Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofrenler özel güvenlik personeli olabilir mi?

alaattin59

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba
2014 yilinda tsk dan 5434 sayili yasanin 44 ncu maddesine istinaden sizofren tanisiyla emekliye ayrildim ve o gunden sonra bir daha rahatsizlanmadim tedavim 30mg abizol danismak istedigim konu ben ozel guvenlik kursu alarak silahsiz veya silahli guvenlik olabilirmiyim saglik ocagi doktoruma danistim heyetten gecer raporu alirsin ama emekli maasin kesilir dedi cunku hersey bilgisayar ortaminda e devlet e nabiz dan goruluyor dedi sizin bolyileriniz bu konuda nedir tesekkurler

Sanırım, iyileştim olmama engel olacak durumum yok diyorsunuz. Fakat; siz şizofren tanısı almışsınız, rahatsızlığınız görev zamanında nüks ederse sizi zorlayabilir. böyle durumda emekli maaşınız da kesilecek. artı siz zaten Tsk'dan emekli edilmişsiniz normal şartlarda olsa görevinizi yapabilirdiniz bu durumda güvenlik görevlisi özellikle silahlı çok imkansız.

alaattin59

Şizo Affektif Kişilik Bozukluğu
Obsesif Kompulsif Bozukluk
Asperger Sendromu

Ben özel güvenlik kimlik kartını ilkkez 2010 yılında almıştım. 2015 yılında yenileme yapmıştım kartımı. 2019 Nisan ayında kamuya atandım. 2012 TEMMUZ ayından beridir ilaç kullanmaktayım ve hepsi bilgisayar ortamında kayıtlıdır.
(2007 ile 2009 arası TSK da uzman çavuş olarak görev yapmıştım ben)

alaattin59

Alaattin Bey Şizofren hastası olarak Remisyon Dönemine girseniz bile silahlı güvenlik görevlisi yapmazlar. Ama Silahsız Güvenlik Görevlisi olabilirsiniz diye biliyorum. Bunun için en doğru bilgiyi ikamet ettiğiniz şehirde bulunan İş ve İşçi Bulma Kurumundan alabilirsniz.

Bencede durumu iyiyse yapabilir "Silahsız Özel Güvenlik"

Akıl hastalığı denilirken ne dendiğine bağlı. Kanunu yorumlamakla ilgili. Akıl hastalığından kasıt "Akli denge" mi yoksa "Psikiyatrik bir rahatsızlık" mı?

Engelli raporunuz yoksa yaparsınız. Çünkü mevzuatta net bir biçimde "Engelli olmamak" ibaresi var

Şizofreni tipta akil hastaligi diye geçer güvenlik mevzuatinda olamaz yazar

organik olmayan psikoz tanili biri silah tasiyabilir mi

merhaba
2014 yilinda organik olmayan psikoz tanisiyla malul emekli oldum o gunden sonra remisyonda kalarak hic hastalanmadim ehliyetimi almayi basardim ancak silah tasima hakkimi geri almak istiyorum sorun su alacagim silah tasiyabilir raporu malul emekliligimi engeller mi sgk nin tavri bu konuda ne olur ayrintli bilgi nereden edinebilirim tesekkurler

Organik olmayan psikoz nedeniyle silahlı kimlik kartı mi aldilar

Özel güvenlik kimlik kartını aldıktan sonra daha hiç çalışamadan psikoza girdim risperdal ilacı kullandım doktor artık güvenlik olamazsın dedi yani güvenlik kartını yenilerken kullandiğiniz ilaçlara bakıyor doktor onlar da kayıtlı zaten enabizda.

Olamaz arkadaşlar silahsız da olamaz tam teşekküllü heyet raporu lazım şizofrenler en az %40 engelli dir olamaz malesef

Şizofren olmadan önce kartı varsa çaktırmadan calisabilir yeni başvuracak olanlar olamaz.

Üst Alt