Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Skolyoz ameliyatı olalı 1 ay oldu. Ameliyat sonrası hareketler hakkında sorum var..?
Merhaba ben 20 yaşındayım 1 ay önce ameliyat oldum 48 derece skolyozum vardı bunun haricinde kambur durduğum için belimdeki diskler dejenere olmuştu. Yani göğüs hizasından bel bölgeme kadar işlem gördüm. 14 vida 2 platin var şuan sırtımda. Ameliyat olan arkadaşlar ne kadar süre sonra eğilebildiler bunu merak ediyorum. Doktorlar 3 ay 6 ay vs diyorlar ama bunu yaşayan kişilerden duymak daha iç rahatlatıcı oluyor. Ben şuan eğilmek dışında her işimi kendim görebilecek durumdayım. Tek moralimi bozan şey çabuk yorulmak. Ameliyat olalı 1 ay oldu ve ben bir 10 gün sonra dışarı çıkma iznine kavuşuyorum yani 40 gün boyunca evde olmuş olucam bu da ne kadar süre boyunca yürüyebiliceğimi veya oturabileceğimi tahmin etmeme engel oluyor. Çünkü 15 dakika otursam veya banyo yapsam hemen yoruluyorum enerjim kalmıyor yatmak istiyorum ameliyat olanlar bu süreci yaşayanlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim ne kadar süre dışarıda kalabiliyordunuz 1 ay sonunda? Benden bilgi almak ameliyat hakkında konuşmak isteyenlere her zaman yardımcı olurum teşekkürler şimdiden.
Ben de kifoskolyozdan ameliyat oldum. Eğilebilme süresi kişiden kişiye göre değişebilir sanırım. Ama o yorgunluk ve devamlı yatma hissi ilk zamanlar oluyor. ilk 2 - 3 ay belki daha az. Ama geçici birşey endişelenme. İçini ferah tut. Henüz ameliyatın çok yeni. Zamanla herşey çok daha güzel olacaktır inşallah..
ben de 3 ağustosta oldum ameliyat. başta bende de vardı yorgunluk ama zamanla geçti. kişiye göre değişir bu sanırım. daha dışarı çıkmadım ben de. ama mesela 5 gün önce boyun ağrımdan duramıyordum. hiç geçmeyecek sanmıştım ama şimdi gayet iyiyim karamsar olmamak lazım. ağrı sızı yorgunluk hepsi geçiyor nihayetinde. çok geçmiş olsun. inşallah geçer bir an önce yorgunluğunuz.