Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreniyim. Bakıcı maaşı alabilir miyim?

eymen demir

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
3 katlı evimiz var babadan kalan bina annemin üstüne kayıtlı. Binada 3. katta ben 2.katta abim tek kalıyor . Başka kimse yok. Annem ve diğer kardeşlerim başka yerde kalıyor. YÜZDE 80 TAM BAĞIMLI süresiz şizofren raporum var. Ara ara ataklarım oluyor yolda yanımda biri varmış gibi konuşuyorum. kimseyle konuşmak istemiyorum huzursuzluk yaratmak ortam germek düşman yaratmak.. vs sonra geri düzeliyorum. 2022 maaşı alıyorum . Aylık 1800 lira yetmiyor faturalar mutfak masrafı derken uçup gidiyor. Evde bakım maaşına başvuru yapmak istiyorum. Abimin adına işyeri ve arabası var. Aynı binada ikamet ediyoruz ama hane olarak farklı. Benim adıma bakıcı maaşı alabilirmi?

Abiniz çalışıyorken olamaz evler ayrı olduğu için çalışan bakıcı için aynı evde olmanız gerekiyor birde abinizin maaşı 3666x2=7332 TL yi aşıyorsa zaten gelir kriterleri tutmaz. Binanın boş olan katı kiraya verin size maaş olsun daha mantıklı.

Çalışıyor olması aynı ikamette olması gerekmiyor size günde 8 saat bakması gerekir aynı binada oturmaniz avantaj basvurunuzu yapın olur olmaz sosyal hizmetler karar versin tam bağımlı raporunuz varsa neden olmasın

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Abim bazen günde 6 saatten fazla benimle ilgilendiğide oluyor 1-2 saatte duruma göre değişiyor. Zaten yanımda olmak destek için binada kalıyor. Umarım sosyal hizmetler sıkıntı çıkarmaz

Gelir kriteri aşmadığınız sürece sorun olmaz

Bursali

Oluyor burda aynı durumda bir arkadaş vardı bakıcısı da alt katında oturuyor du çalıştığı için kabul etmediler çalışan bakıcı için aynı evde olması lazımmış. Yoksa benim bakıcımda çalışıyor ama aynı evdeyiz. Sizin dediğiniz 8 saat olayı bakıcı çalışmıyorsa dışardan bakıcı kabul ediliyor.arkadaşın abisi çalışıyor herhalde işyeri varmış. Ama başvurmadan önce aynı eve alırlarsa ikameti sorun olmaz.

Benimde abim %80 sürekli kronik şizofren.Bizde yıllar sonra 2 ci denemeden sonra aldık.ilkinde bakmaya geldiklerinde abim kavaltı ediyorumuş neymiş kendi başında kavaltı ediyorumuş diye bağlamamışlardır sonra ikinci defa müracat ettik 3 sene sonunda bağladılar.sonuçta kendi işini göremiyordu önüne yemek koyuyorsun ihtiyaçlarını gideriyorsun kendi kendine bakamayan biri.yani öyle bir saçmalık var ona göre bilgin olsun gelir kriteride ikinci basamak tabi.Bu arada bakım maaşı bana bağlandı kardeşi olarak evde 3 kişi gözüküyoruz bir emekli maaşı uyuyor.

Sen kahvaltısını kendi yapıyor diye maaş bağlamadılar diyorsun bazılarda evde bakım alan engelli çalışabilir diyor bunların işlerine aklım almıyor hic

yani işte söylenecek çok şey varda neyse....adama %80 ağır engelli diye rapor vermişler adamlar hala öküz altında buzağı arıyor, bide bizden sürekli raporu yenilmemizi istediler sonra hastaneden fırçayı yedilerde sustıular.İş bilmez insanları doldurmuşlar kendilerine gelince maaşlar gırla işi biliyormu? eğitimi varmı? soran yok.Hiç bir iş yapmayan muhtarlara asgari ücret maaş bağlarlar ama çünkü oy işi neyse dostum herkes biliyor işte söylenecek bi şey yok.

Aynen şimdiki memurlar kafalarına göre kanun koyuyorlar başına gelmeyen anlayamaz bilmiyolarki herkes birer engelli adayı kimin ne olacağı hiç bilinmez Allah hepimizin yardımcısı olsun

Üst Alt