Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatı konusunda ısrar ediyorlar. 16 yaşındayım. Karar veremiyorum!?

enes16

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
10 Kasım 2016 Güncel: Skolyoz ameliyatı oldum

_______
Merhaba

ben 16 yaşında bir skolyoz hastasıyım. 2 yıl kadar önce annemle babamın, omuzlarımdaki asimetrik duruştan şüphelenip önceden televizyonda gördükleri skolyoz olabileceğini düşündüler. Bunun üzerine doktora gittik ve çift eğrili skolyoz teşhisi kondu (iki eğri de yaklaşık 40-50 derece civarı). Aceleci durmadı sadece tek çözüm ameliyat dedi.
Mayıs 2015'te bir doktora daha gittik ve iki eğri yaklaşık 50-55 derece civarındaydı. Yapacağını yapmış daha fazla ilerlemesini beklemiyoruz ama 6 ay sonra bir kontrole gelsin dedi. Arada 2-3 doktora daha gittik ve doktorlardan biri buralarda hiç oyalanmayın Ankara, İstanbul gibi yerleri araştırın dedi.
Ağustos 2016'da yani yaklaşık 15 ay sonra daha fazla ilerlemesini beklemiyoruz diyen doktora tekrar gittik ve eğrilerimin her ikisi yaklaşık 78 derece olarak ölçüldü. 15 ayda 21 derecelik artış var bu kadar eğri çok fazla ben ameliyat olmasını öneririm. Ama bebek olmadığı için iç organlara zararı olmaz dedi.
Geçen ay yani 2016 Eylül ayında bir tanıdığımızın yönlendirmesi vasıtasıyla Ankara Üniversitesi İbn-İ Sina Hastanesi'nde beyin ve sinir cerrahı Hasan Çağlar UĞUR hocaya göründük. Çok geç kalınmış bir ameliyat vs. şeyler söyledi ve kararı bize bıraktı.

Hastanenin alacağı yatış ücretleri vs. dışında doktor ücreti alınmayacağını öğrenince biraz rahatlamıştık. Doktor bizden haber bekliyordu ve ailem benden habersiz doktoru aramışlar. Bu sabah 9 da hastanede olacağız 4 saat sonra yola çıkıyoruz. Fakat tam olarak ne için çağırıldığımı ve nasıl bir süreç geçireceğimi bilmiyorum.
Şunu da söyleyeyim biraz alakasız olacak ama ben Ankara'ya en son 11-12 sene kadar önce gitmiştim ve geçen ay Ankara'ya tekrar gittiğimde şehri o zamanki psikolojimle hatırlıyordum bunun psikolojide adı ne pek bilmiyorum ama buda benim moralimi çok bozuyor yani Ankara'dan korkuyorum nedense.
Şu anda çok kötü durumdayım son anda bir şekilde ameliyattan vazgeçebilirsem 16 yaşındayım ve 78 derece çift eğrili skolyozum var ameliyat olmazsam neler olur?
Ameliyatım kesinse yarın gittiğimizde bana neler yapcaklar, kaç gün hastanede yatacağım? Ne kadar süre sonra ameliyata alınacağım? Derecem fazla olduğu için 2016 teknolojisinde bile felç kalma riskim çok mu? Lütfen sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.

[SIZE=2]3-4 saat sonra Ankara için yola çıkacağız lütfen konuyu okuyanlar tecrübelerini yazabilir mi? Yazdıklarım uzun geldiyse bile en azından renkli yazdıklarıma yanıt verir misiniz?

Teşekkürler.[/SIZE]

Doktorlar dogru karar vermis korkmana gerek yok senin için hayırlısı neyse o olsun kardeşim teknoloji çok gelişti bu bakımdan ameliyatlar çok basarılı oluyor geçmiş olsun

Allah yardımcın olsun delikanlı. Korkma dualarını et yat uyu. Bak hala online duruyosun. Ankara'dan korkma. La ne biçim bebesin sen niye korkuyon la angaradan :D:D Şaka bir yana gönlünü ferah tut bu saatten sonra önce allaha sonra türk doktorlarına güveneceksin iyileşince burdan çok iyi şeyler yazacaksın bize inşallah.

enes16 içini ferah tut. Derece ölçümü yaptıklarında senin duruş pozisyonun çok önemli bide her hoca aynı şekilde ölçmediği için dereceler farklı çıkabiliyor bende kifoz derecemi kendim ölçebiliyodum röntgeni bilgisayarda açıp ölçüyordum. İzmirde 45 ölçmüşlerdi istanbulda 78 ankarada 55 yine ankarada ameliyat olduğum hoca 60 65 derece arasında demişti ben kendimde 55 60 ölçüyodum :) ameliyat kozmetik açıdan psikolojik açıdan seni iyi hissettirecektir buna emin ol. Hastanede 13 yasında 16 yasında skolyoz ameliyatı olan çocuklar vardı ilk geldiklerinde korkuyolardı biraz konuştuk gittiler oldular ameliyatlarını sende çekinme biraz ileriyi düşün bu şekilde nereye kadar gidebilirim de hayatının dönüm noktası say ol birazda doktora güven hocam siz nasıl uygun görüyosanız odur ben hasta olduğum acıdan korktuğum için sağlıklı karar veremeyebilirim siz ne diyosanız odur de

Cevaplarınız icin tesekkur ederim. Hastaneye yatisim yapildi yapilali 3-4 gundur tetkik ve tahlillerle ugrasiyoruz. Ozellikle bugun yaptirdiklari kan gazi olcumu cok canimi yakti. Kanin atar damardan alinmasi gerekirken 2 kere toplar damara girerek bosuna canimi yaktilar. Yas itibari ile cocuk sayildigim icin ve hastanede cocuk poliklinikleri olmadigi icin 3 gun boyunca hasta nakil ambulanslariyla cebeciye gidip gelmek zorunda kaldik. Bugun sonunda tum tetkikler tamamlandi (sanirim) ve Hasan hocam odamiza geldi. Sali ve persembe benim ameliyat gunlerim dedi dolayisiyla ameliyatim olursa haftaya olacak. Açı uzerinde calismalar yapmalari gerekiyormuş. Detaylari konusacagiz dedi ve gitti. Ben korkmaya basladim cunku sanirim bu derece Hasan hocayi aşacak gibi ve bende guvenemiyorum ailem ile benle ayni fikirde. Ameliyat gunune kadar Eskisehir'e donmeyi dusunuyoruz. Bedenim iyi olacak diye ruh sagligimin bozulmasini istemiyorum soyledigim gibi burada psikolojim bozuluyor. Sizce eve dondukten sonra ailemle konusup burada ameliyat olmak istemedigimi soylemeli miyim?

Yarin sabah bir problem çıkmazsa ameliyata alınacağım. Benim için dua edin lutfen...

Maalesef ameliyatim perşembeye kaldı.. :(

Bu ameliyat bünyeden bünyeye farklılık gösteriyor bu tamamen senin bünyenin dirençine bağlı bana doktor 6 ay ağrın olacak dedi ama hç bir şekilde olmadı şuan 11 ay oldu ameliyat olalı ama hiç bir şekilde hiç bir ağrım olmadı allaha şükür hastanede yatma konusuna gelince eğer yoğun bakıma falan düşmezsen çabuk çıkartıyorlar enfeksiyon falan kapmadığın sürece ama olurda kaparsan uzun sürerbiliyor eğer ameliyat olmazsanda zamanla sabahları mide bulantısı ile uyanıyorsun aniden şiş olan bölgeye ağrılar giriyor yemek yiymiyorsun sebepsiz karın ağrıların oluyor falan benim aşırı derecede ilerlemişti ama hiç sorunsuz çıktım ameliyat sonrası ağrı kesicileri bile vurdurmadım yani dediğim gibi tamamen bünyene ve ameliyatı yapacak doktora bağlı kolay ameliyat değil boyun izasından kalçaya kadar komple kesiliyor

doktorunu cidden iyi araştır çünkü her doktorun yapabileceği kadar basit bir ameliyat değildir bu ameliyat bu işte Prof. Dr olmasını senin açından daha iyidir ama olmaktan asla vazgeçme ilerledikçe bu kez vücüdünü tam düzeltemiyorlar illa yine kalıyor

Üst Alt