Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skoda Oktavya hakkında önerileriniz..?

alperen

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
Skoda Oktavya kullanan arakadaşlarıma bazı sorularım olacak. Deneyimlerinide aktarabilirler.

Benim Beğendiğim özellikleri,

* Nisan Ayında 1.6 Dizel motor geliyor.
* DSG otomatik vites
* 580 Litre Bağaj
* Güvenlik, ESP elektronik stabilite sistemi, ABS, EBV, MSR, ASR, EDS, HBA, DSR ve ESBS

Sorularım.

1-Skoda da ne tür sorunlar yaşıyorsunuz. Mesela servis ve onarım süreleri nekadar.
2- DSG sisteminde sıkıntınız oldumu.

Hayırlı cumalar dilerim.

oktava vw yan sanayisi 2.el piyasasi sifir ayrica 2,0 motoru test ettip bir ara kalçasi savruluyor yani pek tutulmuyor türkiyede... yaramaz işine beklentilerini karşilamaz yazik parana

Esat kardeş bende yakında araba alacam. bütçem 25-30 tl arası ve hangi araçları tercih edersin. teşekkürler.

Skoda oktavya için passatla eş değer diyorlar. Passatta dizel 1900 motorda var ama oktavyada 1600 TDİ DSG nisanda geliyor.

Geçen gün bayiye gittim engeli olan arkadaşların tercih ettiklerini söyledi.

Ben kullanmadım ama almaya niyetliyim. Bu yüzden sizlerden gelecek paylaşımlara göre fikrimi netleştirecem.

geçen sene 1,6 a5 kasa clasıc aldık.Araç 10,000 km de ama bu zamana tık sesi gelmedi.gerçi fazla km yapmadı ama konfor ve hacim bakımında oldukça güzel araba.WW yan sanayisi değil yan bantlarında imal edilen araç.Audi-ww ve skoda orta kasa araçların şaftı aynıdır.
Arkadaş bu araçtan sadece benzin sorunu yaşıyor.Yani benzin fiyataları arttığı için.Lpg yede biraz karşı onun için.
Şunu derim sana kardeş paran zor gücele yetiyorsa al.Ama biraz daha çıkarım dersen o zaman ww ye geçiş yaparsın.Yada VOLVO S80 incele 2.el olarak 2000-2005 arasını 23-35 arası bulabilirsin asıl tank budur.başkasını tanımam.Hayırlı olsun...

Alperen, octavia ile passat benzer araçlar.Ancak sanıldığının aksine octavia passat platformu üzerine kurulmamıştır.buna rağmen almanlara göre bu iki araç aynı sınıftalar.(zamanında bu iki araca aynı diyip passat neden 2 kat pahalı diye almanyada dava açılmıştı yanlış anımsamıyorsam)
Dsg ise şuanki mevcut en iyi sistem.6 ilerinin yanı sıra şuan 7 ileri kuru sistem çıktı.Eski sisteme göre daha fazla torka dayanabiliyor olsa da insanların kafasında soru işaretleri var.Lakin sen aracını ileri düzeyde modifiye etmeyeceksen bundan korkman yersiz.
Yerinde olsam Octavia düşüneceğim araçlardan birisi olurdu.
Hayırlısı olsun.

Bencek en iyi araba ,sıfır arabadır.
al megane 1,5 dci konfor'da var ekonomide.
türkiyede 500000 araç satılmış,iyi olmasa bu kadar insan alırmıydı.
karar senin .

EN İYİ ARABA ,SIFIR ARABADIR;)

Alperen kardeşim sualini ve arkadaşların yorumlarını okudum Bendeniz otomobillerle yakinen ilgilenen bir dostun tavsiyelerini kaale alırsan sana önerilerim şunlar olur. 1-İlla 0 km. araç alacaksan ve para durumun müsaitse 2010 Opel Astra 1.3 CDTI. 2-Yok fazla para vermeden 0 km. bir araç almak istiyorum diyorsan Hyundai Accent Era 1.5 CRDi-VGT, 110ps veya Fiat / Tofaş Albea 1.3 Multijet.. Bu araçları şiddetle tavsiye ederim yakıtta cimri Periyodik bakımlarındada fazla hırpalanmazsın (Opel hariç) Özellikle Dikkatini Hyundai ve Albea,ya çekerim bu iki araç ticari taksilerdede çok tutuluyor malum onlar çok km yaparlar sanırım anlatabildim? Ne alırsan Şimdiden Hayırlı Olsun...

Not: Bu arada Audi ve Volvo markaları hakkındaki yazılanlara bende katılıyorum.. Skoda Octavia,dan uzak dur ikinci eli yok serviside çok pahalı....

ben yerınde olsam bıraz daha para bırıktırrım acele etme ya audı a3 al sıfır yada volvo s40.ama servısı yakıtı uygun olsun dıosan yenı megan hatchback cıktı 1.5 dızel al..yada golf te alabılırsın 0 km..

Volvo S40 çok hoşuma giden bir araba oldu ama otomotik vitesi yok.

Peki jeta nasıl arkadaşlar.

şu 1600 cc sınırı kalksa güzel seçenekler olacak ama,
idare edelim artık. jetta biraz fason duruyor bence.

Sayın İsmail Bey,

1600 motor konusunda biz engeli yaşıyanlar arkadaşlar arasında bir duruşumuz olsun diye çok çalıştım ama öyle arkadaşlarımız çıktıki seneçeklerimizi arttıracak yerde daraltmaya kalktılar.

Biraz kadercilik ama bence çoğu bilgisizlikten kaynaklanıyor. Hatta sizin üzerinizde bile baskı oluşturduklarının farkında değiller. Mesela, bir arkadaşımzı allah gözünüzü doyursun doplo sizin neyinize yetmiyor diyor. Kişisel tercihlere saygı göstermeden baskı kurmaya kalkıyor.

Bizim görevimiz en iyiyi aramak, bulmak ve paylaşmaktır. Ama biz en iyiyi daima kendimize istersek, paylaşmazsak gelişemeyiz ki, yarınlar bugünlerden hep ama hep daha zor olur.

Saygılarımla..

Kardeş araba konusu çok farklı bir olgu. Zevk ve renk meselesi gibi. Senin beğendiğini ben, benim beğendiğimi sen beğenmeyebilirsin. O yüzden derimki yüreğinin estiği yere git. Orası doğru yer olacaktır. Bende nasipse Haziran ayında chevrolet cruze (plus) alacam. Başka markalara bakmıcam bile. Ruhum onu istiyo ben ne yapim.

Yüreğinin götürdüğü yere git doğru ama gittiğim yerde yüreğim daralmasın :D diye tecrübeye danışayım dedim.

Bu miki maus bişeyler demiş octavya için ama hiçbirşey anlamadım 6 yıldır oktavya kullanıyorum bir otomobilden beklenilen herşey var bu arkadaş ne istemişte bulamamış araçta anlamadım servis olayına gelince ufak tefek sorunlar yaşadım garantisi doluncada güvendiğim bir dostuma götürüyorum sorun yok keşke sınırlandırma olmasada 1.9 oktavya alabilsek kısaca şöyle özetleyebiliriz saglam ekonumik kullanım yüksek performans üst düzeyde konfor. HAA UNUTMADAN GENİŞ BAGAJ :)

Üst Alt