Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Şizofreniyi yendim" diyen kaç kişi var burada?

@Üzümlükekim, gerçekten öyle. Bu şekilde daha önce çok düşündüğüm için otomatik olarak o moda giriyorum. Referans hezeyanı gibi ama tam değil. Hezeyanımsı :ROFLMAO:

Şizofren Arkadaşlar

Aranızda bazı Şizofren arkadaşlar bu sitede sık sık ben remisyon dönemindeyim, ben iyileştim diye cümleler yazıyorlar.

Remisyon dönemine girdim diyen Şizofren arkadaşlar sizler remisyon dönemine girmiş olabilirsiniz. Sizler kendinizi nasıl hissediyorsanız öylesinizdir. Buna benim bir itirazım olamaz. Türkiye de sizler gibi remisyon dönemine girmiş Şizofren hastaları mutlaka vardır. Sizler bu sitede sanki tıpta Şizofren hastalığının kesin tedavisi bulunulmuş gibi bütün Şizofren hastaları adına Şizofrenler tamamen iyileşirler, iyileşiyorlar tarzında cümleler yazarsanız bu forumda kesinlikle yanlış bilgi vermiş olursunuz. Türkiye de yıllarca ilaç kullandığı halde remisyon dönemine bir türlü giremeyen çok sayıda Şizofren hastası yurttaşımız var. Zaten bugün Tıpta Şizofren hastalığına kesin bir çare henüz bulunulamadı. Şizofren hastaları ömür boyu belli aralıklarla doktor kontrolünde olmalıdır ve ömür boyu ilaçlarını aksatmamalıdır. Bu çok önemli gerçekleri Şizofren hastaları ve yakınları hiç bir zaman unutmamalıdır. Belki bir gün bilim adamları tarafından Şizofren hastalığına kesin çare bulunur. Benim temennim; Şizofren hastalığına en kısa zamanda kesin bir çare bulunulmasıdır. Ama bu yakın zamanda mümkün görünmüyor.

Son düzenleme:
Seni yendim İstabul gibi bir şey olmuş şizofren kardeşim.

Belki de şizofreni değildin. Sen öyle sanıyordun? Seker hastalığı gibi bu yenilecek bir şey değil kronik.

Ben iyi olayım sağlıklı olayım hiçbir ilaç içmiyeyim ve sigara da içmiyeyim

Buna odaklandım ama gerçekte bunun gerçekleşmesi
İmkansız gibi geliyor

@erbin, @Operadaki Hayalet,
İyileşenler büyük ihtimalle psikoz. Şizofreniyle benzer durumlar yaşadıkları için şizofreni başlıklarına da yazıyorlar.

Şizofrenide tamamen iyileşme yok, ya ℅45 engelli olacaksın ya ℅80

@Operadaki Hayalet,

Bende sanrı akineton yüksek doz alınca oluyordu
Halusilasyon hic yaşamadım
Akinetonu da azalttım bugun 1 tane içtm yarın hiç içmemeyi duşunuyorum etkisini hissetmiyorum zaten
2 haftada1 prolixin iğne aliyordum
Prolixin iğneyi de en son 8 gün önce yarım doz olarak vuruldu
Ayda yarım iğne prolixin vurulcakmışım
Eskisine göre içine kapanık değilim daha da sosyalleştim bu iğne dozu azaldıkça ama kendimi yorgun ve halsiz hissetme durumum devam ediyor

@erbin, yukarıdaki mesajını DM'den bana da yazmışsın Başkalarını da bilgilendirmek adına buradan açıklama yapıyorum

Ben , şizofren hastaları iyileşebilir diye yazmışımdır ama hiç bir zaman , buradaki bütün hastaları kapsayacak şekilde şizofrenler tamamen iyileşebilir diye bir yorumda bulunmadım. """Türkiye'de yıllarca ilaç kullandığı halde remisyon dönemine bir türlü giremeyen çok sayıda Şizofren hastası yurttaşımız var.""" Bu gerçeği de ayrı tutmadan yazıyorum. Hatta her zaman şizofren birisi stabil ve remisyonda olsa bile "ilaçlarına devam etmesi gerekir" tarzında açıklamalar da yapıyorum. Ayrıca , """Tıpta Şizofren hastalığına kesin bir çare henüz bulunulamadı""" diye yazılmış. Bunun aksini iddia eden bir yorumum da olmadı. 25 senedir keyif olsun diye antipsikotik kullanmıyorum

Herkese acil şifalar dilerim.

Son düzenleme:
İyileşen kurtulan arkadaşları kendim kurtulmuş kadar sevindim. Ben de herkes gibi zihnen ve sağlık olarak herkese huzur diliyorum.

@dgcnn, kurtulmak demeyelim de iyileştik sayilir ama ilaçları bırakma gibi bir seçenek yok. Sizin de en yakın zamanda stabil ve remisyonda günlere ulaşmanızı dilerim. Her zaman ve herkes için benzer temennilerde bulunurum.

Son düzenleme:
@Descartes,

Beni depresif ve hipomani nöbette en çok kurtaran ilaç rivoclon ama kilolu olduğum için, doktorum riskli görüyor. Çok hızlı döngü olduğu için zaman zaman kendimi kaybediyorum. Umarım ben de remisyon dönemine girerim tıpkı sizler gibi. Biz bizi anlarız sadece, çektiğimiz acılar, yaşadığımız zorluklar, inanın bana benimle aynı kaderi paylaşan insanların mutlu olması beni çok sevindiriyor.

@dgcnn, """ Çok hızlı döngü """ olduğunda kontrol kaybında neler yaşıyorsunuz? """ Biz bizi anlarız " sözünde çok haklısın.
"""" benimle aynı kaderi paylaşan insanların mutlu olması beni çok sevindiriyor""" demişsiniz
Ben de aynı fikirdeyim...

Son düzenleme:
@Descartes,

Hocam kontrol kaybında aile bireylerine ve insanla saldırdığım oluyor, o an yaşamak istemiyorum kendimi öldürmek istiyorum. Hipomaniye aniden geçiyorum sürekli alkol sigaraya abanıyorum, şu an para yok ama bulduğum her kuruşu kumara yatırıyorum. Mesela ben biriyle konuşurken (bunları arkadaşlarım söylüyor) onları çok küçümsüyormuşum ve kendim dışında bişey konuşulmasına izin vermiyormuşum. O geçişlerde bile anlamsız duygular hissediyorum. Ama gerçekten benim gibi veya benden kötü hisseden hastaları görünce, onların çektiği çile birbirimizle hemen hemen aynı acıları çekiyoruz. Ben doktora gidince mesela birşey değişmeyince ve iyileşmek için sergilediğim çaba boşa gitmesi, kendimi anlayamama ve hep yanlış teşhis almam, milletin bende birşey yok gibi aptal laflara maruz kalmam aklıma geliyor. Bunu yaşamayan yok heralde. Ailemdeki bazı bireyler bu hastalığın farkında değil. Bana benim büyüttüğümü söylüyorlar ve o an çileden çıkıyorum. Ben empati yapıyorum, kıskanç ve haset tipler derken kimi kastediğinizi anlamadım. O tip heriflerden oldum olası nefret etmişimdir. Hayatta en çok iğrendiğim kişilik tipidir

@dgcnn, sizin hikayeniz de epey uzun ve zorlu süreçlerden geçmiş. Allah şifa versin

İlaçlarla yenebildiğimi fark ettim, ilaçsız olmuyor arkadaşlar, fazla hayatımı etkilemiyor.

Son düzenleme:
Üst Alt