Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreniyim, ilaç kullanmama rağmen atak geçiriyorum!?

Abdlsmd67

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar geçenlerde atak geçirdim 1 hafta sürdü ortalama kendimi mit gorevlisi zannediyordum ilaclarimi kullanıyorum daha önce çalıştığım yerde rahatsizlandim işten attılar başka işte de atak geçirdim yine işten attılar kendi çapımda tesbih satmaya başladım tekrar atak geçirdim atak kendiliğinden yok oluyor bu normal mi ilaç kullanmama rağmen atak lar normal mi? Düzenli olarak bi yerde calisamiyorum .eski performansı m yok ilaçlar da ağır .1800 gün malul olmama 300 gün eksiğim var bana calisamaz raporu verilir mi ? Öz bakımı mi ihmal ediyorum annemle yasiyorum ihtiyaçlarımi annem karsiliyor . Atağı n kendiliğinden geçmesi normal mi 1 hafta sürdü hayat dengem bozuldu atıklardan sonra intihar düşüncesi ve zihin karisiligi yaşıyorum.

Geçmiş olsun. bu durumunuzu tedavi olduğunuz Dr. görüşmeniz daha iyi olur. ilacınızın dozunu yeniden ayarlaya bilir. Engelli raporunuz varsa çalışır/çalışamaz diye belirtilmiş olabilir.

Benim şu anda kısmı bagimli %65 sürekli raporum mevcut Dr söyledim yaşadıklarımı evraklar önümüze gelince değerlendirilir dedi ama olumsuz bişey söylemedi yoruldum bu işlerden artık

tedaviye yanıt vermeyen bir şizofrenim

@Abdlsmd67 kardeşim; öncelikle geçmiş olsun. Yazdıklarına bakılırsa negatif belirtileri (dikkat, konsantrasyon güçlüğü vb) şiddetli yaşıyorsun.Herhangi bir işte sürekli çalışamamanda bunun büyük etkisi vardır. Atak geçiriyorum derken ? tam olarak ne yaşıyorsun ? """[FONT=sans-serif]1800 gün malul olmama 300 gün eksiğim var bana calisamaz raporu verilir mi ?""" [/FONT][FONT=sans-serif]diye sormuşsun. Kısmı bagimli %65 sürekli raporu varsa büyük ihtimalle alırsın ama kendini niye bu kadar sınırlıyorsun ki ? Yapabileceğin basit işler bulup çabalamaya çalış. Küçümsemekten değil ; pazarda limon satmak bile iştir. Az veya çok gelirin olur ve işlevselliğin artar. Ben de psikozum; bu hastalık sadece ilaçla düzelmez. Evde , odana kapanma. Hiçbir şey yapamıyorsan TRSM 'ye gidip grup terapilerine katıl. Son olarak şunu yazayım; ilaçlara rağmen atak geçiriyorsan doktorunu değiştir yeni bir ilaç düzenlemesi yaptır. Hakkında hayırlısı olsun...[/FONT]

Bende şizoaffektif olup ilaçlarımı hiç aksatmama rağmen psikoza giriyorum. Ama uzun süre ilaç kullanan kişi daha kısa süre atak geçiriyor olduğunu farkettim.

Tesbih satmaya başladım yine atak geçirdim kendimi mit gorevlisi zannediyorum mesela biri bana baksın atak geçirirken ondan bi Mana cikartiyorum

Abdlsmd67 aynı durum bendede var. Atak esnasında insanın bakışından yürüyüşüne bir mana çıkartıyorum. Bu durum insanlarla ilişkimi çok kötü etkiliyor. Tutarsız davranışlar sergilememe sebep oluyor

kara duman
Bu bir ilizyon gibi bi bakışın bu dongunun içindesiniz elinizde olan bişey yok

Kobra_
Mantıkla hareket etmek için bu döngüler girmeden olur dongunun içindeyken mantık aramiyorsun olayların akışına kendini bırakıyorum cozemiyorum

Bendeki atak neden tetikliyor bana göre vatan sevgisi ve milliyetçilik duygularından tetikliyor olabilir

Üst Alt