Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofrenlerin çeşitli olaylara karşı yükledikleri farklı manalar!?

Limooon

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
3
Herkese slm...
Mesela bir şizofren farklı manalar yükleyebiliyo hayata benim bir dönem yaşadığım birşeyi anlatayım size.
Mesela portakal kadın demekti mandalina erkek demekti ve eğer misafirlikte mandalina alırsam dalga geçicekler diye düşünmüştüm. Mesela saçını sarıya boyatan bayanlardan gidip numara falan isteyebilirdik onlar saçını boyayarak bize msj vermişti ( en tehlikelisi bu dayak yeme ihtimali var.)
Saçlarını uzatan erkeğin uzun süredir ilişkisi yok demek oluyodu. Gözlüğü olan insan cam taktığı için daha güvenilirdi.
Sakalını uzatan insan para biriktiriyodu. Dudakları şişik insan abartmayı seviyodu. Bunun gibi şeyler. Daha çooook varda yazmıyım şimdi.
Böyle manalar yükleyen oldu mu hiç bişeylere ?

ben hıc oyle seyler dusunmedım kafada kurup bıseyler turetmektır hee ınsan bıseyler kurgulayabılır ama mantık cercevesınde. dudakları şişik bırının abartmayı sevmesının bılımsel bır dayanagı yoktur dudagı ınce olanda abartmayı sevebılır dudakların şişik olması hucresel olaydır bı manasal anlamı yoktur bu uydurma resmen :D ınsanları gozlem yaparak bı fıkır sahıbı olunabılır tabı ama batıl ınanıslarda var dusuncelerınde.sacını boyatan kadın dıkkat cekmek ıcın bunu yapıyor olabılır guzellesmek ıcın kı hangı kadın ılgı cekmek ıstemez cok azı bence en azından bunu sevdıgı erkegın ılgısını cekmek ıcınde yapıyo olabılır :).tabı bence ıdeal olanı kadın ılgı cekmek ıstememelı sade esıne suslenmelı buda işin dini boyutu :)

Ben de şanfıstığı yeşiline tahammül edemiyordum.

Katman katman işliyoruz olayları kendi mantığını "gerçek" görecek kadar cüretkarız. Oysa Bir olması gereken vardır bir de olan.

Hepsi değil ama bazıları oldu bende ve hala oluyor maalesef işin garibi şizofren de değilim ben :) Elhamdülillah❤

Aferin sana rümeysa elhamdülillah şizofren değilsin bravo sana

yaşasın şizofreni şizofrenim elhamdullah;););););)

Kendini tanrı zannetmek şizofreni midir yoksa başka bir rahatsızlıkta da olabilir mi ?

sokrates
ben de manik fazda kendime olağanüstü güçler yüklemiştim fakat hiç biri tanrının üstüne çıkmamıştı. Nasıl bişey acaba??

merhaba arkadaşlar teşhis sürekli damgalamaya sebep olur, her yerde çıkar dert olur.yaşama tutunmak için; oku ögren güçlen...

Son düzenleme:
Bravo rümeysa iyki şizofren değilsin :D :D:D çok iyi yaa :) benim raporum bu sene sonu bitiyo tekrar alır mıyım bilmiyorum hiçbi işime yaramadı. Şuanda psikoz bipolar karışığım hayal kuruyorum bunun kafasını yaşıyorum rabbim affetsin ama hayaldemi kurmayak.
sokrates reis onu hiç düşünme tmm kafayı yedik eyvallahta kendine sormuyon mu hiç . Ben tanrıysam niye şizofreni forumunda geziyorum diye :) firavun gibi olursun ama olmazsın merak etme bunların hepsi kafayı kırmaktan oluyo. Bende bazen hayat geri sarıcak zannediyorum bikaç gün çok iyiydim çok umutlandım bugün mesela gene düştüm saçma geldi bazı şeyler.

Konudan bağımsız bir şey soracağım.
Ben gece bazen uyanıp gidip tv izliyorum, bir şeyler atıştırıyorum.
Sonra yatak odasına geldiğimde kendimi yatakta yatıyor vaziyette görüyorum.
Sonra iyi geceler diyip salona yatıyorum.
Bu nasıl bir kafa acaba ?

P_A_L_A Sürekli yapıyo musun bunu yoksa sayılı derecede mi oldu ? sürekli yapıyorsan eğer çift kişilik yaşıyosun çünkü öğrendiğin ve farkına vardığımız bir yanılmasamayı bidaha yapmayız. Eğer çok az sayıda olduysa yarım uyku halindesin veya aklında başka birşey var o anki düşüncelerinle karışık ortaya böyle bişey çıkıyo.

Doğrudur. Kafamız dolu hep. Malûm durumlarımız. Buna bir de haplar eklenince demek ki böyle oluyor.
Sıklıkla dediğim, senede 2 - 3 defa falan.

P_A_L_A olabilir yaa böyle şeyler yarım uyku halinde neler olmuyo ki ben sadece 1 kere yaşadım sabah uyandım sabahın 5i evin dışına çıkmışım elimde anahtar yok kapıyı açmaya çalışıyorum bi kendime geldim kapıyı çaldım eve girdim nerdeydin sen diyolar. Birde geçenlerde telefonum çaldı bu daha ufak bişey telefon çaldı 0850 li numara arıyo dolandırıcı numarası uyandım gittim pederin yanına diyom ki bu senimi arıyo :D

Bakma. Bize şöyle böyle diyorlar.
Herkesin stresi var. Bir de bu pandemiyle beraber 10 kat arttı.
İnsanların psikolojik durumu çökmüş vaziyette.
Biz en azından alışkınız.

Merhaba

Benim %45 engelim var.Ama bende ses görüntü koku yok.Takıntı ve alınganlık var.Geçmişte yaşadığım olayları kafamdan atamıyorum.Clonex kullanıyorum.Ben şizofrenin hangi gurubuna giriyorum

Ben rakamlara mana yüklemiştim 6 cin demekti,7 adem,10 Dünya,11 eşitleme aynı zamanda cennet,1 Allah,0 şeytan demekti.14 eşler,41 karı koca,5 yıldız,4 ay demekti en çokta 22’yi görünce rahatlıyordum.Almanya bana düşmandı Amerika ikinci memleketimdi.İstemediğim kişilerle zorla evlendirileceğimi felan düşünüyordum.

bende buket aydına hastayım onun bana yüz vermemesi delirtiyo beni d

Kıyamete 5 kala Dünyanın kaderinin benim elimde olduğu bir zaman diliminde skynet beni ikna etmeye çalışıyor televizyondan mesajlar gönderiyordu
TV yada radyo ile konuşan oldumu ?

P_A_L_A Valla ben şuan iyi durumda değilim ama çokçok daha kötüydüm oyüzden biraz sabretmeyi öğrendim. Hayat çok kısa ve ölmeyi beklemeye değer daha kötü olabilirdi.
Members geçmiş takıntısı çok sık karşılaşılan birşey bendede vardı hastalığım değişti ve kayboldu şuan başka hastalıklarla mücadele ediyorum.
Vtecll aynı türdeniz galiba. Bendede A olumlu demekti E olumsuz demekti. 6 altı demekti 7 üstün demekti. Parmakları sağ baştan sayınca F sol elin şehadet parmağına denk geliyodu şeytan demekti.
basari bende pelin çifte :)
Born2die Valla uyanalım da şu sınav skynet falan olsun bari bana cehennem cennetten daha yakın gözüküyo bazen :) Bi filmde oynuyo falan olalım mesela. Truman show gibi aynı güneş ve ay birer dijital mekanizma olsun bizde bi oyunun içinde olalım çok sevinirim yaa :)

Ben şuan yalnızca uyku ilacı ve anti depresan kullanıyorum.İşlerimi halledebiliyorum tek sorunum eşim yok yalnızlık bu da beni yıpratıyor.

Vtecll buda tuttu be kardeşim vallahi. Bende çok kötüydüm 2 sene yattım ağladım sızladım şimdi biraz daha iyiyim. Aslında zor bi hayatım yok ama beni gelecek kaygısı korkutuyo yani ölünce ne olucak vs.
Eş konusuna gelince düzeldiğim bir ara vardı hemen hemen tamamen. İşe girip çalışıcaktım evlenicektim keyfimde çok yerindeydi sonra cinler vesvese verdi hani şuan istesem evlenirim kendimi tutsam kimse sorunlu olduğumu anlamaz birini bulurum evlenirim ama nasıl mutlu olucam cinler vesveseyi verdi bikere. Kadına baktığımda şeytan görmüş gibi olurum sonra. Bulgura giderken pirinçten olmayalım hesabı...
Yalnızlık zor yaa. Ama olsun belki başka biryerde bir adalet bizi bekliyodur bilemeyiz.

Vesveseye bağlı okb yaşayan var mı?

Öncelikle herkese selam. Bende bi süredir vesvese var işte keyif alıcı hiçbirşey yapamıyorum. Mesela geceleri yüzüstü yatmaya alışmıştım yatamıyorum zor oluyo ama genede uyuyorum. Güzel bi yemek yiceğim zaman aklıma direk vesvese geliyo. Pc oyunları oynardım ondan da uzaklaştım. Sevdiğim herşeyden birbir uzaklaşıyorum.
Açıkçası sevmediğim şeyleri yaptığım zamanda nadirde olsa vesveseye giriyorum ama şimdi sevdiğim şeyleri yaparsam ve bilerek vesveseye girersem günah olucağından korkuyorum.
En önemlisi ise evlenmek istiyorum bi düzen kurup ama ordada sürekli başka alemleri düşünüp çok tribe girer miyim diye korkuyorum. Napıcam bilmiyorum bir akla ihtiyacım var bu hafta terapiyede gidicem ama sizede sormak istedim.
Birde şöyle bir durum var benim inancım çok değişken ve karışık yani birçok dalları var örneğin Kuran yüce Allah'tan inmiştir ama sınırsız değil sınırlı sürede ödül var ceza var gibi... Bunun gibi biçok inanca sahibim ve hiçbirşeyden emin olamamakta beni çok yıpratıyo. Cinler beni mafetti güya hayatım geri sarıcaktı sonra başka bi alemde yaşadıklarımın bi kısmını cezayla ödüycektim falan... ne yapıcam bilmiyorum.
Acaba toplumun kabul ettiği biçimde kitabı kabul edip hayatıma mı baksam bilmiyorum. Ailemide birazcık gururlandırmak istiyorum bende insan olmak istiyorum herkes gibi bunu yapabilmem için önümde tek engel vesveseler var şuan. Zaman ne göstericek onuda bilmiyorum tabi acele etmiycem kesinlikle senelerce düşünücem ve kararımı vericem.
Edit : Ben kendimi psikoz ve bipolar olarak biliyodum ama vesvesenin psikiyatrik boyutunu bilmiyordum şimdi okb de eklendi.

Son düzenleme:
Sen doktorunun verdiği tedaviyi düzenli olarak yerine getir toz olur kalmaz vesvese cin min merak etme

Ginerk hocam onlarca ilaç denedim hiçbir işe yaramıyo birtek paranoya olduğum zamanlarda işe yarıyodu özellikle risperdal ve diazem.
Daha sonra herşey netleşince ve olayların cinlerden olduğunu anlayınca hiç fayda etmiyo çünkü görüyorum duyuyorum hap ilaç saçma geliyo. İlaç kullanmıyorum onlar sadece vücudu kısmaya ve sakinleştirmeye yarıyo benim düşüncelerimi değiştiremiyolar kafada gene aynı şeyler.

Birden etkisi görülmez ilaçlarına zaman ver derim. Eğer kullanmazsan girdiğin girdapta kaybolursun. Cin min hikaye sen hastasın önce bunu kabullen ve ilaçlarına devam et.

Ginerk aynen hastaneye gidip cin dediğinde hasta statüsüne giriyosun. Tıpta cin diye birşey yok. Ama benim beynimde cinler %99.9 gerçek ve bu döngüyü kıramıyorum. He diyceksin ki neden %100 değil. Ben cinlerin insan bedeninde yaşayıp görevli olduklarına inanıyorum. Yani küçük boylu üçgen kafalı vs şeyler görmüyorum. İnsan bedenindeler ve çok fazlalar bir şekilde irtibat kuruyolar ya nefes alışıyla belli ediyo ya bi korna sesi ya öksürük sesi yada benim anlıyabilceğim birşeyden bahsediyo. Yani %99.9 oluyo ama %100 değil.
Keşke hasta olsam :)

Yaşamadığım hastalık kaldı mı sizce? Daha ne yaşarım?

Benim rahatsızlığım o kadar değişken ki ben size sayayım yaşamadığım varsa siz söyleyin. İlk başta paranoya ile başladı benim şüphelendim çevremden ailemden herkesten. Paranoya yapınca depresyona girdim. Daha sonra paranoya için gittiğim hastanede birçok tanı kondu delüzyon hezeyan vs. Sonra rapor aldım organik olmayan psikoz dediler. Delirme korkuları yaşadım askerlikte son zamanlarda çürük alıyodum delirme korkusu yaşadım komutana dedim komutanım bi insan kendini delirtebilir mi. Yok delirtemez dedi bu hangi hastalık bilmiyorum ama beynimde bi yoğunluk hissediyodum ve kendimi delirticeğimi düşünüyodum.
Çevreme birsürü msj attım siz bana oyun mu kuruyosunuz kim var bunun başında vs. Kısa bir sürü özel bi insan olduğumu düşündüm ve hastalığım iyiye dönmüştü cennet kafası yaşıyodum namaz kılıyodum ağlıyodum mutluluktan. Bikaç senedir birgünüm birgünümü tutmaz ya mutluyum ya mutsuz ben bipolar diyorum ama tam olarak değil galiba ama benziyo.
Birkaç aydır da vesvese var okb imiş.
Burayı mutlaka yazmam lazım bu yazıyı özellikle şu bölüm için yazıyorum.
Kendime zarar vermek için birşey yaptım ne olduğunu söylemiyim. Hastaneye gittim neyse bi iğne arkadan çaktılar fena yaktı diazem gibi değildi off bu ne dedim öylee dedi doktor. Neyse yattım hastanede sabah uyandım doktorda geldi dedim benim bişeyim yoktu iğneyi çaktılar 5dk acayip fena oldum yatınca uyumuşum dedim. 2 ilaç yazdı gönderdiler. Ben hastaneden kurtuldum sanıyorum ama 2 gün sonra iştahım bi kesildi önemsemedim pek. Sonra bişey oldu yerimde duramamaya başladım sürekli yürümeye başladım durduğum anda müthiş bi skıntı yaşıyodum. Daha sonra bu yürüme devam etti ve göğsümde müthiş bi skıntı çıktı ne olduğunu anlayamıyodum 1 saniyesi geçmiyodu anlatamam ki doktorlarda anlamadığına göre bitek bende oldu galiba. Doktor akatizi diyo ama öyle bişey değil. O 1 haftada hayatımda çekmediğim acıyı çektim . Sonra düzeldi ama cinler devam işte... Ne olucak benim sonum neden dünyadayım çözemiyorum.
Kbkmayın çok kafa şişirdim ama bişeyler anlatmak istiyorum mhbt olsun....

Akatiziye benziyor bende fena halde yaşadım delireceksin ama sebepsizce ortada neden yok göğüs sıkışması boğazına cokuyorlarmiscasina.. Seni çok iyi anlıyorum kardeşim

Üst Alt