sen intihar etmiyorsun bu senin sağlıklı olduğunu gösterir.Hala dirayetli olduğunu gösterir.Ama bir insan hayata tutunabilmesi için elle tutulur kazanımları olması gerekir.Bizlerde bunlar olmadığı için kendimizi eyleyecek nedenler arayışı içerisine giriyoruz.Ben başarısız oldum ama bunun müsebbibi ben değilim demeye getirerek suçlayacak kişiler arıyoruz;cin,şeytan vs. gibi.Daha önce hiç tanı almamış sağlıklı bir insanı 2 gün üst üste uykusuz bırak onlar da şizofrenik belirtiler gösteriyorlar.Yani biz normaliz buna kendine inandır.Evet hasta olduk veyahut hala hasta olduğumuzu düşünüyoruz ama bunların sebebleri var.Çalışma hayatında kendimizi kasıyoruz,dişlerimizi sıkıyoruz çalışıyoruz bir şekilde ama bir türlü gevşeyemiyoruz.Bunun sebebi sosyal fobi.Senin yerinde olsam yalnızca uykunu düzenleyecek bir ilaç ve sosyal fobi terapisi alırım.İçerindeki o korkuyu aştığında zaten uyku problemin de kalmayacak.Bu bir dizi hastalıkların birikimi halini almış.Parça parça ama kökten kurtulmak mümkün.Şimdi bizim statümüz ruhsal engelli ama toplumun gözünde deliyiz.Dolayısıyla insanların gözüne bakamıyor vaziyet-i halden utanç duyuyoruz.Neden çünkü;bize konulan tanı anlaşılınca bizden uzaklaşacakları endişesi ile yaklaşıyoruz insanlara.Dolayısıyla şüphecilik baş gösteriyor.Şöyle ki çalışma hayatımızda ''bana şöyle dedi'' kesinlikle bana deli demek istiyor gibi ya da zaaflarımdan yola çıkarak benden faydalanmak istiyor gibi düşünceler beliriyor zihnimizde.Biz ruhsal hastalık tanısı almış kişilere çok büyük görevler düşüyor.Nasıl mı toplumu iyi anlayıp,sentezleyerek ve toplumda ben de varım diyerek.Tapasya demem o ki kendini hastalıkla bütünleştirme.Sen hasta değilsin yalnızca zor günler geçiriyorsun...
Vtecll zaten demek istediğim şu geçmişte veya gelecekte hata yapmaya eğilimliyiz emin ol keşke normal bir insan gibi düşünüp karar verseydim keşke.. Onca ilaç onca doktor gezmeseydim keşke.. Geçmişi silseydim keşke bn m takındığm yakındığm şey şu aslında biz hastayız bunu kabul ediyoruz evt tanı aldık rapor aldık ve en önemlisi toplumun gözünde deli olduk.. Zaten zor zamanlar geçirdik ve geçiriyoruz düşünsene bi aileden yardım almadan kendi işini yapmak istemezmiydin yada 2022 maaşı almadan kendi ayakları üzerinde durmak istemezmiydin bn çok borçlandım ve hep ailem yardım etti kendime engel olamıyordum hastaydım çünkü... Keşke olmasaydı keşke... Ama şimdi bnm asıl takındığm şey şu bn kabul ettim rahatsızlığımı şuan sınırımı biliyorum kontrol altına almak için elimden geleni yapıyorum çünkü ilaçlarımı kullanıyorum kimseye zarar vermek istemiyorum bunu sende yaparsın ama bu senin hasta olmadığını göstermez yani fedekarlık yapıyorsun yapıyorm u bnm işsiz kalmama damgalama yememe neden olammlı evet dünyada gelişmiş ülkelerde böyle hastalar bırak iş bulmayı iş onlara geliyor sosyalleşip toplum ile kaynaştırılıyor benm ülkemde ise dangalama alay etme ver gerisini sen düşün...
Emin ol ve en önemlisi zihnimizde bu düşenceker olmasa yokken bile işşiz kalmana sebebtir o tanıyın alman bunu yaşadım kimsede yaşamasın istemem... Vtecll
boncuk inanılmaz oyunculuk sergiliyo. çok iyi araştırılmış ve senaryosu kafadan sallama değil olaylar halisinasyonlar çok gerçekçi. ben fazla izlemiyorum ama bikaç bölüm baktım boncuk karakteri inanılmaz. aynı halisinasyonları yaşadım. evde bi anda çamaşır makinesinin çalışma sesini duymuştum aha dedim kıyamet kopuyo bikaç saniye sonra anladım makineymiş rahatladım.
bu hastalık bir şüpheyle başlar herzaman. sonra farklı manalar yükleme. olayları farklı değerlendirme. hiç dikkat etmediğimiz seslere dikkat etme ve ayırt edememe. sonra gitgide büyür büyür ve kırılması zor bi döngüye dönüşür. sonra biyerde sabit kalır. bende mesela hastamıyım herşey gerçekmi onları ayırt edememe var. psiko nevroza döndü şuan. psiko nevroz şizodan daha iyi geldi bana.
bana bu aralar msjlar geliyo herşeyden kurtulabilirim. yada herşey biraz daha kötü olabilir tam olarak algılayamıyorum ama ben şuanı yaşıyorum ve ona göre hareket ediyorum. heran biyere ışınlanabilirim. buralarda hep düzelmem ben diyorum. ama düzelirsem bilinki burda değilim. oyüzden dogruyu söylüyorum bn gene yanlş anlaşılmasn burdaysam düzelmemişimdir. düzeldiysem burda değilimdir.
tapasya Türkiye'de borçlu olmayan mı var?Zaten kadınlarda alışveriş çılgınlığı vardır.Bu bir çeşit terapi biçimidir.Herkes şehrin gürültülü kalabalığından uzaklaşmak ister.Herkes birileri ile cinsel birliktelik kurmak ister.Normalsin yani...Ve herkes depresyona girer şu nutella reklamlarını unuttun galiba.
Bazı adamlara küfür edersin yinede rahat ve geniştir... öyle adamlara bişey olmaz...bana ise biri azıcık olumsuz konuşsa ardından ne demek istedi diye günlerce düşünürüm.sizofreni ince ve hassas düşünenleri sever.simdi iyiyim ve gelene geçene yol veriyorum..giderlerse gitsinler.. gitmeyecek bir rabbim var oda yeter.....
Vtecll beni anlamıyorsun sanırm burdaki konumuz hasta olmak olmak değil ki sadece yaşadığımız sorunlar çok büyük keşke dedğin gibi sağlam olsaydım senin dedğin olay depresyon diye geçer yada bir çocuğa elma şekerini elimden alıp ağlayınca geri vermek ve mutlu olması demek bak sen şuan hastalığını bile kabul etmiyorsun bu da sıkıntı yani neden biliyor musun hastalığı kabul etmemek dah büyük sıkıntı olur . Çünkü neden böyle düşünüyorsun biliyorum buradakiler ne düşünürdeli mi der diye ama inan umrumdada değil hani bnce bn haataysam bundan kimine bak o toplum baskısı seni ne hale getirdi bak sen diyorsun işsiz kalmışsın ondan öylesin aslında olay bu değil işe girmek bilebizim gibi insanları için çokk uçurm normal değil anormal pozitif düşünmen güzel ama hasta olduğunu unutma lütfen bu gerçekleri de gözüne sokarlar zaten yani kırmızı odalar masumlar apartmanı hepsi bizim yaşadığımız sorunları anlatıyor aslında genelde evde oluyorlar farkında mısın çünkü sosyal toplumdan uzaklaştırıluoruz bak başka ülkelerde öyle mi topluma karıştırıyorlar iç içe ama sen iş başvurusuna git bakalım o raporla be decek ler sana Vtecll ve şuda bir gerçek ki iş arıyordum bi ara ne yaptın girebildin mi inş girmişsdindir ki çok sevinirim ön yargı halka kırılmış derim arkadaşım
Borçlu olmak alışveriş yapmak güzel insanları yaşama iter sebeb yaratır ya bizim grubumuzdaki insanlar hep işşiz nedense canımı yakan bu kardeşim ve diğer arkadaşlar içinde ses olmk istiyorum hiç birimizin elinde değil Di bizimkisi içten kanamalı bir hastalıktı ama kimsenin kan bağışında bulunmadığı bir hastalık,,,