Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofrenlerin hamilelik döneminde ilaç kullanmaları mümkün mü?

beyaz16

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba atipik psikoz hastasıyım. Yakın bir zamanda evlenmeyi düşünüyorum. Benim korkum hamile kalınca kullanmak zorunda kalacağım ilaçlar. Mecburen 9 ay boyunca kullancam. Benim sormak istediğim soru aranızda hamile kalırken ilaç kullanan oldu mu özellikle antipsikotik ilaçlar. Şimdiden vereceğinizcevaplar için tşk ederim.

invega isimli ilaç hamilelikte kullanılabiliyor diye duydum.Diğerleri kullanılmıyor bildiğim kadarıyla.

Bipolar bozukluk hastasıyım ayni durumu psikiyatristime sordum kullanamazsın dedi , atağa girersen EKT yaparız demişti neyse ki sevgilim benden ayrıldı da büyük bir yükten kurtulmuş oldum giderken de bana hayat dersi verdi sen çok safsin senle evlenebilecegimi nasıl düşündün sen hastasın dedi 🤣 ayrıca evlenip çocuk yapma gafletinde bulunur ve boşanırsak hakim velayeti bize vermiyor çok iyi düşünmek lazım zor işler bunlar

Erkeklerde durum ne acaba ilac kullanan erkegin cocugu sakat olurmu malum ilaclar agır

umutsuzvaka

Ben de sordum bu durumu psikiyatriste dedi düşük dozlarda kullanabilirsin ama bir süre için sonradan bırakman gerek dedi dua edicem tekrarlanmasın diye sanırım artık... Öyle de tek başına da hayat çekilmiyor yaşlılığımızı da düşünmek lazım :)

Hamilelik sürecinde ve bebeğin rahimde gelişme sürecinde kullanılan ilaçlar Dr gözetiminde olmalıdır. jinekoloji Dr. ve ilacı yazan Dr. bu konuda haberdar etmelisin. bazı ilaçlar embriyoya zarar verebiliyor. ve ilerde sakatlık oluşabiliyor. buna dr.larınız karar vermeli.
çocuk sahibi olma konusuna gelince sizin içinde bu konuda karar verecek dr.dur.

Üst Alt