Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatı oldum

cemurun0

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
http://www.engelliler.biz/forum/sag...e-skolyoz-var-skolyoz-ameliyati-olacagim.html

Evet arkadaşlar burda bahsettiğim ameliyatı oldum size biraz hastane günlerimi anlatmak istiyorum;

Ameliyat sabahı önlüklerimi giydim sedye ye yatırıldım ameliyat odasına götürdüler narkozu verdiler.
Ameliyattan sonra kendime biraz geldiğimde sol ayağımı oynatamıyordum doktor geldi sağ ayağıma anahtar sürttü hissediyordum aynısını sol ayağıma yaptı fakat hissetmiyordum ve ayağımı oynatamıyordum çok korkmuştum emara götürdüler ordan tomografiye götürdüler bir ameliyata daha gireceğimi söylediler ameliyat odasının kapısında ayağımı oynatmayı başlattım. Yüce rabbim o kadar büyük ki bunu 1 kere daha anladım.
Doktorların sevincinimi söylesem yoksa ailemin sevincinimi bilemedim şimdi :)
Tam Uyandığımda bekleme odasındaydım yoğun bakımda değildim ve bu moralimi düzeltmişti. Babam yanımdaydı ve acaip susazmıştım nasıl anlatsam size. 1 damla su için yalvardım herkese ama su içmem yasaktı sonunda hemşire geldi o benim çıldıracağım haberi yani su içme iznini verdi. Biraz su içtikten sonra kusmalarım başladı 1 gün boyuna kusmayla geçti sanırım midemdeki narkozu temizliyormuşum.
2.gün ise ağrım fazla yoktu ancak çok kansızdım dudaklarım bembeyazdı annemin dediğine göre.
sonra 9 gün boyunca acılar ağrılar derken evdeyim.
Özel yapım korse kullanıyorum ve çok rahatım.

geçmiş olsun kardeşim bende skolyoz hastasıyım 2006 yılında ameliyat oldum bende şu an çok iyim şükür sen çabuk atlatmışsın benim düzelmem 11 ay sürdü

çok geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin inş.

Skolyoz ameliyatı olanlar moral bulmak istiyorsanız okuyun

Abilerim,ablalarım,kardeşlerim ben 15 yaşındayım şu ana kadar 7 ameliyat geçirdim marfan sendromuyum bilmiyenler için kısa bir açıklama yapmalıyım sanırım.Marfan sendromu;iskeleti gözü ve kalbi etkileyen bir hastalık.Neyse ben 5 kere gözlerimden 1 kere göğsümden ( güvercin göğsü denilen göğüs duvarı bozukluğu için oldum her hangi bir sakıncası yoktu fakat ben istedim) ve daha yeni olduğum skolyoz ameliyatı.Ameliyattan önce moralim çok yüksekti çünkü ameliyatın risklerini değil ameliyattan sonra daha düz daha dik bir görünüme sahip olacağımı düşünüyordum ve bu bana moral veriyordu.Ameliyat anına gelirsek narkozu aldıktan sonra bir şey hissetmiyorsunuz zaten benim 50 derece skolyozum vardı,57 platın ve bir kaç kemik takıldı ameliyattan sonra ilk gecenizi kusmakla geçireceksiniz vücudunuzda ki narkozu atmak için fakat bunun hiç bir ağrısı yok.1-2 gün yürüyemiyeceksiniz hatta iştahınız bile en az seviyeye inecek ve ondan sonrası sadece sabır.ben hastanede 9 gün kaldım şuan gayet iyiyim özel bir korse kullanıyorum.Ameliyatın üstünden 20 gün geçti ve ben dışarı çıkabiliyorum bilgisayar başında rahatça oturabiliyorum rahatça yatabiliyorum umarım skolyoz ameliyatı olacaklar,ameliyat masasından iyi bir sonuçla çıkarlar iyi günler

Skolyoz ameliyatı sonrası...

Merhabalaar... Girmeyeli uzun zaman oldu be... Belki yazılarımı okumayanlar için kısa bir şekilde tanıtayım kendimi.. Şuanda 15 yaşındayım, Marfan sendromu hastasıyım 1.85 boyundayım, 60 kiloyum ve hastalığımın getirdiği etkilere göre fazla yakışıklıyım:D 7 ameliyat geçirdim. 7 yaşında 5 gözden, 12 yaşında göğüsten (Güvercin göğsünü düzeltmek için) ve 13 yaşında skolyoz... 59 platin takıldı... Ameliyatın üzerinden uzun bir zaman geçti merak ettiğiniz şeyleri www.facebook.com/cemurun0 adresinden ekleyip, mesaj atarak sorabilirsiniz buraya zamanımı ayıramıyorum... İyi günler.:):)

hangi hastane ve doktordan oldugunu söyler misin kardeşim bende olmayı düşünüyorum.

Üst Alt