Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreniyim. Kitap okuyunca rahatsızlanıyorum..?

volkano39

Üye
Konular
167
Reaksiyonlar
10
merhaba ben şizofreni tedavisi görüyorum aynı zamanda devlet memuruyum sorun şu ki kitap okuyan bir insanım fakat kitap okuyunca hastalığımın alevlendiğini düşünüyorum örneğin pazar günü 50 sayfa kitap okudum ve ertesi gün rahatsızlandım olmayan sesler duymaya başladım çok kötü bir gün geçirdim ama doktor hap saatlerimi değiştirmişti ve o gece geç yatmıştım bunlarda etkilemiş olabilir daha sonra ki günler kitap okumadım ve seslerde azalma oldu şimdi kitap okumak insanı sistem karşıtı mı yapar ya hep ses duyarsam ya işten çıkarılırsam

mesala kitap okuyuncada bnm kulağımda çınlama artıyo sonraa gidiyor :D alakalı olabilir..bide okuduğun kitaplarla alakalıda olabilir..

Bana kalırsa ki mantığımla düşünmeye çalıştığımda sizin sorununuz kitaptaki karakterlerle ilgili olabilir..
psikolog değilim ama ...
yani okuduğunuz kitap türüne,karakterlerin davranışlarına göre bilinç altınızda bir sorun olabilir..
buda var olan rahatsızlığınızla beraber su yüzüne çıkabilir baskın bir şekilde..
okuduğunuz tür kitapların türünü değiştirin...
örneğin aşk oluyosanız komik,eğlenceli daha mizahı şeyler gerilim oluyorsanız da anı,hikaye tarzı şeyler okuyarak değiştirebilirsiniz...
yada hem kitap okumaya devam edip kafanızı meşgul tutacak müzik dinleyebilir bundan güç alabilirsiniz...yine atıyorum puzzle yapabilirsiniz zihninizi oyalar ve bu çok eğlenceli olabilir...

saygılar

kitap okumayı bırakmayı düşünüyorum hata mı ederim

Bence gerçekle kitabı ayırt etmeyi başarabilirsen sorun kalmaz...yani kitap okumak çok güzel bir olay ama dediğim gibi türleri seni etkiliyor olabilir daha yumuşak keyifli hikayeler okursan bence sorun ortadan kalkar denemeye değer :)bazen istemeden kitap karakterlerine sempati ilgi duyup onları kendimizle özdeşleştirebiliyoruz..kitaptaki karakterlerin yerine kendimizi koyabiliyoruz...bu tür hastalıklarda bu tehlikeli olup kendine zarar verebilir bence değişiklik yap okuduklarında

yorulan beyine ne yapmalı

insanın hem beynini dinlendirip hem de doğru çalıştıran bir aktivite var mıdır kitap okumak demeyin daha çok beynim yoruluyor

yazı yazmayı dene, içinden ne geliyorsa yaz, duygular akıntılı deniz gibi

ha bir de söylemeden edemeyeceğim, asıl huzur yukarda :rolleyes:ellerini aç ve dua et, Rabbim ferahlatıcaktır aklını yüreğini

yazı yazmakta fayda etmiyor işimden olmak istemiyorum insanlar üstüme geliyor. çalış iş yap diye sıkıştırıyorlar. bende etten kemikten bir insanım. hata yapabilirim. klasik eserler okursam toparlayabilir miyim

volkano39;

tommix felan oku kafanı yorma

Üst Alt