Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatı olursam göğüs kafesim düzelir mi?

beko04

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba Adana'da yaşıyorum 17 yaşındayım.Skolyozum ilk 10.sınıfta farkedildi ozaman 49 derece idi herhangi bir rahatsızlık vermiyordu bana 1 sene sonra 11.sınıfa geçtiğimde akciğer kafesim sağ tarafıma doğru kaydı bu arada skolyozum yaklaşık 10 derece arttı en son çektirdiğim röntgende 58 dereceden fazla dediler bana ,skolyoz pek rahatsız etmiyor beni beni rahatsız eden şey akciğer kafesim adete kambur gibi duruyor sağ tarafımda kocaman bir şişlik arada cok yamuk oturdugum vakitlerde sağ göğsüm elektrik çarpar gibi kitleniyor konusamıyorum zor nefes alıyorum 2 3 dakika sonra geçiyor . eğilirken kalkarken sırdımda notre dame kamburu gibi bir kambur oluyor. sağ taraftan bakınca kendime cok şişkin sol taraftan bakınca cok zayıf duruyorum.durumum bu . Annem bu yaz hacettepe üniversitesinde beni ameliyat ettirecek fakat benim esas sorum şu ;;

skolyozyoz ameliyatı olduğumda akciğer kafesim düzelir mi ?

benimde öyleyd.benim ki mayısta teşhis kondu temmuzda ameliyat oldum. ve 49 dereceden 66ya kadar ilerledi.düzelir merak etme

Skolyoz Ameliyatı oluyorum

Merhaba 2 yıl önce skolyoz teşhisi konmuştu ozaman 49 dereceydi ameliyat dediler ozaman ameliyat olmadım 2 hafta önce muayene olduğumda birsürü film çektirdim 60 derece oldugunu söylediler sürekli skolyozumun derecesi artıyor kaburga kemiklerim sağ tarafıma doğru kaymış durumda baya şişkin duruyor. :( Doğru düzgün eğilemiyorum sürekli sırtım ağrıyor.
Mart ayında üniverite sınavına giriyorum ve sınav çıkışı ameliyat olacağım bazı sorularım var
1-skolyoz tamamen sıfırlanırmı ?
2-kaburga kemikleri eski haline gelirmi?
3-boyum nekadar uzar?
4-sırtım tamamen düzleşirmi?
5-nekadar sürede toparlanırım? çünkü ameliyattan 3 ay sonra lys var genede girmek istiyorum ona

şimdiden teşekkürler :)

skolyozun zamanla düzeliyor.0a indirebiliyorlar.benim ki 0.kaburga kemikleri normal olarak düzeliyor sonuçta omurga kemiğin düzelicek.benim 4 cm uzadı boyum.sırtımda tamamen düzleşti.1 ay sürer toparlanman ama bu ayağa kalkabilmen falan.ben ilk 3 ay falan eğilemedim annem giydiriyordu ayakkabılarımı.sonra alışıyo vücudün.yokmuş gibi hissediyorum ben.:))

skolyoz

Merhabalar,
benim skolyozum 58 derece ve 30 yaşındayım.
benim sartlarımda ameliyat olan varmi?

çorum karakus;
Senin şartlarında ameliyat olan binlerce kişi vardir şartlar gayet uygun . geç değilken doktor arayışına başla ve ameliyati ol derim

Üst Alt