Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyat olacağım. Bilgisi olanlar bi bakabilir mı?

Kucukyildiz

Yasaklı Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Ameliyat sonrasi cok ağri çektiniz mi yada iz kalma durumu oldu mu hangi hastanede tedavi oldunuz baltalimani kemik hastanesinde olan var mi ben orda olucam deneyimlerinizi paylasir misiniz memnun kaldiniz mi ve boy uzamasi oldu mu sizdede derecesiyle birlikte ne kadar uzadağinida yazar misiniz

Ameliyat sonrası ağrı çekmedim evet iz kalıyor hali ile Bursa Uludağ üniversitesinde oldum boyum uzadı nefes alışim normale döndü gayet memnunum hiç sorun yaşamadım ama kişiden kişiye fark var

Teşekkürler sizlerin yorumlariyla cesaret buluyorun ameliyat icin sanada geçmis olsun kaç derece ve tahminen kaç cm bir uzama oldu canim

bende kifoz 95 derece vardı ameliyat oldum yedi yıl önce. kifoz ile skolyoz ameliyatı aynıdır aynı işlemler yapılır. kifoz omurilik kemiğinin C şeklinde eğilmesi
skolyoz ise S şeklinde eğilmesidir

ümraniye araştırma hastanesi op.DR NEJDET SAĞLAM'da oldum 10 saate yakın sürdü ameliyat
ameliyattan sonra bir kaç ay vidalara alışma süreci oluyor normal olarak
ben ameliyattan hemen bir gün sonra yavaş yavaş yürümeye başladım
3 içinde taburcu oldum
elazığdan istanbula sırf ameliyat için gelmiştim

yaklaşık olarak 5 cm boyum uzadı
başta 8 cm di ama zamanla vidalar kemiğe uyum sağlayınca esneme yapınca normale döndü

ağrım hiç olmadı (ameliyat sonrası iki gün şiddetle ağrı hariç)

hala daha sıkıntı çekmiyorum ama sadece ağır bir şeyler kaldırmamaya ve ömür boyu ters hareket ani hareketler yapmamaya çalışıyorum
ama misal geçen hafta halı saha maçında kaleciydim ister istemez uçuyorsun
yerlere zıplıyorsun şükürler olsun sıkıntı yok
rabbim herkese şifa versin

ameliyat olacağınız doktoru iyi seçiniz
çünkü riskli bir ameliyat
ameliyat başalırı geçer ise ve sizde özellikle ilk iki yıl kendinize dikkat eder iseniz ALLAHIN izni ile ömür boyu bu hastalıktan kurtulmuş olursunuz

benim vidalarım çıkmamak üzere yerleştirildi
bazı hocalar ilerleyen yıllarda tekrar çıkartıyoruz diyorlar
benim fikrim aynı acıları tekrar çekmek doğru olmaz

o nedenle benim vidam var mı yok mu belli bile değil çıkmasa da olur (36 ad vida var)

gelişmeleri yazın lütfen ALLAHA EMANET OLUN

Teşekkür ederim anlattiklariniz icinnsizde allaha emanet olun tabi riskli bir ameliyat bir iki gün ağrida normal ama uzun sureli ağrilar olmasindan korkuyodum insallah oyle biseyde olmaz ben vidalarin geri alinmasini istiyorum ama merak ettiğim birşey var acaba vidalar alininca boy tekrar kisalir mi 😄 allah herkese şifa versin bu zorlu süreçtr

Merhaba geçmiş olsun bende 2 hafta önce kifos skolyoz ameliyatı oldum kifos 78 skolyoz 54 dereceydi ameliyatim 7 saat sürdü sonra odama aldılar ilk 2gun ağrilar oldu sonra yürümeye başladım sonra 7cm boyum uzadı ve gözle görülür bir şekilde vücudumda değişiklik oldu daha düz ve dik duruyorum ve nefes alışım bile düzeldi 18 tane vida takıldı sabitlendi vidalari hissetmiyorum bile şuanda çok iyiyim çok şükür ameliyattan ilk bende çok korkuyordum ama ameliyat sonrası hayatım değişti...

Teşekkürler sizede geçmiş olsun bende önce ameliyattan çok korkuyodum ama ameliyat olanlarin yorumlari o kadar rahatlatti ki beni artik korkmuyorum :)

bittercikolata merabalar bende kifoz hastasıyım kütahyada duruyorum en yakın uludağ uni var ameliyat yapabilecek hangi doktora ameliyat oldunuz acaba şuan durumunuz nasıl bir sıkıntınız var mı yardımcı olursanız sevinirim :(

Geçmiş olsun bana daha once doktor ameliyat demisti ama şimdi egzersizlerle kontrollere gelmemi söyledi yani ameliyat olmadım henüz

Baltalimaninda hangi doktorla gorusmustun Kucukyildiz bende ameliyat için bayramdan sonra Akif albayrak la gorusucem bende baltalimaninda olmayı dusunuyorum ama sanırım ameliyat için baya 3 4 ay kadar bekliyormussun :(

Ben resul musaoğlu diye bi doktor daha buldum izmit seka devlet hastanesinde onu da öneriyolar onun da ameliyat sırası geç mi acaba :S

Zenon
Ben bu çarşamba ameliyat olacam inşallah
ankara acıbadem emre Acaroglu na siz ameliyat tarihi aldınız mi

Dlkmnz
3 4 ay değil ya bana yaklaşık 20 gün
Sonraya verdi randevu hatta çarşamba günü olacam

Zenon
Burak akesene oldum ben 2 yıl oluyor hiçbir şikayetim yok çokta memnunum
Önerir misiniz diye soracak olursanız evet öneririm

Merhaba,

54 derece eğriliğim vardı. 20 Temmuz'da Adana Ortopedia Hastanesinde ameliyat oldum. Eğrilik 9 dereceye düşürüldü.

Ameliyattan sonraki ilk ayı geçirmiş oluyorum. Ağrılarım neredeyse tamamen geçti. Ameliyat izi ise gün geçtikçe daha iyi görünüyor. Boyum 3 santimetre uzadı. Ameliyat olmaktan 5 sene kaçtım ama şimdi 'iyi ki olmuşum' diyorum.

Doktorunuzu seçerken tecrübeli olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Hastane şartları da bu ameliyat için yeterli olmalı. Eğer bunları dikkatlice seçerseniz ameliyat için endişe etmenize gerek yok.

Üç-dört gün açıkçası ağrılarım oldu daha sonra azalarak devam etti. Ağrı şiddeti ve süresi kişiden kişiye göre değişebilir ama dayanılamayacak derecede acılar uzun sürmüyor. Umarım faydası olur yazdıklarımın.

Ben 17 yaşındayım skolyozum 33 derece doktor korse verdi ama çok zor olduğu için kullanmıyorum egzersizleri de yapmıyorum vaktim olmuyor yüzmeye gidiyorum arada sizce eğrilik daha da artar mı ve hen eğer artarsa bile korseyi takmayı düşünmüyorum sizce ne yapmalıyım?

Ben ameliyat olalı 14-15 sene oldu. Ortadan kırılmış; ama full kaynamış. Sıkıntı yok. Halterler, dambıllar, yatak güreşi fln yapıyorum. Sıkıntı yok. Dik durmayınca az ağrı oluyor.

Sen takmadığında ne oldu ve kaç yaşındaydın? Ağrıların oluyor ama korseyi hala takmıyorum takmam da kendimi biliyorum başka bı önerin var mı?

Bana 16 yaşındayken skolyoz tanısı konuldu o zaman derecem çok değildi daha da artmasını engellemek kaslarımı güçlendirmek için korse verdiler.Başlarda bi kaç kez korse kullanmaya çalıştım ama çevreden aldığım tepkilerden açıkcası utandığım için daha fazla kullanmak istemedim.Hem kız olduğun için o yaşta görünüşe çok önem veriyosun hemde en ufak bi tepki bile korseden egzersizden uzaklaştırıyodu.Hastalığımı kabul etmek bile istemiyodum, doktora bile giderken zorla gidiyordum.Sonra ağrılarım yavaş yavaş artmaya başladı sırtüstü yatamaz hatta sırt ağrılarımdan uyuyamaz oldum Derecemin nerdeyse ameliyat düzeyine geldiğini söylediler, yine de korseyi kullanmayı düşünmedim.

Belli bir süreden sonra ameliyat kararı alındı.Ameliyatımı hatırladıkça hala içim titrer.O kadar zor ve riskli olacağını tahmin etmemiştim, bu kadar büyük bir operasyondan geçireceğimi de.Ben uyuyup uyancam bitecek aynı zaman da boyum da uzayacak diye düşünmüştüm hep.
Yoğun bakımda günlerce yalnızca kafamı hareket ettirerek yattığım günleri, o demirlerin vücudumda tek tek diziliş acısını unutamıyorum.Ameliyattan sonra da kas güçsüzlüğüm ve felç olma riskim açısından aylarca fizik tedavi almam gerekti.Çok zor günlerdi benim için...

Şimdi deseler ki korseyi hiç çıkarmadan o yazın sıcağında, okul günlerinde, düğünde, bayram da... yıllarca tak; saatlerce egzersiz yap ,bi dk düşünmeden yaparım.Ameliyat olmayı önlemek elimdeyken değerini bilememişim.Çok şükür şimdi iyiyim ama o dönem ki travmalarımı atlatmak bana senelere bedel oldu eğitim hayatım, sosyal hayatım, hiç bir şey eskisi gibi olmadı.Hem kendimi hem ailemi maddi manevi yordum.

Sana tavsiyem elinde fırsatın varken sakın kendi sağlığını ihmal etme, umursamazca davranma, ağrılarını görmezden gelme, inan ki hiçbir şey yaşanmadan öğrenilmiyor ama çekilen acılar da yanına kar kalıyo.Sen egzersizlerini yapamıyosan bile korseni kullanmaya dikkat ettiğin sürece RAbbim şifanı verir inşallah.Sağlıcakla...

Polio Sekeli ile skolyoz ameliyati olan varmi aramizda.

Seyda geçmiş olsun kemik gelişimin yani boy uzamanız bitti ise dereceniz büyük ihtimal artmayacaktır bu durumda zaten korsede kullanamassın korse boy uzaması olduğu sürece kullanılır derece artmasın hatta dereceyi düşürsün diye boy uzamanı ancak doktor bir film ile veya yanılmıyorsam el testi ile tespit ediyorlar eğer boyun uzuyorsa derecen mutlaka artacaktır bu durumda mutlaka korse kullanmalısın hoşcakalın

Bende küçük yaşlarda bir kaç defa skolyoz ameliyatı oldum.
Ahmet alanay'da ankarada. 2000 Li yıllarda.
Şimdilik bir sıkıntım yok Çok şükür.
Ağır kaldırmadığım sürece ağrı olmuyor.
Buna da şükür.
Ameliyat olunması gerekiyorsa olun arkadaşlar. Korkmayın. Doktorlara güvenin.
Ahmet alanay doktor şimdi ıstanbul da görev yapıyor. İnteRNETTEN araştırabilirsiniz..

Zehra hanım çok geçmiş olsun güzel bir yazı kaleme almışşın tebrik ederim inşallah bu tecrübelerinden faydalanırlar kızımdada 42 derece skolyoz vardı öğrendiğimizde tabi çok üzüldük sanki duvara tosladık

doktorlar ısrarla ameliyat dediler 40 derecenin üzerinde olduğu için ve ameliyat olmassak dahada artacağını söylediler hatta ameliyat tarihini bile belirledik fakat bir mucize oldu kızımın bir arkadaşındada varmıış skolyoz bana söyledi ailecekte tanışırız kendiliri ile hemen babasını aradım durumu paylaştım sağolsun tecrübelerini benimle paylaştı türkiyede korse tedavisine başlamışlar ama pek faydasını görmemişler bir sürü sıkıntı yaşamışlar bir tanıdıkları almanyada korse tedavisi yapan doktoru önermişler herşey yoluna girmiş önemli ölçüde derecesini düşürmüş oda bize önerdi tabi bizde soluğu almanyada aldık

yaklaşık ikibuçuk sene günde en az 20 saat korseyi çıkarmadı hatta hiç çıkarmadığı günler oldu neticede büyümesi bittiği son randevumuzda derecemizin 29.5 düştüğünü söyledi ve artık böyle kalacağını söyledi tedavi tarihlerimiz. 01 08 2014. - 06.03.2017. Hoşçakalın

Üst Alt