Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatı olmak istiyorum. Ameliyat sonrası hakkında bilgi almak istiyorum..?

mactavish16

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım . Adım İbrahim 19 yaşındayım Bursa'da oturuyorum ve Skolyoz hastasıyım. Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan fikir edinmek istiyorum. Öncelikle şunu sormak istiyorum ;

Ameliyat sonrası kaç gün/hafta sonra okula başlayabilirim ?
Bu ameliyatta felç kalma ihtimalim yüksek mi?
Ameliyat başarılı geçerse en azından düzgün bir vücut için vücut geliştirme sporu yapabilir miyim ?
Bursa'da bildiğiniz güvenilir doktor var mı ?
Ve son olarak ameliyattan ne kadar süre sonra basketbol, futbol ve diğer sporları rahatça yapabilirim?

cevaplarını bekliyorum herkese sağlıklı ve mutlu günler .

Selam kardeşim. Ameliyattan sonra 1.5 ay sonra tahminimce okula başlarsın. Ama tabi bunu en iyi doktorun bilir. Felç kalma olayını sormuşsun ama bu konuda sana ne desem yalan söylemiş olurum. Yani herkesin ameliyat gidişatı çok farklıdır. Ameliyatının güzel geçmesi demek hayatın boyunca inşallah her hareketi zamanla yapabilmen demek. Ama Bursa'da bildiğim bir doktor yok. Ve son sorunun cevabını da bilmiyorum maalesef. Geçmiş olsun...

merhaba. ben 7. sınıftayken ameliyat olmuştum s skolyozum vardı. tabii ki felç riski var ama iyi bir doktor seçersen risk azalacaktır. antalyada yaşıyorum ancak ameliyatımı izmirde oldum. yani farklı bir şehirde ameliyat olman sorun yaratmaz. bir komplikasyon olmazsa ameliyattan 1 buçuk ay sonra okula başlarsın. ben ameliyattan 5 ay sonra yurt dışına uzun bir yolculuk yapacak kadar iyileşmiştim. daha sonra da dansa başladım. ve hip hop yapıyorum. yani ameliyat beni kısıtlamadı. ameliyat sonrası sürekli kontrollerim devam etti ve geçen sene doktorum demirin kemikleştiğini söyledi. şuan 17 yaşındayım 21 yaşına kadar kontrolüm olmayacak. 21 yaşında da son bir kontrolüm olacak ama formalite. hayatım ameliyat öncesine göre daha kaliteli. istersen doktorumun adını da verebilirim. bol şans :)

yorumlarınız için teşekkürler . ben de iyileşmek istiyorum dualarınızı eksik etmeyin

mactavish16 Merhabalar Bursada ikamet etmekteyim. Ağrılıklı olarak Nöroloji üzerine çalışan fizyoterapistim. Sormak istediklerinizi sorabilirsiniz

Üst Alt