Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Skolyoz ameliyatı olan kişinin hoplayıp zıplaması sakıncalı mı?
az önce ağlıyodum senin bu sorunu gördüm gülüyorum şimdi saol)
ben günlerdir skolyoz olduğum için hergün 4 saat yol gidemeyeceğimi ispatlamaya çalışıyorum doktorlara.anlıycan onlar bile skolyoz hastası olan benim karadenizin tozlu virajlı köy yollarında hoplaya zıplaya gitmesine normal diye bakyosaaaa.senin bir maçta iki zıplamanda da bir sakınca yoktur.(benim görüşüm değil bu yanlış anlama doktorlara olan kızgınlığım sadece)
denk geldi cidden ama bırak ağrısın be serseri sen spor yaparken maçta tezahürat ederken mutlu oluyomusun buna bak.ağrı geçer gider .
ben işimi yapmaya giderken ağrı çekiyorum doktorlar umursamıyo bile.skolyoz ameliyatı olanlar hoplar da zıplar da diyolar.hem skolyoz vuruyo hem de doktorlar .ben işimi yapmak istiyorum ama ağrılardan yapamıyorum.
valla tamamen iyileşiyim istediği kadar ağrıtsın o doktorlara inat durmadan zıplıycam hoplıycam.nasılsa artık işimi yapamıycam yaaa bol bol maçlara konserlere gidip zıplıycam koşucam .belki bende mutlu olurum)
doktorlar bısey dıorlarsa senı asla dınlemıorlar...bukonuda benımde dılım yandı....
ben su an amelıya olmadım ama skolyozlu bırı olarak gayet rahatt spor yapabılırıorum..hemde sıklıkla... ama bu yaz amelıyattan sora nolur bılmıorum....ya sımdı benımde aklım karıstı.. :roll:
ben ameliyat olalı 5 ay oldu biliyosun konuştuk seninle.inan şimdiden koşmaya başladım.neden koştun deli misin diyeceksin.uçakta yanımda deli bir kadın vardı ameliyatın 3. ayında sırtımda sırt çantasıyla ondan kaçtım koşarak)) birde geçen hafta hastaneden koşarak çıktım sinirlendim ve farketmeden koşmuşummm)ohh beee iyileşiyorum galiba
bende ameliyattan önce tenis oynadım.pek beceremesemde çalıştığım okulda voleybol maçlarına katılırdım.bir de folklor hocasıyım.anlıycan skolyoz değilde başka şeylerden daha çok çektim ben.
sen de bir karar ver korkma beraber koşucaz senle ok mi))gamzeli senle de maça gideriz değil mi))
yaw korkmayın.ben ameliyattan önce her gün mekik çekerdim.sportiftim yani.ameliyattan SONRADA BİSÜRE ZARFINDA KOŞMAYA BAŞLADIM.ARADA ŞINAW ÇEKİYORUM.KİLOYA DİKKAT EDİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ BU ARADA. BENİM AN ÇOK YAPMAK İSTEDİĞİM ŞEY BANGİ-JUMPİNG Dİ AM ARTIK HAYAL OLDU :lol: ANLİCANIZ DOKTORLARI DİNLEYİN.KORKMAYIN CANINIZ NE İSTİYOSA YAPIN.KOŞMAKSA KOŞUN,ATLAMAKSA ATLAYIN.EĞER AĞRILARI DÜŞÜNÜRSENİZ ERKEN ÖLÜRSÜNÜZ MAAZALLAH KÖTÜ KÖTÜ OLANI SEWER.BUNU UNTMAYIN.
bence deneme agustosta benim 2 yıl olacak ama biraz hareket ettiğimde cok agrı oluyo yani 2 yıl sonra istediğini yapabilirsin cümleleri seni rahatlatmak için söylenmiş palavralar :mrgreen:
vlla ben skolyozdn bu ayın 23.de 4. amelytımı oldm önceki amelytlarımda da hoplyı zıpladm kndmi hiç bişeyde kıstlamadm hatta jimlastiğe bilee gtmiştim daha sonrada hiç bi sıkıntı çkmedim
9 ay da bitti artık hopluyorumda zıplıyorumda koşuyorumda
ama ağrılar geçti mi derseniz maalesef.ama dinlemiyorum onları napıyım ağrım olmayınca asıl korkuyorum bünyem alışık değil normal bir yaşantıya.
hoplayında zıplayında ama sonra yatıp dinlenin ki ağrılar geçsin
ben 2 sne önce amelıyat oldum.
doktorum amelıyat sonrası 3 ay korse verdı ve 1 yıl butum spor derslernı ysakladı.
ama bnm ıcımdekı halk oyunları sevgnı bıtırmedı ve subatta oldum amelıyatı ve 19 mayısa katıldm korseyle aılemn butun ıtırazlarna ragmen
ve suanda da halk oyunları ve basketbol oynuyorum..
bence bırsey olmaz:d ve olmadıda
Yüzmek benim için bir tutku oldu skolyoz vesilesiyle öğrendim ama şuan takima bile girmeyi düşünüyorum ama ben skolyozumun 18derece olduğunu sanarak korse ve yüzme te baslamistim ama meğer doktor o hastalıktan anlamiyomus nilmiyosan sevk et demi incilerinmi dökülecek bir de prof.olcaksin çoğu paraci ve aldiği parayi hak etmiyor iste sonuç olarak doktorun bilgisinden suphelenince başka doktora. Gittim çetin ondere ameliyat dedi sirtta 40 belde 42 dereceymis ameliyat olmazsan ilerde basima ne gelir şuan hic bi rahatdixligim yok agrim yok ameliyat oluyimi olursam yuzemezmiyim yani