Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatı oldum. Platinlerim oynuyor gibi hissetmem normal mi?

enes16

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba, 1 hafta önce S şeklinde skolyoz ameliyati oldum ve dün taburcu oldum. Gece yatarken hiç sorunum yoktu çok iyi hissediyordum her yöne (yuz ustu hariç) rahatlıkla donebiliyordum. Gece bir ara uyandım ve çok terlemişim. Şu an sağıma ve soluma dönemiyorum yani uyandığımda sağ tarafıma yatıyordum sol tarafıma dönmeye çalışırken platinler sanki yatağa yapışmış gibiydi bir yerden sonra hareket edemiyorum. Hani rüzgarlı havada hafif nesneler uçmasın diye üstüne daha ağır bir şey koyarız ya işte onun gibi platin de belimin sağ tarafını yatağa bastırıyordu ve sola dönmeye calışırken platine yakın bölgeler acıyordu. Yön değiştirebilmek için yataktan kalkıp diğer yöne doğru yatmak zorunda kalıyorum. Vücudumu nereye yatırırsam şu an platinler oraya doğru çöküyor ve ağırlık yapıyor. Bu neden oluyor dün hiç sorunum yoktu?

bunu doktoruna sor sana en sağlıklı bilgiyi kendisi verecektir bende de platin var ve skolyozdan dolayı ama hiç öyle birşey olmadı

bende de böyle bi durum olmadı. ilk aylarda yataktan kalkarken yan pozisyonda kalkmamı söylemişti doktor, hiç böyle bir sorun olmadı. doktoruna danış. geçmiş olsun.

Muhtemelen size öyle geliyordur ama belli de olmaz bir film çektirip gösterin biran evvel

Direk kötü düşünmemek gerekir fakat acil olarak doktora gitmelisin bu olay senin psikolojini de zorluyor içinde tedirginlik var hemen gidip kafanı rahatlat.

enes16 muhtemelen sana öyle geliyodur ameliyattan sonra o bölgeyi hissetmezsin uzun bi süre yavaş yavaş hissetmeye başladığın için ilk zamanlarda vardır ama sen narkoz un felan etkisiyle yeni yeni hissetmeye başladığın için öyle geliyodur doktor hastaneden çıkmadan bi röntgen daha isteyecektir orda çıkar zaten

acı varsa uzman yardımı alın, geçmiş olsun..

Platinleri taşıyamıyorum?

1 hafta önce skolyoz ameliyati oldum ve omurgamda 22 veya 24 tane vida var. Göğüs kafesimin bazı yerlerine çok baskı yapıyor ve uyuyamıyorum. Bana hastanedeyken iğne yapmışlardı o iğneyi yaptıklarında çok iyi hissediyordum platinler vs. hiç belli olmuyordu çok rahat oluyordum. Ama iğnenin etkisi geçtiginde platinler çok ağır geliyor, uzun süre oturamıyorum huzursuzluk yapıyor ve uyuyamıyorum. Ameliyat olalı 1 hafta oldu böyle hissetmem normal mi, bu platinler kaynadıgında rahatlayacak mıyım? Ve bu yaptıkları iğne nedir, nerede yaptırabilirim?

Agri kesici iğne böyle hissetmen normal alışmak zaman alır ilk 2 hafta zor geçer sonra daha kolay. Kolay bi ameliyat değil adam çapraz bağ ameliyatı oluyor 40 gün yuruyemiyo sen bol bol yuruyus yap doktor söylemiştir zaten

Peki oturma ve uyuma sıkıntıları ömür boyu devam mı edecek?

Normal sürekli yatma hissi verebilir yormadan kendini kalk yuru uzun oturma bide belden eğilme yüzünü yıkamaya bile eğilme 2 ay kadar elini islat yüzüne sur

Ağrı kesici alınca rahatlıyorum ama hap olduğu için etkisi çok uzun sürmüyor. Ağrı varken hep böyle acı içinde yaşayacagım keşke ameliyat olmasaydım diye düşünüp ağlıyorum. Umarım yakında iyileşeceğim ve ağrı kesici olmadan rahatlayacağım. Fakat halen bir cevap alamadım gerçekten endişelendiğim gibi böyle acı içinde ve ilaçlara bağlı mı yaşayacağım yoksa vücut platinlere alışıp rahatlayacak mı?

İlacı normalde yavaş yavaş kesmen lazım acı normal yapın değişti çünkü ilacı birakirsin biseyin kalmaz azalır bikac güne ağrıların biraz dirayetli ol :)

Üst Alt