Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofrenin epifiz bezi ile bir alakası var mı?

emreden

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
epifiliz beziyle bu ara buna taktım :)efiliz bezi çalışınca gerçek dışı şeyler görülüyormuş bir alakası var mı şizofreniyle

Epifiz bezi beynin 10-12 yaş civarında zaten bir nevi kristalize olan yani donan bir kısmı. Bunun neticesinde gerçekliği farklı algılayan çocukluk devresinden çıkılıyor.

O Youtube'ta şebeke suyuna ilaç katılıyor epifiz bezi işlevsiz hale getiriliyor diyenler ispat hükmünde bir şeyler yazmadığı takdirde sadece popülist boş boş muhabbetler olarak kalıyor.

Ha bir de meditasyonla vs. tekrar aktif hale getirilmesi lafları çevriliyor ama bunlar mümkün olsa bile muhtemelen çok ciddi derecede bu işlerle uğraşmayı gerektiriyor. Ben senelerce meditasyon yaptım, bazen çok tuhaf şeyler de oluyordu gözüm kapalı vizyonlar vs. de görüyordum. Ama bunlar uğraşmaya değer şeyler mi sen bilirsin.

niçevo

şizofren olarak sordum bizde hayal görüyoruz olmadık şeyleri görüyoruz

Bu soruyu, Şizofreni beden ilişkili bir hastalık mıdır şeklinde algıladım.
Şizofreniye, Ruh Hastalıkları bölümü bakıyor ama beynin kimyasına yönelik ilaçları hastaya yüklüyor¿

Benim açımdan tam bir muamma. Terapi yöntemi yeterli değilmiş, haydi ilaca, hatta EKT..

Bunlara maruz kalan şizofreninin beyni,
bence astral seyahata bile çıkar geri gelir..
epifiz bezinin pabucu dama atılır diye düşündüm bir an.

Bence alakası yok. Bende bi ara beynin bir merkezi olmalı diye düşünürdüm, epifiz bezininde bu olabilceğini düşünmüştüm. Ama hayal ürünü tabi...

Üst Alt