Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatı oldum. Askere gidebilir miyim?

fevzi123

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Omurga kemiğimden ameliyat oldum. Omurga kemigimde 14 platin var bel kısmımda. Şuan ki Fiziksel Durumum bence iyi
Koşmamda hiç bir sıkıntım yok. Ağırlık kaldırmamda sıkıntı yok fitness'a gidiyorum şuanda. squat yapabiliyorum agırlıklarla bir çok squat hareketi yapabiliyorum. Yani eğilip kalmamda zıplamamda her hangi bi sıkıntım yok. Sadece ameliyat bölgem çok hassas. Bu koşullarda Askerliğe gidebilirmiyim ? Yaşım : 18 Boyum : 185 civarı kilom 67

geçmiş olsun kardeşim bugün içinde bilgisi olanlar mutlaka cevap verir..bende de skolyoz başlangıcı var hafif sağ'a doğru yazıyor emar sonucunda sağ kalçamda 3 tane vida ve diz'e kadar platin var.senin skolyoz durumun neydi acaba

birde skolyoz kaç dereceydi,ve rapor oranın kaç

fevzi123 %99 muaf olursun askerlikten

kosmamda sikinti yok derken hafif tempolu kosarken biseyler rahatsiz etmiyor mu sirtindan ?

koşmam da hiç bir sıkıntı yok km'lerçe koşarım hafif tempo hızlı koşu hiç fark etmez kondisyonum gayet iyi sürekli spor yapıyorum ameliyat bölgemim hassas olması dışında hiç bi sorun yok oda kesilen bölge düz bi çizgi şeklindeki yer hassas biraz okadar hiç bir sıkıntım yok. Türkiye'nin erkek oranına bakılırsa çoğu kişiden kondisyonum gayet iyi dayanıklıyımdırda vücudumun el verdiği yere kadar giderim.

fevzi123 ama dediğim gibi muaf tutulursun %99. Soğuk havalarda çok üşüyo mu sırtın ameliyat izinin olduğu yerler felan ?

üşüme gibi bi durumum yok ameliyat bölgem sadece elleyince biraz hassas başka hiçbir sıkıntım yok. top oynarken kalçamın üstünede düştüm yüz üstüde düşdüm sıkça her hangi bir sıkıntım yok

kime ne zaman olmustun ameliyati bide rontgen fotografin felan var mi veya sirtinin resimlerini atabilir misin whatsapp veya messengerden ozelden yazisalim skolyoz ameliyati olan herkes usumekten sikayetci senin hassasiyet dedigin nasil bi durum anlamadim tam

Salondaki hocaların haberi var mı geçirdiğin ameliyattan? Doktorundan onay aldın mı fitness yapmak için? Şuan sıkıntı olmaması, ileride olmayacağı anlamına gelmez. Ordu bunu riske atmaz. Yırttın hocam, tebrikler.

bende acaba kirdi mi arkadas dedim platini felan :) ama kondisyon saglam diyo sen olmus muydun ameliyat var mi rahatsizligin su an iyi misin ?

Ameliyatımı 2 yıl önce oldum. hasas dediğim şey ameliyat bölgem darbelere karşı diyer bölgelerden daha hassas. skolyozumun derecesi ameliyat kararı verildiğinde 42 dereceydi sanırım yanlış hatırlamıyorsam 6 ay sonra ameliyatımı olmuştum ameliyattan önçe 51 derece olması gerekiyor. fitness ıda yapıyorum fakat ameliyat olduğum bilincinde yapıyorum omurgamı zorlucak her hangi bir hareket yapımıyorum. Doktorunda bana tavsiye ettiği gibi yüzmeye başlıcam yakında

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.Bende skolyoz hastasıyım askerlik yapmadım.Gerçekten yapacak durumda değil idim.
Askerlik şubesinden askeri hastaneye sevkini iste.Gerçi şimdi askeri hastane kalmadı onlar uygun buldukları devlet hastanesine sevk ederler.hastanede sağlık sorunun nedir diye sorduklarında anlat.Işte püf nokta burdan sonrası eğer askerlik yapmak istiyorsan istediğini özellikle belirt geri hizmet tarzında hafif bir askerlik yaparsın.Istemiyorsan heyete girip sağlığının askere el verisli olmadığını ispatla onlar zaten prosedür e göre karar verirler.
Senin anliyacagin top sende.Sen ne yapmak istiyorsun

Benim ameliyat olmadan önce asker veya polis olma isteğim vardı. 12 13 yaşlarından beri bu ameliyatıda oluncada hayallerim başıma yıkıldı diyebilirim baya bi psikolojim bozuldu baya bozuldu yani. askere gide bilmek için elimden geleni yapmaya çalışıyorum artık vücudumun elverdiğince ileri gitmek istiyorum

hic biseyi degistirmez onune bak bende senin gibi dusunuyodum astsubay liktan elendim askerdeyken bu sebepten onune bak fevzi123

Üst Alt