Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatı olmalı mıyım? Riskleri nelerdir?

Konular
35
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar herkese marhaba bende skolyoz var derecemi bilmiyorum fazla can yakacak ağrım yok arada oluyor asıl derdim görünüş olarak çirkin duruyorum yani biraz öne eğilerrek yürüyorum şimdi ağrım fazla ağrım yok ama ilerde ne olur bilinmez yaşım 21 bu arada bu ameliyatın riskleri nelerdir ameliyattan sonra ağrı kontolü nası oluyor bu ameliyatı olmuş kişilerden yardım bekliiyorum şimdiden teşekkürler

buradan çözüm aramak yanlış olur. önerim bir doktora görün. zaten gereken bilgileri verir.

sitede çok skolyoz ameliyatı olmuş arkadaşlar var onlardan bilgi almak istiyorum

Ya bazisi memnun oluyor bazilari hani agrisi oluyor gicirti oluyor ya da platinlerinde skinti oluyor yani bu skolyoz ameliyatlari bi kere oldum diyerek sonrasinda kurtulus olmuyor hani platini cikarmak icin de bi sure sonra ameliyat olunuyor veya platin kirilirsa gibisinden ama daha cok gencsin derecen eger 40i geçmediyse olma derim 40 dereceden yuzme ve fitnessle 18e dusen arkadasim var :) bende skolyoz hastasiyim derecem 10 cok sukur fizigimde bisi yok insallahda olmaz.

derecemi bilmiyorum fazla ağrım yok ama görünüş olarak kötüyüm

mrb gecmıs olsun amelıyat rıskı dıye dusunme her amelıyat gıbı rısklı amelıyattan sonra gecıcı bı donem agrın oluyor ama gecıo ankara ıbnı sına hastanesınde tarık yazar hocam var işin ehli ona bı muayne ol derim..

merhaba geçmiş olsun öncelikle, ameliyat olmuş birisi olarak söyleyebilirim ki eğer derecen yüksek ise kesinlikle ameliyat olmalısın, ilk olarak bi doktora giderecek dereceni öğrenmelisin çünkü her yıl derecesi yükselir skolyozun. benimde çok ağrılarım oluyordu 5 ağustosta İzmir'de Ömer Akçalıya ameliyat oldum ve şu an hiçbir problemim yok . elbet ara sıra ağrıların olacak ama inan bana geçiyor şu an bir otelde staj dahi yapıyorum üstelik ameliyattan 1 ay sonra başladım. ameliyatın riskleri elbet var doktorunu iyi seçmen gerekir imkanın varsa Ömer Akçalı'yı şiddetle tavsiye ederim.

değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar rampa çıkarken nefesim daralıyor ve sırtım ağrıyor bide tam dik duramıyorum artı göğüs kafesimde ilerde bu nedenlerden dolayı ameliyat olmalımıyım sizce

Hocam her ameliyatın riskleri var diyerek klişe bir lafla başlamak istiyorum.

Skolyoz ameliyatlarında diğer ameliyatlardan farklı olarak felç riski vardır. Yalnız bazı üyeler gibi milleti korkutmak için sakın olma sakın etme demeyeceğim. Çünkü felç riski çok ama çok düşük.

Öyleki Prof. Dr. Şevki Erdem in bana dediği cümleyi aynen aktarayım

"Eski kitaplar bu riski 1000 de 1 ile 10000 de bir arasında yazar. Ama o zaman monitör yoktu , mr yoktu. Ben Kayseri'de de burada (İstanbul) da binlerce ameliyata girdim öyle bir şeyle karşılaşmadım , bu risk %0.000 diye gider "(Allah göstermesin)

Diğer riskler herkesin bildiği narkozdan çıkamama felan.

Yokuş çıkarken nefesim daralıyor demişsiniz. Yaşınızı bilemiyorum yalnız ileride bu sorununuz çok ama çok artacak. Göğüs kafesim benim de ileride. 80 civarı kifoz, 20 derece skolyoz var benim de. Şevki hoca okullar başlamadan önce bu yaz sonuna doğru ameliyatı yetiştireceğini söyledi bakalım.

Ağrı kontrolüne gelince ömür boyu bu ağrıları hafif de olsa çeken var.

Ameliyatı oldum oh salayım kendimi dersen çekersin , ama sporu hayatının bir parçası haline getirirsen çekeceğini sanmam. Özellikle yüzme

Derecenizi öğrenin. skolyoz 45 + ve kifoz 70 + ise genelde ameliyat önerilir zaten. Ameliyat olmak , olmamaktan daha mantıklı olsa idi zaten ameliyat yapılmazdı.

Şevki Erdem , Nurullah Ermiş , Çağatay Öztürk , Kamil Çağrı Köse

Bu doktorları özellikle öneriyorum . Hepsi hem kişilik hem başarı olarak 10 numara isnandır

Geçmiş olsun :)

exorcist değerli bilgilerin için teşekkür ederim çok yardımcı oldun :D

Üst Alt