Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizoid kişilik bozukluğu teşhisim var, bedelli askerlik yapacağım, endişelerim var!?

jedi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Umarım herkes iyidir. Ben şizoid kişilik bozukluğu, depresyon, anksiyite ve OCD hastasıyım. 6 yıldır tedavi görüyorum. Aynı zamanda bir üniversite öğrencisiyim. Bedelli askerliğe başvurmuştum. 21 Eylül'de de teslim olmam gerek. 21 günlük bedelli benim ki. Ancak özellikle anksiyitem giderek artıyor askerlikle ilgili olarak. Bu konuda ne yapabilirim diye sizlere danışmak istedim. Öncelikle hikayemi daha iyi açıklayayım:

Ben 1993 doğumluyum. Bedelli askerliğe aslında ailemin zoruyla başvurdum. Ben zaten üniversite okuduğum için en az iki senelik tecilim vardı. Bedelliye başvurmamak istememin nedeni tam olarak rahatsızlıklarım ötürü askerliğin bana çok farklı görünmesi. Özellikle anksiye nedeni ile ben askerlikte nasıl dayanırım konusunda düşüncelerim vardı. Halen de var ve bu düşünceler askerlik yaklaştıkça artmaya başladı. Şu an baya kafam allak bullak oluyor askerlikte ne yaparım diye düşünüce. Tabi rahatsızlığım ailem tarafından ciddiye alınmadığı için onların zoruyla başurdum daha önce de belirttiğim üzere. Açıkcası benim bu konuda görüşüm üniversite nedeni ile tecil bittikten sonra daha iyi bir halde askere gitmekti ama bu olmadı. Daha iyiye gidiyorum ancak bu çok yavaş ve hasarlı oluyor ne yazık ki.

Açıkcası Eylül'de askere gitme isteği beni şu an da boğuyor. Uyku sorunlarım da var son bir kaç haftadır. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Teslim olduğum gün durumumu belirtirsem nasıl bir yol izleyebilirim? Zaten sürekli kullandığım ilaçlarım var.

Yazmayı unutmuşum ancak şunları bildirmem gerek: muayene sırasında aile hekimim beni hastaneye sevketti. Hastanede de psikiyatr beni heyete göndermeye niyetliydi ancak ben hastanede doktara mecburen iyi olduğumu söyledim. O da askere elverişlidir olarak benim bilgilerimi işledi.

Tekrar merhabalar, bazı gelişmeleri yazmak istedim. Bugün askerlik şubesine gittim durumumla ilgili. Orda ki görevli ve askerlere durumumu anlattım. Bana muaf olmam gerektiği veya ez azından erteleme almam gerektiği söylendi. Ancak durum şu ki ailemi bu konuda ikna edemiyorum. Askere gitmem gerektiğini söylüyorlar ve gitmezsem kendilerinin adı çıkarmış çoçuğu deli diye. Resmen bunu söylediler bana. Ancak kaygılarım giderek artıyor. Doktorumla da görüştüm o da benim gibi düşünüyor. Nasıl yaklaşmalıyım aileme karşı? Yardıma ihtiyacım var.

21 gün askerlikte birşey yaptirmiyolar bildiğim kadarıyla. Kantinin önünde takılırsın. Dişini sık ilaçlarla idare edersin.

Beni majör depresyon teşhisim varken . Askere aldılar 2 günde. Baka' ya kaldım. 15 ay yaptırdılar.

Yani diyeceğim o ki; git aradan çıksın panik yapılacak bir şey yok.

Sanırım senin canın gitmek istemiyor.

Not: ıçerde komutana bildirirsin. Hastaneye sevk ederler. Silâh vermezler.

Ya da gitmeden askeri hastaneye sevk iste şubeden durumu anlat muaf ederlerse gitmezsin.

Cevaplar için teşekkürler, aslında askerliğe karşı değilim ancak bende askerliğin bu kadar beni şimdiden boğmasını beklemiyordum. Ayrıca buraya yazamadığım çok ciddi durumlarım var o nedenle askere gitmemem gerek. Bu sadece benim için değil başkalarının sağlığı içinde önemli Son bir haftadır askerlik üzerine düşüncelerimin artması ile uyku sorunu ortaya çıktı. Zaten arada bir olan uyku nöbetlerim arttı. Gelişmeleri buradan yazarım.

askere almazlar muaf tutarlar savaşta barıştada gıdemezsın savas cıkarsa 3. dunya savası evde oturcan :Dd

Üst Alt