Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz Ameliyatı öncesi ve sonrası..?

Skolyotik

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, bir çok başlık vardı aynı konuda ve çoğunu da okudum ama tam olarak tatmin olamadım.Çünkü aklımda başka sorular da var. Yardımınızı bekliyorum. 2 Ekim'de Hacettepe de ameliyat olacağım (inş.)
Eğriliğim kaç derece olduğunu kimse söylemedi bana. Zaten gittiğim bir kaç özel doktor da ameliyat olma böyle kalsın diyerek tüm umutlarımı yıktılar fakat ben gittiğim tıp fakültesinden Hacettepe'ye sevk aldım (sevkler gerçi kalkmıştı ama ailemin ikna olması için göstermem lazımdı) ve Haziran'da Ank.'ya gittik Ağustos'ta muayene oldum ve Ekim'de ameliyat yapılacağını söylediler.

Şimdi bir kaç soru sorucam bu aşamaları gerçimiş olanlar varsa cevaplayabilirlerse çok memnun olurum.
:Ameliyat öncesi ne gibi aşamalardan geçiriliyor hastalar? (bayıltma falan vs.)
:Ameliyat genelde kaç saat sürüyor?
:Ameliyat nasıl gerçekleşiyor, bana randevu veren Prof.'ün okuduğum bir röportajında vida takıldığını söylemişti.Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
:Hastanede kaç gün kalınıyor?
:Ameliyat sonrası staj yapcam ve kpss'ye hazırlanacam stajıma engel olur mu? (Öğretmen olucam da inş. :lol: her ne kdr skolyoz hastası olarak pek ümitli değilsem de.)
:Ve son soru düzelme yüzde kaç gerçekleşiyor?

Hamiş: Benim kalçalarımda, omuzlarımda ve gögsümde var eğrilik ve doktorlar teşhis olarak skolyoz + trokal lordoz tanısı koydular. Skolyozun türünü de belirlemek için 3 tane MR çektik ama türü aklımda değil şu an. :( :(

gecen ramazanda hacettepede ameliyat olmustum bilmem dindarliklarindan bilmem benim kulagimin diymamasindan bilmem sanssizligimdan bilmem iniversite hastanesi olmasindan
ameliyattan cikinca saatlerce ayildigim halde elim kolum bagli ayilma odasinda hic ilgilenmeden bi kenara atildim niye beni boyle korkunc bir sekilde yatiriyorlar saatlerdir yatagima almiyorlar diye cok uzulmustum
sonradan ameliyattan cikmami sabirsizlikla bekleyen yakinlarim anlatiyor iftar vakti aman bi kosturma hadi herkes yemege
hay sizin bakmak zorunda oldugunuz hastayi birakip oruc acmaniza dedim

Ne yani ben de ramazanda ameliyat olcam (inş.) herkes midesinin derdine mi düşecek. :?: :?:

merhaba bende skolyoz hastasıyım ve haccettepede biçojk defa operasyon geçirdim öncelikle ameliyatını yapacak doktor büyük ihtimalle emre acarogludur bu baglamda çok şanslısın çünkü doktor bu konuda çok iyi ikinci sorun ameliyat öncesi gece 12 den sonra aç kalırsın sabah alırlar seni sedyeyle ameliyathanede işlemler başlar ve sana damar yoluyla verilen ilaçla uykuya dalarsın ameliyat en az altı saat filan sürer egriliginin durumuna ve yaşına göre bi plan yapmışdır doktor evet bel kemiginde düzelme saglandıktan sonra onu sabit tutmak için o dedigin vidalardan bi çok takılır ameliyat sonrası olan agrıların için senin kontrolünde olan bi cihaz takarlar ve artı agrı kesicilerle seni rahatlatırlar hastanede kalma süresi senin kendini toparlamana baglıdır herangi bi sorun olmazsa bi haftada çıkarsın hastaneden sonra biraz kendine dikkat etmen evde dinlenmen gerekir stajın içinse hiç endişe etme ben martta ameliyat oldum iki ay sonra merdivenlerden atlayarak inmeye başladım muzurumdurda :)ilk kez ameliyat oluyosan düzelme çok iyi olur merak etme başarı iyi orda şimdiden allah acil şifalar versin

Ben de Hacettepede amaliyat oldum 2,5 yıl önce eğriliğim 70 derece idi burda ilgimi çeken sana bilgi vermemiş olmamaları benim doktorum beni karşısına alıp herşeyi anlattı amaliyatın nasıl olacağını ,eğriliğim kaç derece olduğunu ,riskimi v.s hep anlattı.Sonrada karar vermememi istedi kararımı verdim ve oldum amaliyatım 10 saat sürdü 2 gün yoğun bakımda kaldım sonra odaya aldılar 1 hafta ağrı hissetmedim morfin bağlıydı amaliyatın 3. günü ayağa kaldırdılar ve hiç bir sorun çıkmadı allaha şükür. 1 hafta sonrada taburcu oldum 1,5 ay sonrada işime başladım.eğriliğim %90 düzeldi ve 2,5 yıl geçti ve şuana kadarda hiç bir sorun yaşamadım sırtıma vidalar taktılar ve 5 yıl süre ile kalması gerektiğini söylediler.

UMARIM SENİNDE AMALİYATIN BENİMKİ KADAR SORUNSUZ VE BAŞARILI GEÇER GEÇMİŞ OLSUN ARKADAŞIM.

Cevaplarınız için teşekkürler ben de bugün yola çıkıyorum. Allah yardımcımız olsun (=

skolyoz teşhis edilmeden önce anadolu üniversitesi açıköğretim işletme bölümünü kazanmıştım; teshiş edildikten sonra;üniversite 1.sınıfta bir yıl sınıf tekrarım oldu

şuan anadolu üniversitesi açıköğretim 3.sınıftayım ve kendimi lisans diplomasına yakın hissediyorum

Ameliyat genelde kaç saat sürüyor?
-Bu senin eğriliğine bağlı benim 6 saat sürdü iki taraflı eğrilme wardı bende Sşeklinde
Ameliyat nasıl gerçekleşiyor, bana randevu veren Prof.'ün okuduğum bir röportajında vida takıldığını söylemişti.Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
-Evet platin vida bi bakıma kemiğin içinden geçiyor yoksa nasıl düzeltilecek amaç o
-senin durumuna bağlı ben 1 hafta kaldım ayağa kaldırıyorlar hastanede seni fiziktedavi falan uygulanıyor
Ameliyat sonrası staj yapcam ve kpss'ye hazırlanacam stajıma engel olur mu?
-Yapmaman gereken hareketler var ani hareket, ağır yük taşımama, koşmak yasak, spor yapman yasak
-Vücuduna bağlı platini kabul edip etmemesi var kurallara uyarsan yeterince düzeliyor

hepinize geçmiş olsun ben 13 yaşındayım skolyoz amelıyatı olacam.bugun hastaneye yattım cok heyecanlıyım bıyandanda korkuyorum hepınızın dualarını beklıyorum.allahım benı ve tum hastaları korusun.

selam cansu

sakın korkma .ben 28 yaşında ameliyat oldum ve derecemde çok fazlaydı.sen sakın korkma.inan ameliyattan sonra gaz hariç çok fazla ağrı olmuyo:)))e o da olacak tabi.annenlere söyle gaz problemine hazırlıklı olun.kayısı püresi yedirsinler sana.senin yaşın daha çok küçük sen çabucak iyileşirsin.
ben ameliyata gülerek girmişim ilaçların etkisinden ve gülerek çıktım.5 ay oldu her geçen gün daha iyiye gidiyorum.yazın tamamen normale dönerim umarım.geziyorum dans bile ediyorum artık:))
dualarım seninle .bu gecede senin için dua edicez anlaşıldı.ama sende şöyle yap ameliyattan sonra durumunu bize bildir olur mu?
sevgiler

Cansu bol şanslar diliyorum.Sen inandıkça herşey güzel olur korkma.Acı konusundada şöyle düşün elimize iğne batıncada ağrı çekiyoruzki bu ameliyat tabiki acıda olacak ama ağrıların olduğunda hep gelecekteki güzel ve korkusuz günlerini düşün çok iyi geliyor ben öyle yaptım ve şuan 49. günümdeyim ve iyiye doğru gidiyorum.
Şimdiden geçmişolsun

simsim canım şu gaz konusunda uyarman çok iyi oluyor bu konuda benim kurtarıcımda sen oldun.
Bende o konuda çok zorluk çektim ve senin söyleklerin aklıma gelince kayısı yedim ve sıcak su torbasından yardım alarak rahatladım.Eğer sen beni bilinçlendirmeseydin bu konuda çok beter sancılar çekicektim çünkü ilk günler malesef çok çektim.
Sağol canım arkadaşım:)

Re: Merhaba..

anzel;

Tşk ederim canım.
Yazılarımı sende biliyordun ben ameliyat olmam/etmem derken ameliyat çok riskli olmasına rağmen herşeyi göze alıp oldum.
Evet asla pişman değilim çok acılar çektim ama olsun gelecekteki oluşacak sağlık sorunlarını yaşamaktansa ve skolyozum ilerleyip birine bağımlı yaşama riskini göze almaktansa,bu ameliyatı olmakla en doğru olanını yaptım bence.
Canım eğer doktorun gerçekten iyiyse güveniyorsan ve sende iyileşeceğine inanıyorsan bence herşey aşılıyor.
Asla korkma
Msnimi sana yazıcam özelden tabiki konuşalım canım aklındaki sorunların birkaçınada ola cevap verebilirsem ne mutlu bana.
Sağlıckla kal.Darısı inşallah senin başına :)

Re: Skolyoz Ameliyatı öncesi ve sonrası? [Soru]

Skolyotik

:Ameliyat öncesi ne gibi aşamalardan geçiriliyor hastalar? (bayıltma falan vs.)
kan,solunum tahlilleri yapılıyor boy,kilo önceden ölçülüyor ameliyat günü de form dolduruluyor imza atılıyor mavi önlüğü giyip gidiyorsun.

:Ameliyat genelde kaç saat sürüyor?
kişiye göre değişiyor.Benim altı buçuk saat sürdü

:Ameliyat nasıl gerçekleşiyor, bana randevu veren Prof.'ün okuduğum bir röportajında vida takıldığını söylemişti.Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
ameliyat öncesi durumuna göre belirlenerek göğüsten yada sırttan yapılmasına karar veriliyor ve ameliyat esnasında da omurilik titanyum çubukla ve vidalarla gerektiğince sabitleniyor.
Bu da kişiye göre değişiyor eğer ameliyat esnasında kan çok kaybedildiyse kan takılması falan oluyor belki kalma süresi uzuyor ama ben 1 hafta kaldım.

:Ameliyat sonrası staj yapcam ve kpss'ye hazırlanacam stajıma engel olur mu? (Öğretmen olucam da inş. :lol: her ne kdr skolyoz hastası olarak pek ümitli değilsem de.)
Tabiki senin vücudunun vereceği tepkiye bağlı ama engel olacağını sanmıyorum.
Ben ameliyat olalı 2 ay oldu ve şuan korsemi takmasamda birçok işimi yavaştan yapıyorum 6ay sonra normal hayata dönebileceğim sanırım.

Yine eğriliğe ve vücut yapısına bağlı.Kendimden örnek verirsem %160lık eğriliğim %80 ne kadar düştü yani yarı yarıya ki bu beklenmiyordu bile.

Benim kalçalarımda, omuzlarımda ve gögsümde var eğrilik ve doktorlar teşhis olarak skolyoz + trokal lordoz tanısı koydular. Skolyozun türünü de belirlemek için 3 tane MR çektik ama türü aklımda değil şu an. :( :([/quote]

Bu eğrilikler bende de vardı.
Omuzlarda genişlik varkı ve düşüklük farkı,kalçada sol leğen kemiğinde dışarı çıkıklık ve göğüs kafesinde dışarı çıkıklık vardı bunlar tamamen geçmesede aza indi en önemliside göğüs kafesindeki çıkıklık yüzünden olan solunum sorunu geçti ve ilerlemesi durduruldu.

size benden birkaç resim gösteriyim :)

ameliyattan sonraki dikiş (zımba)ama bu sizi korkutmasın siz hiçbişey hissetmiyorsunuz uyuşuk oluyor.
dikitt1.jpg

Dikişlerin alınmış hali (işte burda çok kaşıntı oluyor)
Yuvarlak içine aldığım yerlerde diren var yani ameliyat esnasında içeride hortum bırakılıyor herhangi bir enfeksyon yada kan toplanması olursa o direnden şiringayla alınması için.
Direni hissetmezsiniz sadece olduğu yer kaşınır ama zamanla vücut onu kendisi atıyor.
dikialnmhaliea9.jpg

Ameliyat sonrasında verilen korse(eğer tam üstünüze göre yapılırsa korseyi giydiğinizde çok rahat ve güvende hissediyorsunuz ve korse dik tuttuğu için ağrılarınızda olmuyor)
korsemf9.jpg

Ameliyattan sorunsuz çıktığım için kutlama var pasta kesildi ve kenarda pasta yiyende asistan doktorum Barış Kocaoğlu :)
Daha çok kişi var ama deşifre etmeyeyim:)
odamzl8.jpg

Ve son olarakta 1.5(bir buçuk) ay sonra aya kalkabilişim :) (narkozun etkisinden şişen vücudumda hala şişlikler gitmemişti yüzümden de belli oluyor)

Ben bu zorluğu yendim diye düşünerek Allah herkese bunu yaşatır inşallah diyorum.
Hepimize Sağlıklı bir ömür diliyorum arkadaşlar.

gülcancım:)

o terlikleri hatırladı yawwww...inan ayrılmak zor oluyo ama bir süre sonra onlarsız yürümeye alışıyo insan.ben birtek onlarla rahat etmiştim...korse,hastane odan,barış bey hepsi ne kadar da tanıdık.ama ben zımbalarımı görmemiştim yaaaa.bizimkiler benden korkaktı bakamamışlardı bile pansumanda o yüzden göremedim ben...korsemiz süper di mi .hem çok rahat hem de kullanımı çok kolay.
bu arada benim odada parti yapılmadı bak kızıcam bizimkilere:))hep kendileri yediler bana kutlama falan yapmadılar :((
ne günlerdi ama gülcan bak şimdi dmdik ayaktasın inşallah daha da güzel günler gelicek .ikimiz içinde
barış bey ,osman bey ,gurur bey,hepsi süperdi.bir de mehmet bey var tabi o da diğer doktorum onu da çok sevdim.hayatımızı değiştirdiler değil mi gülcan .umarım daha da güzel günlerde birlikte oluruz.ne dersin sen iyice iyileşince bir kutlama yapalım mı:)))
pembe pijamalarda harika gözümden kaçmadı değil hani:))
son olarak skolyotik arkadaşa bir cevabım var.ben öğretmenim ve skolyozum.çalıştığım okul evime çok uzak günde 4 saat köy yolu gidiyorum ama bunun haricinde bir problemim yok.skolyozlar öğretmen olabiliyo sadece ağrılara,onca yoldan sarsıntılı araba yolculuklarından sonra uyuşmalara katlanmak zorunda kalıyosun o kadarcık:))umarım senin yakın bir okula tayinin çıkar.atama döneminde bir sorun çıkarsa yaz yardım etmeye çalışırız.
hepimize geçmiş olsun.
gülcan savaşçı gibisin valla .iyiki buldum bu siteyi ve seni...

Canım benimmmmmmm :)
Bende bu siteye ilk gendiğim günden beri kendimi çok şanslı hissediyorum ve burayı kendim gibi benimsiyorum hatta öyle bir hal aldıki ailem bile burdan birçok arkadaşımı tanıyor bu çok güzel bişey buraya sanal diyen halt yemiş :)
Canım Semam iyki senide tanıdım hemde öyle bir zamanda tanıdımki gerçekten çok büyük destek ve örnek oldun yaşadıklarınla sağol canım.

Kutlama yapıcaz bir otobüs tutulup piknikle yapılacak ama benim kontrollerimin bitmesini bekliyoruz seninde aramızda olman beni çok sevindirir canım.

Sema bu arada pembe pijamaları hastaneye yatmadan önce ben dikmiştim yakıştığını duymak güzelmiş :lol:
Zaten işsiz kalırsam terziliğe başlıycam :p

Ha bu arada sende savaşçısın ve birçoğumuz savaşçıyız SAĞLIK SAVAŞÇILARIYIZ

allaaaah

gülcancım beni de bekleyin olmaz mı?bende geliyim pikniğe.özledim kalabalık piknikleri.
yakışmış tabiki de pembe pijamalar daaa sen mi diktin yaa şaşırdım vallahi.çok güzeller helal olsun...
bak bir ortak noktamız daha var gülcan beraber bir atölye falan mı açsak yaaaa....bi düşünelim biz bu konuyu ne dersin:)))
bu siteyi kuranlarada binlerce teşekkür bizlerin tanışmasına vesile oldukları için.ben zor günlerimde burdan okuduklarımla rahatladım biraz olsun.inşallah güzel günlerimizide paylaşıcaz daha.çhele bir tamamen iyileşelim .
herkese selamlar.tüm skolyozlar omuriliğinize iyi bakın:)))

:)

bi şey sorucam si ameliyat oldukdan sonra dikiş izleri tamamiyle geçti mi bi de yüzebiliyomuydunuz ? izin veriliyo muydu ?

slm darky

ben ameliyat olalı 6 ay oldu dikiş izleri iyice azaldı ama işte bu da kişiden kişiye değişiyo.gülcan daha yeni ameliyat oldu.dikiş izleri de zamanla daha az belirgin hale gelir.benim çok az kaldı artık rahatsız etmiyo.doktorum izler normal ten rengine dönücek demişti .bende bunu bekliyorum zaten.ve yüzme konusuna gelince ben henüz yüzmeye başlamadım.havalar biraz daha ısınsın ve doktorumda onay verirse gidicem.altıncı aydayım biraz daha dikkat etmeliyim diye düşünüyorum.gülcan içinde henüz çok erken tabi:))

fotoğraf nasıl konuluyo bende koymak istiyorum ama koyamadım yardımcı olursanız ameliyat olacaklara göstermek istiyorum :wink:

SEmacım ben Osman Bey'e sordum 5. ayda yüzebilirsin dedi :)Tabiki dikkatli olmamız gerekicektir ama yasak değil.

biliyorum canım

osman bey bana da yüzebilirsin demişti.ben başlamadım çünkü burdaki kapalı havuz biraz ters bir yerde ve ben ordan çıkıp eve gelene kadar üşütürüm diye korktum,burda havalar nedense ısınmadı hala kış gibi...
hele bir tamamen iyileşelim de yüzecek bol bol vaktimiz olur nasılsa .
ben yüzme konusunu darky için yazmıştım canım.o futbolcu ve sanırım skolyoz ameliyatından sonra neleri yapıp neleri yapamayacağını merak ediyo.

resimlere baktım hastahane günlerimi hatırladım ölü gibi yattım 3 gün kalkamadım ama düzeldim doktoruma cok sey borcluyum

...

merhaba arkadaşlar ben doqucan 16 yaşındayım 4-5 yıldır hatrı sayılır aqrılar çekiyordum . ama annemler souktandır sırtın tutulmuştur deip önemsemiyolardı aslında suç onlarda da deqil önceki senelerde qittiqim doktorlarım hepsi kas tutulması falan deqip kremler veriolardı.
bu sene bi qittiqim doktor ise skolyoz tehşisi koydu ( en azından bi tehşis konuldu sonunda) ama sporla falan üstesinden qelirsin dedi. biz bunun üzerine ankarada da doktora qötürdük ameliyat olmam qerektiqini söylediler. en son tavsiye üzerine 2-3 hafta önce qittiqim doktor olan emre acaroqlu da ameliyat olamam qerektiqini söyledi ben ameliyatın malum risklerinden dolayı çekiiniyordum ama bu doktor biraz olsun içimi rahatlattı .
bende internette araştırırken bu siteyi buldum ve karşılıklı konusmalarınız çok hoşuma qitti hatta rahatladım da denilebilir. benim istediqim yaşadıklarınızı tecrübelerinizi korkularınızı ameliyat olmadan önce hissettiklerinizi ve olduktan sonraki his ve durumlarınızı benle paylaşmanız.

emre acaroqlu hakkında bilqileri olan varsa paylaşırsa sevinirim. 45-50 derece kadar bi eqrilme olduqu söyleniyor. ve büyük ihtimalle mayıs sonunda ameliyat olucam.

şimdiden çok teşekkür ediyorum..

merhaba benım yegenım 12 yasında sma tıp2 hastası ve skolyozu var salı gunu amelıyat olucak rısk oranının cok yuksek oldunu soyluyo drlar bu konudabı bılgınız varmı yani sma hastası olup skolyoz amelıyatı olanlar varmı cok merak edıyorum amelıyat gunune kadar benı bılgılendırırsenız cok cok cok mutlu olurum dua edın bızım ıcın nolurr :((

1987 yılında 9 saatlik bir skolyoz ameliyatı geçirdim yukarda yaşanaların hepsini yaşadım platin takıldı kalbim durdu ama son derece başarılı bir ameliyat oldu ve düzeltildim o zamalarda ağır bir ameliyat bir o kadar riskliydi çok zor anlar yaşadım içimi dışımı çıkardılar nerdeyse kısacası yeniden yapıldımen ufak bir ağrı duymuyorsunuz riskleri var tabi ama bence korkmadan girin ameliyatlara ağrılarım herşeyim geçti sırtım komple açıldı tamir edildim ve bomba gibiyim... çıkın çıkın ameliyata gelin.. :)

bn 13 yaşıma girecem ama skolyoz ameliyatı oldum ameliyatım 5 saat kadar sürdü ama sekiz saat de sürdüğü oluyomuş ameliyat öncesi sürekli kan alındı ekg çekildi tansiyon takibi yapıldı ameliyatta vida takılıyo ama şuanda hissetmiyorm vidalrı ve sırtımın genelini hastaneye salı yatış yapıldı persembe ameliyat çarsamba çıkış bnim ameliyatıma da hacettepe de gökhan demirkıran girdi bnim ameliyatımda yakın bi zamanda oldu.3 gün falan sonda olduğundan kalkamıyosn ama bni ilk yurutmeye geldiklerinde ayağa kalktığımda baygınlık geçirdm bu iki defa oldu kan taktılar sonrasında skolyoz öğretmenliğide engel olmaz bnim derecem 66 altıda ameliyat oldum sanada dereceni soylerler 45 gün okulda roporluyum ve bir yıl bede derslerine girmiycem internetten arastırdıklarıma gore çok geçmeden spor da yapılıyo(yuzme basket falan).

Gülcan83;

merhaba
Geçmiş olsun,benim skolyoz derecem 58 ve Osman Güven hocaya gidiyorum sanırım sen Osman hocada ameliyat oldun.Sorularımı ceaplarsan sevinirim
Osman hocayı gerçekten tavsiye edermisin?
Hastaneden memnun kaldın mı?
İzler tamamen kayboluyor mu?
Toplam maliyeti nekadara çıktı?
Sence acıbadam de skolyoz ameliyatı yılda kaç kişi oluyor?

Üst Alt