Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz, akciğer sorunları ve ameliyat..?

Gülcan83

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
ÖyKüM' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar bende 10 sene öncesi skolyoz çıktı.Eğrilik bele yakın olduğundan riskli olduğu ve hatta yatalak bile belki olabileceğim söylenmişti bana.Eğrilik derecem 52 idi.Ancak her geçen gün eğrilik artmaya başladı ve ağrı ve nefes darlığı yapmaya başladı.Ben de bu ameliyat için uzun bi süre araştırma yaptım.Ve Florance Nattıngale hastanesinde olan Azmi Hamzaoğlu'na giderek hastalığımın takibine başladık.Ameliyat kaçınılmaz olduğundan Çapa'da şu an profesör olan Cüneyt Şar'ın bu konuda çok iyi olduğunu araştırmalarım sonucu öğrendim.Ve 2 sene önce bu çok riskli olan ameliyatı her türlü riski göze alarak oldum.Ve şu an çok şükür ki çok çok iyiyim ve iyiki ameliyat olmuşum diyorum.Bu konuda Cüneyt Şar konusunda gerçekten çok iyi.Arkadaşlara tavsiye ederim.Hepimize geçmişler olsun.

Öyküm peki sende akciğer fonksyon bozukluğu yokmu bende var ve benimde dr.um Azmi hamzaoğluydu narkoz nefes darlığı nedeniyle verilemediğinden ameliyatım yapılamadı.Ameliyat öncesi sağlığınla ilgili Biraz daha bilgi verirmisin?

ben de doğuştan kifoskolyozum hiç ameliyat olmadım. inşallah olmak zorunda da kalmam. 39 yaşındayım bu zamana kadar ciddi bir problemim olmadı ama akciğerlerim sorun olacak gibi. yaklaşık 20 yıl kullandıktan sonra nihayet 10 ay önce sigarayı bıraktım. bırakamam sanırdım ama bırakılıyormuş. fakat şimdide benim için zararlı olan kiloları aldım. aslında fazla değil 3 kilo ama beni rahatsız etmeye yetiyor işte.

Re: sinem_ay

sadecef07' Alıntı:
selam sinem,
sen kime ameliyat oldun bilmiyorum ama iyi olman güzel. aslında bende iyiyim, düne kadar bişeyim yoktu küçük ağrılarım ve nefes problemim hep vardı ama, takmıyordum. dün ileri derece kifoskolyoz dedi göğüs hastalıkları doktoru, o canımı sıktı nedir dedim daha ilerisi var mı? soluk ölçüm cihazının testini etkileyen ileri derece demişti aslında doktor. bana kimse ameliyat olmazsan felç olursun demedi, ne de başka bişey. ameliyat olmam gerektiğini bile söylemediler sadece olmamam gerektiği söylenmişti daha 10 yaşında bile yokken. ya aslında ben bu sorunlarla uğraşmak da istemiyorum. hayata sımsıkı sarılmışken böyle şeyler moralimi bozmamalı. sadece kardiyolojide ciğerlerimin küçük olduğu ve balon şişirerek geliştirmem gerektiği söylendi 2-3 yıl önce belki 4 yıl o kadar. tembellik ya yapmadım. ama artık bu egzersizi yapacağım. tembellik yok. başka neler yapılabilir bilmiyorum. bana egzersizi olanlar varsa mail atarsa sevinirim. sevgiyle kalın...

Merhaba sacede bende de akciğer fonksyon bozukluğu var.Kifoskolyoz nedeniyle kemik akciğerin üzerini kapladığı için rahat ve derin nefes yerine kısa ve kızlı nefes alıyoruz.Ben bu nedenden dolayı ameliyat olmadım ama pişmanda değilim çünkü hayatımı çok rahat sürdürüyorum. Egzersiz olarak balon şişirme evet iyi bir yöntem ayrıca birde kum torbalarıyla çalışma var.

Anlatıyım bu egzersizi;
2ayrı kum torbası hazırlanıyor ağırlıkları (2kilodan az olmasa daha iyi)öncelikle kum torbalarından tekini sadece göğüs kafesinin üzerine koyuyorsun ve burundan derin nefes alıp ağızdan bırakıyorsun 10kez.Daha sonra yine tek kum torbasını karnına koyuyorsun aynı şekilde nefes alıyorsun.Son olarakta kum torbalarının biri gögüs kafesinde diğeri karnında olucak ve derin nefes alıp nefesi içinde gezdirme deniyor içinde bir süre tutuyo gibi gezdiriceksin.

2. egzersiz çarşaf egzersizi;
Çarşafı alıyorsun sırtından göğsüne sarıyorsun ve iki elinle sıkıca çekip derin nefes almaya çalışıyorsun.Bu işlemide 10kez yapabilirsin.Bu egzersizlerin amacı zorluklara karşı nefes almaya çalışarak nefes açmak.

3. egzersiz olarekta; bir makinem vardı ağızdan nefesi içime alarak içinde bulunan mekanızmayı yukarı çıkartmaya çalışıyordum.(bunu evde nereye koyduğumu bulamadım bulunca resmini çekicem göstermek için)
Ben bunları 1 yıl yaptım işe yaradı ama doktorların istediği kadarını yapamadım ve vazgeçtim çalışmalardan :?

Umarım sen başarılı olursun.

Sağlıcakla kalın.

selam!

gülcan bilgilerin için teşekkürler. deneyeceğim. ama ne derece başarılı olurum bilemiyorum... :roll: denenemeden bilinmez değil mi? bu gün doktora gittim. doktoruma konuyu ilkkez araştırdığımı ve endişelerimi anlattım. film çekildi haliye ve bana durumumun çok iyi olduğunu söyledi, ameliyat konusundan da bahsettim ve bana ameliyat olursan felç kalırsın endişeleneceğin durum yok dedi. rahatladım. en önemli avantajımın kilomun olmaması olduğunu söyledi, yani kilo almak yok. diyetteyim arkadaşlar 2 kg vermem lazım tabi bana göre, doktorumun talebi değil bu. sinemin sorusuna da cevap vereyim mesele ciğerlerim değildi çünkü ondan sonra ayağımdan ameliyat geçirdim. ayağımı kırmış platin konulmuştu. sebep kemiklerimin yeterince sağlam olmaması, cam gibi demiş ama biliyorum ki cam kemikler otururken bile kırılıyor ifade yanlış yani. :lol: ya doktorumun o zamanlarda fazla bilgisi olmamasıydı belki de. ama ben halimden çok memnunum ya. öyle bir kalbe sahibim ki, sevdikçe büyüyor, çoğalıyor. arkadaşlarım benim eksilerimi hiç görmediler şimdiye kadar. hayatla öyle barışığım ki, sadece 2 gündğr sıkıntı yaşadım o kadar. ya ben maratona mı katılacağım, ben eskiden de böyle nefes alıyordum. boşşşşşşşşşşşverdimmmmmmmmmmmm

Arkadaşlar anlaşılan sizler için ameliyat karar ı verilmiş peki sizlerde akciğer fonkson testinde bir sorun çıkmadımı?
Benim akciğer testip yapıldığında narkozu kaldırabilecek kadar olmadığından ameliyat yapılamadı sizlerde bu durum nasıl bilgi verirmisiniz?

gülcan akciğer fonksiyon testiyşe ilgili bilgi istemişsin:
benim testimde bir problem çıkmadı muayenelerimde gayet iyi hiç bir problem yok.yalnız garip olan bir durum daha doğrusu nefes alamıyorum ve bu psikolojik bir olay ama hiç bişekilde bu testlere ve muayenelere yansımıyor.doktorlara göre sapasağlamım ama ben hala nefes almakta zorlanıyorum :)
mustican sende şu önemsememe pozisyonundan çıkta arada kontrole git bari.
en azından ne durumda olduğunu takip et

Tşk sultan bende de sorun olmasaydı şuanda ameliyat olalı 6yıl olmuş olacaktı ama madem olmuyor bende bıraktım herşey:)
Şimdi yine araştırmadayım belşki narkozsuz ameliyat tekniği gelişmiştir ümidiyle

Sağlıcakla kalın

not:Akciğer fonksyon testiyle ilgili diğer arkadaşlarda yazarsa sevinirim.

rica

nurgül msn mi eklememişsin sen bana cevap yazarak ver sen daha iyi olur :)

arkadaşlar ciğerleriyle ilgili probleminiz varsa bunun bir oyuncağı var ben çok zor bulmuştum bir arkadaştan.önceki doktorum da ameliyata hazırlık için ciğerlerimi geliştirmem için balon şişirmemi tavsiye etmişti.hani şu büyük balonlar varya bunlardan alıp ciğerlerinizi geliştirmeye çalışabilirsiniz

bende biçok kez yaptırdım akciger fonksiyon testi o alete psikolojikmen alerjim oldugu için dogru çıkmıyo bazen ileri derecede bazende orta derecede yetersiz çıkıyo ama bana solunumuma hiç bi zararı yok nefes darlıgı çekmiyorum ameliyatlarımdada bi sorun bu yinde çıkmıyo kemiklerin deformasyonundan dolayı akcigerlere olan bası siz ne kadarda çalışsanız nefes açmak için basıyı kaldırmak için cerrahi bişeler yapılmazsa pek başarılı olunmuyo

defne,
Kesinlikle doğru nefesi açmak için yapılan çalışmalar geçici olarak nefesi açıyor ara verince eğrilikten kaynaklanan baskı artıyor ve nefes darlığı yine devam ediyor :(

ARKADAŞLAR BENDE OMURGA EĞRİLMESİ NEDENİYLE AKCİĞERİM İYİCE SIKIŞMIŞ ARTIK NEFES ALAMAZ HALA GELMİŞTİM
artık rontgen filmlerinde bile akciğerim çıkmıyor görünmüyordu.
ankarada ibni sina hastanesinde ortapedi bölümü hocası SayınProf.Dr.Tarık Yazar bana wep tıar diye omurga bir set taktı bu cihazı taktığı 3.üncü hastasıda benim bu cihaz dünyada yeni yeni tıpta kullanılıyor. En az 3 ay oldu daha ameliyat olalı Allaha çok şükür nefesim de açıldı akciğerimde normale döndü. Tarık Yazar hocamda omurga üzerine dünyada ilk 10 içinde bir hocamız çok başarılı ameliyatlara imza atıyor omurga üzerine scolyoz hastalarının mutlaka görünmelerini tavsiye ederim. yaşım geçti diye düşünmeyin en azından solunumlarınız için bile birşeyler yapılır.

düzelecek durumda ise hasta düzeltme imkanı çok oluyor hocamızın. ben 2000 yılına kadar ankarada çok ünlü başka hastanede tedavi oluyordum ama hep hatalı oluyordu amleiyatlarım birgün bir hocam beni tarık hocama teslim etti çok memnunum iyikide teslim etmiş
sağlığıma kavuştum.

Prof.Dr.Tarık YAZAR TEL. 03124660292 03124660291

ankara ibnisina hastanesi tel. 0312 3105456

t.yazar@bir.net.tr

hamidem benim kız resimmi dagıtıyon bitanede bana imzalayıp gönder :D

skolyoz

evet bende bir skolyoz hastasıyım genetiksel olduğu benim oğlumla kanıtlanmış oldu oğlumda skolyoz hastası 30 yaşında ameliyat oldum Doktorumun Adı Ahmet ALANAY Hacettepe Üniversinde bir doçent. çok başarılı bir ameliyat oldu. tamamen düzeltti skolyozumu ve platinlerle sabitledi. şimdi çok iyiyim. bence bir çok sorununuza Ahmet Bey yardımcı olur gibi geliyor bir mail atasınız cevaplar. benimde solunum sorunum vardı kalmadı ama. %65 idi skolyozum ve hızla ilerlemeye başladı doğumdan sonra. doğum etkiliyor bunu unutmayın. ama bence skolyoz ve kifoskolyoz için tek bir doktorla kalmayıp araştırın. benim doktorum dünya çapında bir doktor. denemenizde fayda var derim. Akciğer fonksiyonlarına yardımcı olcaklardır. pes etme

Yaran kızı merhaba

Bu wep tıar seti ile ilgili hiçbir bilgiye ulaşamadım bu nasıl birşeydir bana link verebilirmisin yada anlatırmısın bakmak/öğrenmek istiyorum.

tam adını alıyım buraya yazarım
adını tam şekli ile
interenette bvarmı bilmiyorum

ceza fan bende skolyoz hastasıyım evt bu hastalıgın tedavisi var ameliyat ameliyatla omurilige cubuklar ve vidalar takıyolar egriliğe baglı olarak soracagın soru olursa msj yaz yardımcı olmaya calısırım

.

hastalıgın bazı tedavileri var korse yüzma ameliyat ama korse ve yüzme cok az derecedeki skolyozları iyilestirmede etkin 40 ı geckin derecelerde genelde ilerlemeyi durduruyo korse ve yüzme yani genelde ameliyat riks her ameliyatta oldugu gibi var bunu unutma bir burun ameliyatında bile risk var omurgaya takılan cubuk ve vidalar beni su an cok rahatsız etmiyo ama uzun bir süre egilemedim buda normal uzun sürecli bir ameliyat tam iyilesme süresi 2 yıl diyorlar ve ameliyatta yas önemli bir faktör ben izmir dokuz eylülde doc.dr can kosaya ameliyat oldum cok cok gecmiş olsun

içini ferah tut ... Bu ölümcül ve çaresiz bir hastalık değil ... Acil şifalar dilerim :wink:

telve;

Ben 16 yaşındayım 40 derece skolyozum vardı ameliyat oldum.Doğuştan değil ergenlik döneminde olanlardanım. Ben kalıtsal değil diye biliyodum.Kalıtsal olduğuna emin misiniz. Bide ameliyat olduktan sonra normal doğum yapılabiliyo mu. Cevaplarsanız çok sevinirim

Üst Alt