Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatı olmalıyım ama çok kararsızım..?

OYUN_BOZAN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Ben skolyoz hastasıyım. 2005 yılında %45 derecelik bir skolyozla askerlikten muaf oldum. Kütahya devlet hastanesinde Haziran 2013 de derecemin %60'a yakın olduğunu söylediler. 04 Kasım 2014 tarihinde Hacettepe hastanesin de çektirdiğim röntgende %50 lik bir eğim olduğunu söylediler. Ameliyat olmak istersem bu oranla edebileceklerini söylediler. Bugün de yani 20 Kasım tarihinde Gata da muayene olduğumda da skolyozun %43 olduğunu ve ameliyata gerek olmadığını söylediler. Şimdi benim kime inanıp ne yapmam gerekiyor? Ağrılarım çok fazla ve zaman zaman nefes almakta zorlanıyorum ve aşağı yukarı her gün ellerim veya bacaklarımda karıncalanmalar oluşuyor. Ameliyat olsam ne kadar faydasını görürüm?

Merhaba,

Güvenebileceğiniz bir doktora yeniden muayne olun. Benim için güvenilir doktor modeli Murat Bezer'dir. 27 yaşımda oldukça yüksek bir oranla ameliyat oldum. Ameliyatımı Murat Bezer yaptı.
Yaşım da ileri, derecem de yüksek olduğu halde çok iyi bir sonuca ulaştım. Şimdi daha iyiyim. Benim de son zamanlarda ağrılarım artmıştı ve nefes problemlerim oluyordu.

Sizin yaşınız kaç bilmiyorum ama dereceniz düşük olduğu için şimdilerde bir çaresine bakın derim. Şayet rahatsızlığınız artıyorsa dereceniz yükselir ve ileride daha büyük risklerle, daha zor ameliyatlardan geçebilirsiniz. ( Benim gibi ) Derece düşük olunca skolyozun sıfırlanma şansı daha fazla oluyor.

İstanbul'a gelmeniz zor ise, Ankara da Ali Şehirlioğlu'nu biliyorum. O da iyi ve güvenilir bir doktor bildiğim kadarıyla.

Geçmiş olsun.

Kesinlikle ameliyat olmanız taraftarıyım.Tabiki bu ameliyatı iyi bir dr'a olmanız şartıyla.Bu konuda Cüneyt Şar çok iyi.Ben kendisine ameliyat oldum 2004 yılında.Ve de iyiki olmuşum diyorum.Hiç bir zaman da ameliyat olduğum için pişman olmadım.

olmanda fayda var. çünkü skolyoz ilerleyici bi hastalık ve ilerledikçe içteki organlarına zarar verir

Canım ben 23 yıl önce ameliyat oldum şükürler olsun çok iyiyim evlendim 2 çocuğum var beden tavsiye iyi bir doktora bir an önce ameliyat olmalısın ki tip şimdi daha iyi başka tanıdıkları da var bir sorun yok

Ben 5 gün önce ızmir gazi hastanesinde ameliyat oldum. Doktorum emin aliciydi ameliyatim başarı geçmiş 2 gün önce taburcu oldum .. ağrım oluyor tabiki ama iyi ki ameliyat olmuşum.. suanda evin içinde yürüyebiliyorum .. kafanıza takılan sorular varsa cevapyalabilirim..

22 Aralık da Hacettepe hastanesinde Prof. Dr Mehmet Ayvaz'a ameliyat oldum. Ameliyat sekiz buçuk saat sürdü. İlk gece narkozun etkisiyle uyudum. sabahında narkozdan dolayı tansiyonum çok düştü. Mide bulantısı ve kabızlık yaptı. İstifar etmekten anam ağladı. 2. gece bana narkoz vermediler ağrı kesicilerle destek olmak istediler ama hiçbiri beni sakinleştirmedi. O gece hemşireye yalvardım ya geri narkozu verin uyutun beni yada yada öldürün dayanamıyorum diye. Ama yapabildikleri tek şey ağrı kesicilerdi. 3. gün narkoz beni kabız ettiği için tuvalete çıkamıyordum. doktorlar karnım için birkaç kere geldiler tuvalete çıktım mı yada gaz çıkartabildim mi diye. Ama bende hiçbirşey yoktu. Bağırsaklar çalışsın diye 2 kere lavman yaptılar bana mısın demedi. Ameliyatta bağırsaklarım birbirine dolandı diye tekrar ameliyata alacaklardı bir günde 1 kg a yakın kayısı ve su ile biraz açabildim bağırsakları. Ayrıca ameliyatta çok kan kaybetmişim ve içeride kan kalmış. Onun için de dren taktılar. Dreni asistan çıkardı. İçeriyi tam temizleyememiş ve içeride ödem ve kan kalmış. Bundan dolayı sol böbreğimin orası şişti, ateş gibi yanmaya başladı ve morardı. Bu sefer de doktorlar iç kanama şüphesi ile sürekli yanıma gelmeye başladılar. Çok şükür ki ne bağırsaklarım birbirine dolanmış ne de iç kanama geçirmişim. Doktora neden bu kadar sorun olduğunu ve neden bu kadar sancım olduğumu sorduğumda yaşımın ilerlemiş olduğu için normal olduğunu söyledi ki ben 32 yaşındayım. Ameliyattan 5 gün sonra yani 27 aralıkta kendi isteğimle taburcu oldum. Evde kendi imkanlarımla iyileşmek istiyordum. Evde yatmaya başladığımın 5. veya 6. günü sol kalçamda apse oluştu. Antibiotik ile temizlemeye çalıştım. 1 haftaya yakın antibiotik kullandım sonra dayanamadım ve ambulans çağırdık. Ambulans beni Ankara Hastanesine götürdü. Orada beni İntaniye servisine yatırdılar. Sözde özel odaya yattım. Petek yanmıyordu klima da kış ayarlarında 30 derece de hala soğuk üflüyordu. Bende ufo getirttim. Ama pencereler alüminyum olduğu be 1 parmağa yakın bir açıklık olduğu için resmen donduk ve belim ve sol kolum tutuldu. Sabah vizitinde birde doktordan fırça yedim ufoyu getirdiğim için. Beni genel cerrahiye gösterdiler. İlk başta cerrahiden asistan geld. Lokal anestesi ile şırıngayla apseyi alacağını söyledi ama neşterle kesti ve apseyi bulamadı bile. Daha sonra uzman bir cerrah geldi ve muayene ederken resmen duvarları yumrukladım. Beni ameliyata alacağını söyledi sonrada gitti. Benim yatışımı intaniyeden cerrahiye aldılar. Cerrahide boş yer olmadığı için hala intaniyedeki o soğuk odada bekledi. Yatşım Cerrahide göründüğü için de ne bir hemşire ne bir doktor akşama kadar yanıma uğramadı. Akşam 5 olduğunda hala odada ameliyat olmayı beklerken beni ameliyat edecek doktorun evine gittiğini öğrendim ve resmen kaçtım o hastaneden. Eve geldim ve sadece 1 gün dayanabildim. Hem belim soğuktan tutulmuş hemde apse 2-3 katına çıkmıştı. Tekrar ambulansı aradık ve bu sefer beni hacettepe hastanesi acil servisine yatırdılar. Yatışım yapıldığında saat 15:00 idi. durumu anlattım apse oluştuğunu ve gen. cerrahın ameliyat etmesini. Bt çektiler ultrason ile baktılar. 10 kişi muayene etti ve en sonunda acil doktoru kesin tanıyı söylemek için yanıma geldi. Beni cerrahiye yatıracaklarmış ve rahatsızlığım apse imiş. bana bunu söylediğinde gece 23:30 idi. Sekiz buçuk saat sedyenin üzerinde 39.5 derece ateş, hem apse hemde skolyoz ameliyatlı halimle kıvrana kıvrana bekledim. Orada yattığım ilk günün sabahında derim apseye dayanamadı ve kendiliğinden yırtıldı ve apse yavaş yavaş boşalmaya başladı. bunu sorumlu hekimle konuştum orayı 1 cm açmalarını ve apsenin daha kolay boşalacağını söyledi. Aynı akşam doktorlardan birisi geldi ve sol kalçamı 1 cm açacaklarını söyledi. Lokal anestezi için iğneyi yaptı ve direk kesmeye başladı uyuşmasını beklemeden. Resmen bulunduğumuz kattakiler değil hastane bahçesindekiler bağrışlarımı duymuşlardır. O şekilde boşaltamayacaklarını anladıklarında 1 gün sonra beni tekrar ameliyata aldılar. 1 saat süren bir operasyondan sonra içeride kalan iltihabı boşaltıp temizlediler ve tekrar iltihap oluşursa aksın diye de yarayı açık bıraktılar. bütün bu olaylar 3 haftalık bir zaman dilimi içerisinde oldu ve benim hissettiğin tek şey ya acıydı yada daha fazla acı. demem o ki bu ameliyat için erken teşhis çok önemli, doktor çok önemli, ameliyat sonrası bakım çok önemli ve birde şansınızın yaver gitmesi çok önemli. Benimle burada bilgisini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun. Bu ameliyatı olmayı düşünen arkadaşlarım varsa da bana istediklerini sorabilirler. Elimden gelen yardımı yapmaya hazırım. Nede olsa EŞŞEKTEN DÜŞMÜŞÜN HALİNDEN EŞŞEKTEN DÜŞEN ANLAR...

Çok zorlu bir süreç geçirmişsiniz.Çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın inşallah

Üst Alt