Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatı olanlar, bu soruları yanıtlamanız olmayanlar için pusula olacaktır!

zehirliyaprak

Yasaklı Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
1) Hangi doktora, hangi hastanede ameliyat oldunuz?

2) Ameliyat olduğunuzda kaç yaşındaydınız?

3) Ameliyat olmadan önceki skolyoz dereceniz kaçtı?

4) Skolyozun yanında farklı hastalığınız vs var mıydı?

5) Ameliyattan sonra düzeltme ne kadar oldu?

6) Doğuştan mı yoksa sonradan oluşan bir skolyoz muydu?

7) Ameliyat başarılı geçti mi?

8) İyi ki ameliya olmuşum diyor musunuz?

9) Ameliyat olduğunuzda tıptaki gelişmeler ne kadar iyiydi?

10) Ameliyat olmadan önceki şikayetleriniz ve ameliyat olduktan sonraki durumunuz ne oldu?

11) Ameliyat olduğunuz Dr. iletişim bilgileri nelerdir?

12) Ameliyatı özel hastanede mi yoksa devlet hastanesinde mi oldunuz?

Bu sorulara dikkatlice cevap verilirse herkes aradığını bulacaktır. Ameliyat kararı vermek için bunlar önemli sorular... Sitedeki sayfalarda bu soruların hepsine cevap bulamadım. Lütfen cevaplarınızı bekliyorum. :):):) Katılımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

tabiki bir kifoz - skolyoz ameliyatı olmuş biri olarak cevap veririrm :)
1) profesör doktor önder aydıngöze ameliyat oldum cerrahpaşada üniversitesinde.
2) ameliyat olduğumda 16 yaşımın sonlarındaydım :)
3) ameliyat olmadan önceki skolyoz derecem 100 ü gecikti.
4) hayır yoktu.
5) baya bir düzelme oldu dümdüz oldu sırtım hiç birazcık kaldı ama belli bile olmuyor dışardan içten kaldı çünkü.
6) sonradan oluşan bir skolyozdu.
7) evet gayret başarılı 2 tane ameliyat geçirdim.
8) evet diyorum.
9) ameliyat olalaı daha fazla olmadığı için gayet iyidi şimdikiyle aynı yani.
10) ameliyat olmadan önce bende çok ama çok hiç çekilmeyecek kadar ağrım vardı biraz nefes sorunum oluyordu ama ben en çok ağrıdan çekti he bide görüntü bozukluğu oluyo biraz
11) neden bu kadar bilgi istiyorsunuz anlamadım beim doktorumun özeli olmadığı için hiç tel nosunu felen bilmiyorum stajerlerinin var ama onların iletişim bilgilerinin tabiki veremem buradan :) ama eğer istersen cerrahpaşaya gidip görüşebilirsiniz doktorumla.
12) ameliyatımı üniversite hastanesinde oldum yani özel değil.
eğer sorularına güzel cevap verebildiysem ne mutlu bana :) tekrar geçmiş olsunn sadece deyeceğim hiç bir zaman umudunuzu yitirmeyin herşey olacağına varsın :)

foruma fazla girmediğimde dolayı cevap yazarsanız görmeyebilirm özelden mesaj atarsanız belki cevap verebilirm :)

1) Azmi Hamzaoğlu'na , Florence Nightingale'de ameliyat oldum.

2) Ameliyat olduğumda 17 yaşındaydım.

3) 48 buçuk dereceydi.

4) Başka bir hastalığım yoktu.

5) Düzeltme %90 civarında oldu. Ama görülen düzelme sanki %100 gibi.

6) Ergenlik çağı sonrası oluşan bir skolyozum vardı.

7) Ameliyat başarılıydı.

8) İyi ki ameliyat olmuşum diyorum çünkü ağrılardan ve sırtımdaki eğimden kurtuldum.

9) Ameliyat olduğumda tıptaki gelişmeler devam etmekteydi.

10) Ameliyat olmadan önce sırtım ve kalbimin çevresinde bir baskı hissediyordum ve zaman zaman ağrılarım oluyordu.Ameliyat sonrası ağrılarımdan kurtuldum yalnızca hareketlerimde biraz kısıtlamalar yaşadım o kadar.

11) İletişim bilgileri Florence Nightingale'den alınabilir.

12) Ameliyatı özel hastanede oldum.

Deniz canım çok teşekkür ederim. Bilgilerin çok güzel...
Sevgiler:):):)

bende yazayım dedim ama hangi birini yazim :) doğuştan skolyozum var 23 yaşımdayım.4 kez ameliyat oldum derecem hep 90'ı buldu.nasıl yani diyeceksiniz 5 yılda 1 aynı haline döndü.
1.ameliyatım 4 yaşında izmir tepecik ortopedi bölümünde
2.ameliyatım 12 yaşında izmir bozyaka beyin cerrahisi bölümünde
3.ameliyatım 18 yaşında denizli pamukkale ünv beyin cerrahisi bölümünde
4.ameliyatım 23 yaşımda denizli pamukkale ünv. ortopedi bölümünde
son ameliyatımı 3 şubat 2011de yani 1 ay önce denizli pamukkale üniversitesi ortopedi bölümünde doç dr esat kıter yaptı.tabi ona beyin cerrahisi prof erdal hocada yardım etti.derecemin ne olduğunu bilmiyorum çnk ölçülemiyormuş :) fakat 1 ameliyat daha olmam gerek işte o zaman tamamen düzeleceğim söylendi.çnk 4 yaşında yapılan ilk ameliyatımda kemik dondurma işlemi yapılmıştı. fakat dondurulan kemik yerinden dönmüş o yüzden hep yeniden eğrilmişim.bu yazdıklarım gözünüzü korkutmasın iyi ki ameliyat olmuşum dedim her seferindede çnk ben düzelmeyi kafaya koydum :) kaç kez olursa olsun ameliyat olucam ve sonunda isteğime kavuşucam :)

Üst Alt