Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofrenin tedavi yöntemleri ve ilaçları hakkında bilgiye ve desteğe ihtiyacım var

masaüstü

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
5
merhaba arkadaslar sizofreni hakkinda sizlerden bilgi almak istiyorum benim yasadiklarimi yasayan arkadaslar var da yazarsa sevinirim.

Yaklasik 7 aydir risperdal 4 ve 3 mg kullaniyorum. basimda ignelenmeler ve karincalanmalar oluyor. Acaba bu basimda ignelenmeler ve yanmalar ilacin etkisinden mi yoksa hastaligimdan mi diger sizofren arkadaslar veya ilaci kullanan arkadaslar yazarsa sevinirim.

Bir de gercekle gercek olmayan dusunceler arasinda gidip geliyorum bazen gunde bir kac kez oluyor. Zihin karisikligi desem tam degil. sanki net degil dusunceler flu ve ben o dusuncelerde boguluyorum gibi 10 15 dkka suruyor. Acaba bu hastaligimdan mi yoksa ilactan mi diger arkadaslar bilgi verirse yine sevinirim.

3. ve son sorum sizde de unutkanlik bazen konusamama yataktan cikmama hissi spor yapamama muhakeme azligi oluyordur. Bana uyumak 15 dk ka bile olsa yastiga basimi koymak iyi geliyor. muzik dinlemekte ya da guneş isigi ama kavurucu olmayan sabah ve aksam gunesi. sizlere de iyi gelen neler var bilimsel tabani olan her insan da ise yarayabilcek. bunu niye dedim bir keresinde bir arkadasimiz bana turk halk muzigine yazil dedi. dedi de. ben hayatimda turk halk muzigi dinlemedim ki:)) bana iyi gelmez ama bir baskasina iyi gelebilir. bilimsel olsun derken bunu kastediyodum.

Bu ara sizofreniyim sanirim doktorum organik olmayan psikoz yazmis mhrs de ama sizofreniyle ilgili bilgiler okudukca benimde oldugumu anladim. Yaklasik 2 yil once tanistim bu hastalikla once fisilti seklinde sesler goruntuler ve paranoyalarla basladi. sonrada emredici ses duydum. sonra dedim ki tamam ben artik hastayim Bu ara yaş 32 ailemde hic sizofreni veya ruhsal problemi olan biri yok.

Dediğiniz belirtiler şizofreni kafa karıncalanması falanda beynin bozulmasından kaynaklanıyor bende risperdal 3mg iciyorum benzer şeyler bendede var senin gibi sesle görüntü paronayayla başladı bu hastalık ömür boyu sürüyor bilginize gezmek bana iyi geliyor manzaralı yerlerde gezin internette bana iyi geliyor kafam dagılıyor kitap okumak cok cok faydalı doktorlar şiddetle söyledi yalnız ben okuyamıyorum cabuk sıkılıyorum

karayel55

bana akinenton vermediler. ilactan mi yoksa hastaligimizdan mi oldugunu bilmiyorum bende. Sizin hastanizda da başında ignelenmeler yanma karincalanma oluyor mu gözlere kadar vuran?

Bu ara nefes egzersizi ile soyledikleriniz de; dusunceleri yoneterek kendi kendine terapi isimli bir kitap var orda da aksonlarin noronlarla iliskisini gosteriyor ve nefes egzersizleri oneriyordu ama ben ne zama nefes egzersizi yapsam beynim daha cok karincalaniyor ve igneleniyor hatta gozlerime kadar vuruyor. o yuzden biraktim. simdiden tesekkur ederim

tb2nhf

cok sagolun onerileriniz icin. sizinde basiniz da karincalanma ignelenme oluyor o zaman? Benim gunde 8-10 kere araliklarla oluyor. Ve yarim saat suruyor baslayinca da gozlerim yaniyor vs. Yani günümün 5 6 saati net acı cekiyorum. o yuzden ne kitap okuyabiliyorum ne internette gezebiliyorum. Tek yaptigim kulaklik takmak muzik dinlemek kisa mesafelerde yurumek ve kotu aliskanlik sigarayi artirmak. 1 paket sigara iciyorum. olumsuz davranislar yani. kusura bakmayin tekrardan.

masaüstü

benim hastam riperdalın ilk iğnesini kullanıyodu.aylık depo.sonra titremelere falan başladı elden ayaktan kesildi hastnaye yatırdık.psikiyatriyi bırakıp beyin cerrahına yöneldik.iğneyi kesip hapını yazdı, 3mg.. zamanla bunu 1mg düşürüp ilacı kesecek..yan etkisi çok fazla..nefes egzersizleri 1 . günleri falan vardır öyle başlamalısın.(yavaş yavaş nefes alma) ilk başladıgında bilincsizce alırsan başın döner ve hatta yere bile kapaklanabilirsin.önce bedenim iyileşiyor meditasyonuyla başla sonra nefese geç derim.geçmiş olsun

Masaüstü bende karıncalanma vardı fakat gözlerde yanma yoktu uykunuzu tam alıyormusunuz

tb2nhf

günde 10 saat uyuyorum ama gün içinde yine de ignelenme karincalanma oluyor. siz bu karincalanma hissini daha cok uyuyarak mi aşabildiniz? ne kadar surdu?

Masaüstü bende karıncalanma vardı 1ay sürdü kendiliğinden gecti

bende sızofren hastasıyım kafada karıncalanma hıc olmadı ses felanda duymuyorum sade bı kere yakaza halındeyken ses duydum onunda kafadan oldugunu anladım bıdahada ses duymadım. Ama atak gelınce hıc hareket etmeyesı gelıyor ınsanın sureklı ruh halı degısıyor halden hale gırıyor. Allaha sukur saldırganlıgımda yok ama asırı kafaya bı soz soylendımı takıntı edıyom. Şaka kaldıramıyorum mesela.
.

Sizosalgun

atak gelince ile soylediklerinize katiliyorum. dusunemiyosunuz konusamiyosunuz kelim3 bulmakta hareket etmekte zorlaniyowunuz. benim gunde 1 2 defa oluyor. saldirganlik bende de yok. rezidüel sizofreni deniyor bu duruma kalinti sizofreni yani. bir sure sonra ice cekiliyosunuz. ama basinizda ignelenme olmamasi ya da karincalanma buyuk nimet kendinizi sansli sayin beyniniz surekli yer degistiriyor gibi oluyor bu durumda

Üst Alt