Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizotipal bozukluk (kişilik bozukluğu) teşhisi alan var mı?

mehmet_ea

Üye
Konular
96
Reaksiyonlar
0
Bana şizofreninin yanında şizotipal ve delüzyonel bozukluk teşhisi konuldu. Ben insanlarla iletişim sıkıntısı çekiyom . Konuşcak konu bulamıyom. Konuşma eksikliği çekiyom .çok kısa cevaplar veriyom ve muhabbet edemiyom . çok kısa ve yüzeysel konuşuyom . Işyerinde bile gün içinde nerdeyse hiç konuşmuyom. Bende diğer insanlar gibi muhabbet etmek , sosyal olmak istiyom ama beceremediğimden yapmıyom. çoğu konu ilgimi çekmiyo. Duygularım çok köreldi. Mutlu olamıyom ve hiç bişeyden zevk alamıyom. şüpheciyimde. Bunlar kendimi bildim bileli var. Bu belirtiler şizotipal bozuklukla mı alakalı?

resmen beni tarif ettin dur bir ara gideyimde doktora söleyeyim iyi ki açtın konuyu

Teşhis nasıl konuldu? aynı belirtiler bendede var ama Dr bipolar dedi.
Hangi ilaçları alıyorsunuz peki? mehmet_ea

Solian kullanmadım hiç sizce etkili mi dir?
Bende depakin 500
Aripa 20 prozac 40 kullanmaktayim ama ruhum sürekli çökük:(
mehmet_ea

Solian 200 gibi düşük mg larda antidepresanlardan daha etkili oluyomuş

@mehmet_ea solian sizde başarılı oldumu peki dozu hayli yüksek ?

Bendedemi aynı rahatsızlık var yoksa.

Bu konu Hakkında Bilgi sahibi olan arkadaş varmı acaba ?

Psikolajik hastalığımın adı nedir arkadaşlar?

Sayın arkadaşlar .
Bende Huzursuzluk,kendinden emin bir şekilde konuşamama ve davranamama, her konuştuğum laftan sonra bir yetersizlik duygusu,konuştuğuna pişman olma saçmaladığını düşünme,bu şekilde özgüvenim her defasında dahada düşüyor.yoğun bir kararsızlık ,endişe,etrafa arkadaşlarıma yabancılaşma ve şaşkınlık durumu var bende. dikkatim bozuk. Dikkatimi vermem gereken yerelere veremiyom sürekli kafam böyle boş şeylerle meşgul . Ve bu durum 2 ay düzeliyo sonra birden bire tekrar başlıyo aylarca devam ediyo sonra tekrar düzeliyo bir süre. Sonra tekrar bozuluyo.Bu durumun adı nedir. Bilgilendirirseniz sevinirim

Üst Alt