Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreniyi yendim.. Ama hayat yine bildiği gibi..

• Konbuyu başlatan geçmişim bedeli
  • Başlangıç tarihi
G

geçmişim bedeli

Öncelikle herkese s.a.
4 sene paranoya 2 sene paranoid şizofreni ama aldığım raporda organik olmayan psikoz yazıyor. Bu hastalığa sahiptim. Şizofreniyi yendim. Nasıl oldu derseniz sanırım benimkisi çok ağır değildi ve artık Allah bana bunu yapmaz diye düşündüm şüpheler geliştirdim ve ilaç kullanmazdm intihar girişimim sonrası hastanede rexapin yazdılar oda iyi gelmiş olabilir. Yani şuan cinlerin yaptığını düşündüğüm şeyleri cinler yapıyor diye düşünmüyorum hepsi olması gerektiği gibi hayatın akışında olan şeyler olduğunu farkettim.
Ancak her zmn özgürlüğün cinsiz bir hayatın mükemmel olucağını düşünürdüm öyle olmadı. Bu benim hayatımla alakalı bişey. Ben her zmniyi bir insan olmaya çalıştım fakat sizinle de paylaşayım galiba öyle olamadım . 22 yaşımdayken 15 yaşında sevgilim oldu ve çok bişeyde yaşamadık bikaç kere evime geldiydi ailemle tanıştırmıştım. Psikoz başlayınca onlada ayrıldım. Biraz küçük gösteriyodu ve adımı çıkardım kısacası. cennetim olucak kişi chennemim oldu kimbilir benim için sübyancı flndiyenler de oluyodur.
Öyle işte. 1aydır psikoz msikoz kalmadı 1 saat gitmeyen cinler gitti ama bana yaşamaya pek bi hayat kalmadı .Olsun özgürlük genede güzel enazından sabıkam yok ve bir işe girip çalışabilcem. Çünkü eski kafama göre sürekli dünyaya beni gönderen ve psikolojik işkence yapan bir yaratıcı ve cinler vardı. Artık onlar yok. Birgün ölmenin güzelliği bile var. Ben bir gün ölücem..
Ve sistem nasıl işliyor merak etsemde şuanlık dünyada yaşamaya değer. Belki de bir yaratıcı da yoktur. Belki vardır ve bizim kalbimizi biliyodur bize ödül olarak birşeyler verebilir ne bileyim. Fazla düşünmeye gerek yok.
Herkese sağlıklı bir ömür diliyorum.

aldığın ilaçlarla iyi hissetme dönemini iyileştim olarak algılamış olmayasın sakın??...ha umarım iyileşmişindir o ayrı konu..kendi kendine telkin ile başardıysan bunu valla süper...şizofren falan değilim ama çok çabuk sinirlenir hemen her şeyi olumsuz düşünebilirim birden..

bende yenecem inş

ilerde tetikleme durumu olabilir mi şizofren arkadaşlar

Ben de çok şükür uzun zamandır stabilim ve remisyondayım.

Yok şizofren bitti. 1 saat bile bitmemişti hiç 1 ay oldu. Artık duyduğum sesleri cinlere yormam yani herşey olması gerektiği gibi... Şizofreniyi yendiğim gibi kafama takmadığım geçmişimi kafama takmaya başladım işte. sabah bu düşüncelerle uyanıyorum gün boyu pişmanlık yaşıyorum. Aslında kendimi biliyorum iyi bir insanım ama görüntü verdim dışarıya sosyal medyadan vs.
Genede özgür olmak güzel birşey..
Bu arada şizofren arkadaşlar size bir tavsiye... Öyle duvarlar örüyoruz ki kendimize bundan kurtulmak çok zor. Yani hep görmek istediğimizi görüyoruz. Aslında herşey çok normal dimi... Size tavsiyem anlatın arkadaşlar. Çevrenize vs ben böyle düşünüyorum haklımıyım diye sorun ve karşınızdakinin gözlerinin içine bakın. Herşeyin çok normal olduğunu ve olması gerektiği gibi olduğunu görürseniz birşeyler düzelebilir.

ilerde tetikler mi peki bu şizofreni şu sıralar çok iyiiyim ilerde bozulur mu bilemem

pc de takılınca çok iyii hissediyorum kendimi

Ahmet T

Gün içerisinde bende;

1- KPSS ye hazırlanıyorum
2-Kitap okuyorum.
3-Hobim var onunla ilgiliyim.

Bunlar iyi geliyor.

Bende yeneceğim hastalığı . :D

ben ölene kadar ilaç kullanacağım ne kadar iyileşsem de

Ruthgar doktorların çoğu bir boktan anlamıyor bunu söyliyim. Anlayan da denk gelirse güzel ilaç yazıyo. Ben 6 sene düzenli ilaç kullanmadım ve hiçbir zaman hiçbir doktor bak düzenli kullanmalısın psikozlar bazen kullanmayabiliyo yaşadıklarını gerçek sanarak demedi. Ben onlardan daha iyi doktorum. Ben nasıl iyileştim tam olarak bilmiyorum. Bi anda aklımda bi fikir yandı artık intihar noktasına geldim ve teşbbüs ettim artık Allah bana bunu yapmaz bu çok saçma diye düşündüm. Ve biraz ilaçta kullandım intihardan 1gün hastanede yattığımda yazdı doktor saolsun. Neyden iyileştim bilmiyorum ilaç mı veya düşünceler mi yoksa 2si birden mi bilmiyorum. Çıktım o kafadan cin min yok kimsenin içine cin girdiğini düşünmüyorum artık. Milyonda bir ihtimal bana denk geldi . Şizofreni aslında tamamen düzelmesede iyileştirilebilir bir hastalık .. özel ilgi lazım bunun için kafası çalışan adam akıllı doktorlar lazım. Şizofreniyle konuşucak ney düşünüyo neler oluyo hepsini not edicek ve yanılgının nedenlerini araştırcak. Örn: takip edildiğini düşünen bir hasta var. Bu hastaya bi seminer verilcek. Kimsenin kimseyi takip ettiği ve oyun kurduğu yok eğer olsaydı bu çok ayıp ve şerefsizce birşey gibi dersler vericek.. Aslında takip edildğini sanan hasta gerçekten birşeyler yaşamıştır. şizofreni gerçekte var olan şeyin sapmasıdır. Yani biryerde bir yanlış yapmışsınızdır arkanızdan da biri geliyodur o an size dogru dikkatlice bakıyodur siz onu takip ediliyorum olarak algılarsınız. Ve en önemlisi %90 herşey normalken % 10 belki anormalken şizofrenler hep %10 luk kısmı görürler.

Üst Alt