Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ağrılarım çok arttı..?

zeynebim

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Skolyoz ağrım olmuyordu yanlız bugün çok ağrım var ve bu beni çok halsiz ve rahatsız ediyo harp içiyorum hiç bir işe yaramıyo acaba ilerliyor mu ki bu yüzden olabilir mi ağrı.
Bilgisi olan varsa sevinirim.

11 yıldır skolyoz hastasıyım 2 ay öncesine kadar hiç ağrım yoktu. ağrılarım olmaya başlayınca bende siizn gibi korktum ve hemen doktora gittim doktorumun söylediğine göre (25 yaşındayım) gelişimim tamamlandığı için derecemin artma riski yokmuş.Bu yaşıma kadar ağrı çekmemen çok normalmiş çünkü yaşım gençmiş ve şimdi yaşlanıyormuşum ağrılarımın ortaya çıkma nedeni de buymuş.

ağrılarınız için aldığnız haplar pek faydalı olmayacak ben fizik tedaviye gitmenizi öneririm ben gittim faydasınıda gördüm

skolyozda ağrı olması kaçınılmaz;bnim tedaviye başladığım senelerde çok fazla ağrım olmadı; ağrı olması skolyozun derecesine bağlı diye bir bilgim vardı doğrumu bilmiyorum ama; 45 derecelik skolyozun ağrısı değişik 50 yada daha üstü eğriliklerde ağrı daha fazla olur diye biliyorum

skolyoz agrisi

Selam!

Malesef zamanla skolyoz agri veriyor. Benimde hafifden skolyozum var. Agrim oldukca uzanmaya calisiyorum, ALLAHAsükür etki ediyor.

Gecmis olsun dileklerimle...

Slm

Skolyoz ağrısı dereceninartmasını olabilirmi

AĞRILARIM ÇOK ARTMAYA BAŞLADI NE YAPMALIYIM???

slm arkadaşlar daha öncede bu konuda br çok msjım oldu skolyoz ağrılarım çok artmaya başladı ve bu beni çok rahatsız ediyo acaba ilerliyomu ki çok moralim bozuk skolyozum 20 derece

zeynepcim keşke burdan sana yardım edebilsek

zeynebim

ben çok ama cidden çok fazla doktora gittim.bir arkadaşında belirttiği gibi skolyozda dereceden çok yaş önemli yaş arttıkça ağrı da artıcak demişti doktorlar bana.ben olmayacağım diye direndim uzun yıllar ama bu yıl artık daha fazla dayanamayıp ameliyat oldum.daha doğrusu geçen yılın sonuna doğru oldum.şimdi iyiyim yine ağrılarım oluyo tabi ama eskisi gibi değil.soğuk havalarda artıyo nedense.sıcak tutmaya çalışıyoru sırtımı sende öyle yap.yanlış hatırlamıyosam düzcedesin orda yüzme imkanın var mı bilemiyorum ama yüzmek tek çareymiş:))ne güzel di mi.keşke her hastalığın tedavisi bu kadar kolay olsa.o da olmazsa fiizik tedavi hareketleri yap.iyi bir doktora git.gerçi ben bunu burda ilk defa açıklıyorum.yahuu skolyoz hastalarını anlayıp daa uzun uzun dert dinleyen herşeyi anlatıp bizi rahat ettiren bir doktora henüz rastlamadım.hepsi kapalı kutu.
sen üzülme ama önce bir kontrole git.filmlerini çektir.gerekirse için rahat etsin diye sende artık filmlerini inceleyip anlamaya çalış.ve korkma eğriliğin fazla değil.dikkat edersen de artmaz inşallah.off ya o kadar çok çektim ki herkese kol kanat germek istiyorum ama fazla uzun yazınca da coşuyorum.mesajlaşırız yine.

SLM

çok teşekkür ederim simsim cvp verdiğin için egzersiz yapıyorum ağrıları buna da yoruyorum. evet düzcede oturuyorum burda yazın yüzme imkanım var doktorumda aynı şeyleri söylemişti.tekrar çok sağol ben 20 yaşındayım bu arada.

Re: SLM

sende saol canım.bende ameliyattan sonra 3. ayda fizik tedavi hareketlerine başladım.ağrılarım başladı.ameliyattan sonra hiç ağrım yoktu.fizik tedaviye başlayınca ağrılarda başladı.normalmiş.sende de öyle oldu demek ki.zamanla geçiyo.ben değişiklik yaptım faydasını gördüm.belki sende de işe yarar diye yazıyorum.bana doktorumun verdiği hareketleri günde 20 defa yapmam gerekiyodu.ağrım olunca ve şiddeti artınca ben hareketleri bıraktım( bir süre için).şimdi ağrım yok ve hareketlere yeniden başladım ama 5 ile başladım azar azar artırdım 10 la devam edip vücudum alışınca 20 ye çıkarıcam.ağrımda olmuyo artık.sana da tavsiye ederim.sağlıklı bir insanda bile spor yapmaya ilk başladıklarında ağrı olur biliyosun.seninkide öyledir diye umalım.kışın yüzme imkanın yok mu düzcede kapalı havuz yok mu canım.keşke olsa da sende rahat rahat yüzsen.o kadar iyi geliyoki vücuda .sen moralini yüksek tut.kendine ve omuriliğine dikkat et:))

Mrb ben 17 yaşındayım be 20 derece skolyozum var 2 ay öncesine kadar ağrılarım dinmişti fakt suan cok büyük ağrılarım var ve bu bacaklarıma vuruo bacaklarım uyuşuyo özellikle sağ bacağım cok uyuşuyo hissedemicekmişim gbi geliyp bazen kalçama vuruyo bu ağrıda cok acı cekiyorum aynı durum sizde de var mı kalca ve bacak uyuşması ?

Abilerim ablalarım sizden özel bi ricam olucak çok kısa zamandır bu foruma üyeyim ama okuduğum şeyler baya iyi geldi bilgi sahibi yaptı.
Konu şu: 2 senelik bi kız arkadaşım vardı ve ayrıldık 1 sene oldu ben onu sevmekten vazgeçmedim. ama şimdi duydumki ondada skolyoz hastalığı varmış geceleri uyuyamıyo ve çok ağrısı oluyomş lütfen ona bi şeklde yardm etmeme yardmcı olurmusunuz ? Hani tedavi için zaten hayr dyomuş korkuyo sanırım en azndan ağrılarnı dindirecek yada hafifletecek bişeyler yapmak istesek ne yapabliriz ? Tedavi konusunda önerileriniz varmı ? Korse tedavisi için ikna etmeye çabalycam korse tedavisi hakkında ne düşünüyorsunuz güvenilirmi ?
Şimdiden herkesten allah razı olsun

Arkadaşlar benim kollar im ve bacakları im özellikle omuz dirsek ve dizlerim çok ağrıyor benim durumumda olan arkadaşlar varmı?skolyoz hastası olan....Bilgilerinize ihtiyacım var yardım cı olursaniz sevinirim.

İyi günler. Yaptığınız çok güzel bi hareket. Skolyoz olduğu için terk edilenlerde var. Ben şuan 23yaşındayım. Skolyozum 17 yaşlarımda ilerlemye başladı. Böle belimde ağırlık varmoş gibi yorqunluk gibi başlamıştı. Hemen doktora gidemedim. Sonralar gittiğimde bana korse önerdiler. Kullandım. Sonra doktor o korsenin çok yumuşak kaldığını yalancı korse olduğunu soyledi. Sonra sert plastikten korse kullandım. Onu takınca sanki esir kampındaymışım gibi hissediyodum vücudumu eziyolardı sanki ağlaya ağlaya yavaş yavaş dakikaları arttıra arttıra kullanmaya başladım aynı zamandada sinir hastasıyım ve buda iyice bozdu sinirlerimi. Sonra artık saatleride arttırmaya başladım ve doktorların söylediği 24saate geldim korseyle uyuyordum ve haftada bi kez çıkarıyodum yıkanmak için. Ancak bende hiç bir iyileşme derecesi olmadı. Çünki bunun yaşı var benim kemiklerimde büyüme durmuştu. Aslında bunu doktor söyleye bilirdi onlar kemiğe bakınca biliyorlar. Eks kız arkadaşınızın kemiklerinde büyüme durmuşsa kemik sertleşmişse artık ona korseden fayda yok faydası olmayacağı birşeyi denemesin. Sert yerde tahta üzerinde yatsın sırt üstü ve öne doğru yatsın. Kesinlikle asla sağ yada sol tarafı üstüne yatmasın. Diğer yapılan yüzme masaj gibi şeyler onun ağrılarının azalmasına yardımcı olabilir. Ancak kemik büyümesi kapanmışsa artık tedavi olarak tek çare ameliyat. Ben yıllardır acı çekiyorum ve bu acının hangi şiddette olduğunu skolyoz hastası olmayan bir insan anlıyamaz. Hemen yoruluyoruz. İnsanlar anlıyamıyor neden şunu yapmıyosun şu işi gibi baskılar tahammül edilmez. Lütfen skolyoz acısı çekene özen ilgi anlayış göstersin herkes. Allah bu imtihandan hayırlısıyla çıkış nasib etsin herkese.

Gercekten skolyoz için bir bio enerji uzmanına gitmenizi tavsiye ederim. Benim oğlumda var arkadaşlar. 19 yaşında yaklaşık beş ay önce gitrik dr yüzme tavsiye etti ayrıca çok ilerleme olduğunu söyledi eğim artmıştı. Altı ay sonra gelsin dedi tekrar film çekileceğini söyledi. Bio enerji oluyor haftada 2 kez yüzme ye gidiyor. Önce sunu belirtim eğim dışardan bariz görünürken şuan çok zor belli oluyor. Bir ay sonra altı ayımız dolacak film cekilecek inşaallah düzelmiş olur. Boyle olursa bunu paylaşacagım. Hepinize Allahtan sifa dilerim. Ve lütfen bu konuda sarlatan olanlardan uzak durun.

İyi günler. Semihim isimli üye arkadaşımız. Yazdıklarım ne kadar doğru olur bilmiyorum ancak bio enerji diye birşey yoktur. Olsa bile insan oğlu onu doğru kullanmaz. Oğlunuz 19yaşında zamanı çok az kalmış kemik yaşı bitmeden başka tedaviler deneyin lütfen. Bakın bio enerji yapılıyorsa yüzmek neden? Çünki bi şekilde farklı yollardan iyileştirip adını bio enerji koyuyorlar. Lütfen oğlunuzun sağlığını riske atmayın çünki yaşı ilerledikçe skolyozun ameliyatsız tedavisi şansı her gün azalıyor. Kısmet nasip. Ancak sonradan pişman ola bilirsiniz. Haddimi aşarak yazıyorum ancak sizi uyarmak zorundaydım. Herkes önce bioenerji diye başlıyo bunun sonu hep aynı bunlar hep şarlatan işler. Lütfen sizi kandırmalarına izin vermeyin. Bakın efendim bana her taragtan sürekli masörler önerdiler sözde bu masörler masaj yaparak bel kemiğini yendiden topluyomuş. Beyin var. Allah bize beyin verdi. Düşündüm kemik ya bu kemiğe masaj yapılarak müdahale edile bilirmi kesinlikle hayır. Masak skolyoz zamanı orda sıkılaşmış olan kasları yumuşatır Okadar! Öyle olsaydı kolu kırılanı da masaj yaparlardı. Kemik bu. Erken yaşlarda bazı tedaviler işe yarıyor. Ancak tıbbın dışında başka tedavi yoktur! İyi günler diliyorum herkese.

Bnmde agrilarim çok naptiysam olmadii ilaç korse iğne fizik tedavi hiçbiri ise yaramıyor skolyozum var belimde 10 derece ama agrim çok iki sirtimda 3 belimde fıtığım var doktor en son kifozunda (kamburluk)temelini atmissin dedi artik napsam bilmiyorum

Aminnn

bendede skolyoz vede boyun fitigi var internetten dik durus korsesi almustim buara onu kullaniyorum vede boyunluk verdi doktor kullanmaya calisiyorum adacayi ve sysam yagi ile masaj cok ii geliyor bi deneyin istersenz

zeynebim bende %63 dereceye kadar dayandım en sonunda doğru doktoru buldum bu site ve çok değerli kardeşim sayesinde 1 yıl geçti ameliyat olalı çok ayakta kalınca belde ağrı oluyo dinlenince geçiyor sana tavsiyem İstanbul Ümraniye devlet hastanesi git muayene ol ve doktorlara sonuna kadar güven şimdiden çok geçmiş olsun

Üst Alt