Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofrenler avukatlık yapabilir mi?

Myer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Şizofreni baroya avukatlık icin başvurdum başvurum reddedildi barolar birliğine itiraz ettim hastalığım remisyonda olduğuna dair raporum var aynı durumda olan arkadaşlar varmı çalışan sizofrenlerden yardım istiyorum

Avukatlığı sürekli olarak gereği gibi
yapmaya engel vücutça veya kişinin ceza
ehliyetini ortadan kaldıracak nitelikte akıl ve
ruh sağlığı yönenden malul olmak, Avukatta kabulliğe engel durumlar. Avukatlık kanununda, değişiklik önerisi yapılabiliyor bu önerilerin son durumunu araştırın isterseniz fakat kabullükte sağlık koşulu değişimi yapılmaz gibi.

Sizofrenler avukatlık yapabilirmi

Şizofreni hastaligim remisyonda baroya avukatlık için başvurdum red kararı verdiler barolar birliğine itiraz ettim sorum şu aranızda şizofren olup avukatlık yapan varmi

Deve kuşuna koş demişler ben kuşum demiş uç demişler ben deveyim demiş😁😁😁😁

Hocam avukatlık kanununun 5. Maddesine göre akıl hastası olan biri avukatlık yapamaz.

İlaçlarla iyi olsa da önyargı olduğu için öyle davranıyorlar.

Ben işletme lisans mezunuyum. Açık öğretim fakültesi adalet bölümüne kayıt oldum. Sonra paranoid şizofreni olduğum tespit edildi.

Baroya yazdım. Dönüş yapmadılar.

Bunun üzerine avukatlık kanunu okudum. Madde 5. Maalesef hüsran.

Almanyada mesela öyle bir kanun yok.

Baroya karşı idare mahkemesinde iptal davası açacağım müdahil olmak isteyen şizofren hastaları için dava esas numarasını yazacağım baronun verdiği karar anayasanın eşitlik ve çalışma hak ve özgürlüğüne aykırı bir karar

Baroya karşı idare mahkemesinde iptal davası açacağım müdahil olmak isteyen şizofren hastaları için dava esas numarasını yazacağım baronun verdiği karar anayasanın eşitlik ve çalışma hak ve özgürlüğüne aykırı bir karar

Üst Alt