Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatı oldum, ağrılarım var. Askere alınır mıyım?

tolga16

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar bende 12 yıl önce yaklaşık 50 derece skolyozdum 13 saat süren bi operasyon sonucu saglıgıma kavuştum belimde 6 tane platin var görünüşte saglıklıyım ama tabi ki de agır hareketler koşu vb. şeyler beni yoruyor ve özellikle soguk havalarda belim çok agrıyor bu ay içinde tecilimi bozdurup muayene olucam acaba çürük raporu alabilir miyim?

Büyük olasılıkla askere alınırsınız. Ama siz yine de durumunuzu belgelemek için hastaneye sevk alın bence. Muafiyet sağlamasa bile, "spor yapamaz" vb. bir rapor verirler...

Alınmazsın biladerim ben de skolyoz amelitı oldum 8 sene evvel askerlikten muaf tutuldum

Skolyoz ameliyatı olmak kendi başına muafiyet sağlıyor mu? Ben, görünüşteki eğriliğe, nefes ve hareket kısıtlılığına bağlı olarak karar veriliyor diye biliyordum... Ama konu tecrübe ile sabitse, benim yukarıda vverdiğim bilgi yanlış demek ki.

görünüşte çok saglıklı görünüyorum ama yıllardır çektigim acıları bir ben bilirim platinin bir tanesi sol kaburgamda kalbimin hemen altında bazen o bölgeye kramp giriyor nefesim kesiliyor merdiven cıktıgım zaman bile nefes nefese kalıyorum ayrıca sag kulagımda işitme kaybı var
umarım muaf tutulurum kendimde askerlik yapacak gücü kuvveti göremiyorum

Şuben hangi askeri hastaneye gönderiyor? Ben 28 derece skolyozum elverişli verdiler. Heyet raporuna itiraz edeceğim bakalım ne olacak. Hatta raporuma 28 yerine 20 derece hafifi skolyoz, bacak uzunluk farkıma da 3,1 cm yerine 2 cm yazdılar. İtiraz etmeme rağmen terslendim. Askere almak için ellerinden gelenleri yapıyorlar. Ancak alınırda çürüğe ayrılırsan tazminat davası açabiliyorsun.

kartal6787;

Henüz ameliyat olmadım. Ameliyat olup platin takılan skolyoz hastaları % 100 alınmıyormu?

onu bende bilmiyorum banada sürpriz olucak temmuzda bende muayene olucam %48 raporum var platin var raporda skolyoza bağlı solunum azlığından göğüste % 20 verdi ankara numunede fizk%35 verdi ortalama sonuç%48

tolga16
bende senın durumundayım on yıl once bende skolyozdan amelıyat gecırdım platın bendede var ve temmuzda benım tecılımde bıtıyo muayeneden sonra durumu aktarabılırsen memnun olurum derecemi ölçtürdüüm 31 cıktı TSKnın sağlık yönetmeliği şöyle ama pek bşy analyamıyorum

yönetmelikte yapılan yeni değişiklik:

Madde 63/B-1:

"“1. Omurganın ayakta çekilen radyografilerinde COBB açısı değerleri;
a) Skolyoz deformitesi için, ön-arka planda; torakal seviyede 26-45, lomber seviyede 21-50 derece arası deformiteleri.
b) Kifoz ve lordoz deformiteleri için yan planda;
Servikal bölgede; (-1)-(-10) derece arası kifoz ve 66-75 derece arası lordoz,
Torakal bölgede; (-1)-(-10) derece arası lordoz ve 66-75 derece arası kifoz,
Lomber bölgede; (-1)-(-10) dereceden fazla kifoz ve 96-110 derece arası lordoz deformiteleri.”
"

Eski hali: " B) 1. Omurganın görünüşünü bozacak derecede açı yapan, kompansatris açı gösteren tüberküloza bağlı bulunmayan eğrilik ve şekil bozuklukları (Skolyoz, kifoz, jibozite, lordoz vb.). "

Skolyoz ameliyatı sonrası askerlik işlemi yaptıran arkadaşların deneyimlerini paylaşm

Skolyoz ameliyatı sonrası askerlik işlemi yaptıran arkadaşların deneyimlerini paylaşmasını bekliyoruz... özellikle 2013 yılı içerisinde askerlik muayenesine girenler

Skolyoz ameliyatı sonrası askerlik işlemi yaptıran arkadaşların deneyimlerini paylaşmasını bekliyoruz...

2006 yılında skolyoz ameliyatı oldum sırtımda platinler var % 40 raporum var. 19 agustosta gölcük askeri hast.de muayene olacagım görünüşte bir sıkıntım yok ama bazı hareketler ( agır kaldırma bazı spor hareketleri yapmama vs) yasak bu durumda askerlik yapamam gibi geliyor ama sonucu size aktaracagım.. umarım 1 hafta içinde askeri hat.de durumum sonuçlanır..

iyi günler...:confused:

Üst Alt