Hocam her ameliyatın riskleri var diyerek klişe bir lafla başlamak istiyorum.
Skolyoz ameliyatlarında diğer ameliyatlardan farklı olarak felç riski vardır. Yalnız bazı üyeler gibi milleti korkutmak için sakın olma sakın etme demeyeceğim. Çünkü felç riski çok ama çok düşük.
Öyleki Prof. Dr. Şevki Erdem in bana dediği cümleyi aynen aktarayım
"Eski kitaplar bu riski 1000 de 1 ile 10000 de bir arasında yazar. Ama o zaman monitör yoktu , mr yoktu. Ben Kayseri'de de burada (İstanbul) da binlerce ameliyata girdim öyle bir şeyle karşılaşmadım , bu risk %0.000 diye gider "(Allah göstermesin)
Diğer riskler herkesin bildiği narkozdan çıkamama felan.
Yokuş çıkarken nefesim daralıyor demişsiniz. Yaşınızı bilemiyorum yalnız ileride bu sorununuz çok ama çok artacak. Göğüs kafesim benim de ileride. 80 civarı kifoz, 20 derece skolyoz var benim de. Şevki hoca okullar başlamadan önce bu yaz sonuna doğru ameliyatı yetiştireceğini söyledi bakalım.
Ağrı kontrolüne gelince ömür boyu bu ağrıları hafif de olsa çeken var.
Ameliyatı oldum oh salayım kendimi dersen çekersin , ama sporu hayatının bir parçası haline getirirsen çekeceğini sanmam. Özellikle yüzme
Derecenizi öğrenin. skolyoz 45 + ve kifoz 70 + ise genelde ameliyat önerilir zaten. Ameliyat olmak , olmamaktan daha mantıklı olsa idi zaten ameliyat yapılmazdı.
Şevki Erdem , Nurullah Ermiş , Çağatay Öztürk , Kamil Çağrı Köse
Bu doktorları özellikle öneriyorum . Hepsi hem kişilik hem başarı olarak 10 numara isnandır
Geçmiş olsun